¬”«‘ в “оп 3 на българските университети в направление "»кономика" за 2023 г.

Ќовата –ейтингова система на висшите училища в Ѕългари€ показва, че завършилите ¬”«‘ са сред най-високоплатените икономически специалисти в страната
2
¬”«‘ в “оп 3 на българските университети в направление "»кономика" за 2023 г.

¬исшето училище по застраховане и финанси (¬”«‘) се изкачва до 3-то м€сто сред най-добрите университети в Ѕългари€ в направление „»кономика" според най-новото издание на –ейтинговата система на висшите училища в страната за 2023 г. ¬ тази престижна класаци€, ¬”«‘ заема трета позици€ и по отношение на облагаеми€ доход на своите завършили специалисти, като достига 3 301 лв., с което се нарежда след —офийски€ университет „—в.  лимент ќхридски" и јмерикански€ университет в Ѕлагоевград.

–ейтинговата система включва различни показатели, като приложение на придобитото висше образование и реализаци€ по призвание, по което ¬”«‘ се нарежда на трето м€сто.

—ъщевременно, университетът се отличава с минимален процент на безработица сред своите дипломанти, и като първи избор на висше училище, позиционирайки се в топ три в направление „»кономика”. —ред останалите показатели, при които ¬”«‘ държи високи позиции са удовлетвореност от избора на студентите, удовлетвореност от учебни€ процес и престиж сред работодателите.

¬”«‘ е водещ университет в предлагането на съвременно и актуално образование, отговар€що на нуждите на бизнеса и пазара на труда. ”ниверситетът регул€рно обнов€ва своите програми, включвайки нови и модерни дисциплини, което допринас€ за подготовката на високо ценени икономически специалисти. ¬ъв фокуса на ¬”«‘ е активната международна дейност и разработването на съвместни програми с чуждестранни университети, предлагащи на студентите възможности за двойни дипломи. ѕример за това е сътрудничеството с реномирани€ Coburg University of applied sciences and arts, √ермани€.

¬ допълнение към своите международни инициативи, ¬исшето училище по застраховане и финанси об€ви старта на сво€та най-нова магистърска програма с преподаване на английски език "International Banking and Finance", ко€то ще бъде ръководена от проф. д-р –ичард ј. ¬ернер, един от най-авторитетните икономисти в света, завършил LSE и ќксфорд, университетски професор по банково дело и икономика в ”ниверситета в ќксфорд и ”ниверситета в ”инчестър, а отскоро и редовен професор във ¬”«‘.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще по темата: ¬”«‘
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬”«‘ премълчават, че има три университета преди т€х. —” и јмерикански€ са на първо м€сто с равен брой точки, на второ м€сто е ”Ќ——, и на трето м€сто е ¬”«‘, с три университета преди него.
1
1
 
6
 
! ќтговори
VladTepes преди 2 месеца
¬”«‘ н€ма сериозни учени икономисти от ранга на проф. јл. “омов и проф. –. √ечев и н€ма как да осигури качествено образование.