Роднини на жертвите във влака-убиец: Мизериите в БДЖ продължават

Близки на загиналите във влака София-Кардам коментират пожара във влака Пловдив-София
28 юли 2008 19:16,
21
Роднини на жертвите във влака-убиец: Мизериите в БДЖ продължават
Взетите мерки за сигурността на влаковите композиции след трагичния инцидент през февруари са половинчати. Снимка: Булфото

Родственици на загиналите във влака София-Кардам в нощта срещу 29 февруари правят паралел с последния инцидент в БДЖ - пожара във влака Пловдив-София, станал на 21 юли.

Комуникацията между служителите е на същото равнище, пак същата паника сред пътниците, отново пожарогасителите не са били достатъчно, коментира Васил Ковачев - баща на загиналия студент от Шумен Стоян Ковачев.

По думите му, взетите мерки за сигурността на влаковите композиции след трагичния инцидент през февруари са половинчати.

Отново се прави опит общественото внимание да се насочи в неправилна посока - да се търсят белези за външна намеса при пожара, добави Васил Рашев - син на археолога проф. Рашо Рашев, намерил смъртта си в нощния влак.

Проблемът не е само в нуждата от нови вагони, но и в подбора и квалификацията на кадровия състав на БДЖ. В транспортния процес участват много хора и е достатъчно само един да прояви безотговорност, за да стане нещастие, заяви Васил Вичев - баща на 26-годишния Даниел Вичев от Добрич, който също изгоря във влака София-Кардам.

Родствениците на загиналите днес се събраха в Добрич, за да обсъдят възможността за поставяне на паметен знак край Червен бряг, където стана трагедията през февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Mia преди 15 години
Яд ме е ,че сме безсилни да променим това положение в момента,яд ме е ,че живота ми минава в такава мизерия и несгодия,до това ни докараха тези наши управници,на които гласуваме доверие..че даже и да не им гласуваме те пак са избраните,оправят си живота ,крадат и забогатяват и не ги интересува за бедния народ ,даже ни заведоха отново на дъното ,в тинята за да не можем да се оправим още 100 години...
19
0
 
0
 
! Отговори
mia преди 15 години
Често ми се налага да пътувам до София,но не ми е удобно да ползвам автобусен транспорт и си пътувам с този мизерен влак -това е тексаски влак,влак -мизерия ...олицетворение на България в момента...и нищо не се променя защото нашите богати политици си возят в скъпите си коли и не им пука за народа,че пътува с мизерията и мръсотията ,че умират децата ни в тези тексаски вагони...възмутена съм ,но безсилна да променя нещо...трябва да се борим ,трябва да не ги оставяме на мира тези затлъстели мозъци на нашите управляващи,защото го отнасяме ние обикновения човек
18
0
 
0
 
! Отговори
kat преди 15 години
Когато става дума за загинали ,за неуредици, за неспазване на наредби и закони... сатирата е далеч по- успешна от дълъг и труден за четене стих, колкото и да е точен и верен като смисъл. Не може да се бориш със думи дълги като въжета. Те се уплитат ,както и смисъла на казаното. Друго е да си кратък и ясен, с малко думи да кажеш точно и недвусмислено каквото искаш.
17
0
 
0
 
! Отговори
Flo преди 15 години
Прав си, темата определено е значима, а значимата тема прави поета велик. Но за да е поет, трябва да прави поезия... А твоето стихче не струва. Прекалено хаотично, няма никакво звучене, само подредба на думички и рими, но чак трудно за четене. Преориентирай се към прозата ;)
16
0
 
0
 
! Отговори
Apollon преди 15 години
tova e nachina - Jeneva ili Haga
15
0
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен преди 15 години
Може би трябва да се обмисли проект по превръщане на влака в постоянно действаща атракция. Вагони има достатъчно а и туристи ще идват.
14
0
 
0
 
! Отговори
korleone преди 15 години
няма да се научите да не се плюете във форума .мнението е важно и дано някой си извади поука до когото е адресирано!А бе и без поети не може но в момента не е до поети ами БДЖ-то да се стегне и да инвестира в себе си щото и те са една бездънна яма ами що не ги набарат ,колко ли мръсотия има да се изрине от там!
13
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Тодоров /ВИДИ преди 15 години
Защо да ги оставя на мира,а ? Защото КАЗВАМ ИСТИНАТА,А ОТ НЕЯ БОЛИ,НАЛИ ? И да си пишеме само за любовта и да се крием зад полата й ,КАТО МАМИНИ СИНчЕТА,А ? Така е най-лесно,нали ? Е АЗ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ ТОВА !!! НИКОГА ! Говоря за истините от живота,които всички знаем,но малко говорят за тях.Като,че ли тая любов е всичко на ши*ания свят.Ама защото огромна част от обществото ни е като тебе - та за това сме така сега - защото истините се премълчават .Да .Ако щеш ме плюй сега,но думите ми са самата реалност и хич не ми пука кой какво смята за мен ! Живота ме е научил да отстоявам всичко докрай,а не да съм една ***,която всяка нощ обхожда нечия мивка за някоя троха.Така,че вземи ми прочети творбите и после ми лай,а ??
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а бе *** що не оставиш БДЖ на мира и черпи музата си от другаде. нормалните поети пишат за любов и прочее, а ти за влакове :d Ходи на лекар да ти прегледа главата(или вече е късно за това) лек ден на ввсички
11
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Тодоров /ВИДИ преди 15 години
Хайде здравейте пак от мен.Който иска да ми прочете останалите творби на социална тема - може да посети сайта ми .wanksta.blog.bg ,наистина си заслужава да се видят - истините от живота ,подплатени с доста сурови факти и иронична украса .Приятно четене от мен .С някои творби съм печелил писателски конкурси :))
10
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
Браво номер 5! :)
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що не се палят самолетите?Ами такситата?Рейсовете?Тролейте?Щото там не се пуши!
8
0
 
0
 
! Отговори
Онуфрий преди 15 години
мизериите в БДЖ няма да свършат докато това котило на крадци на фондове и некадърници не бъде ликвидирано. А пък този празноглав дългуч именуващ се министър, не зная по каква работа е там
7
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 15 години
ne neshto ne e nared !!! nishto ne e nared v nashata hubava Bulgaria.
6
0
 
0
 
! Отговори
daniela преди 15 години
haha super mn originalno,naistina iskreno se posmqh 4eteiki :)) i vsi4ko e vqrno(za sujalenie) :((
5
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Тодоров /ВИДИ преди 15 години
След обстойни дилеми-новото пътуване е факт,с много нечовешки условия сключваш неравностоен контракт.На гишето нищо ново-омразна,навъсена касиерка,сякаш ти си виновен за смъртта на неродената й щерка.Гледаш влака и се питаш "Това детска изложба ли е или влакова композиция?",прилича на протест от политическата опозиция.Ето плахо пристъпваш,качваш се по стъпалата,неизбежно е да пропуснеш полъха,миризмата.По дръжките на вратите,прозорци и пепелници,могат да се извлекат екстракти,непознати на висшите алхимици.С нощното парно е 2 пъти по-пъклено от инкубатор,сутрин рано го спират-климата за здравето ни е основен конспиратор.В коридора "*** връз ***","глава връз глава",но просто нямаш избор-длъжен си да търпиш всичко това.Адския задух убийствен направо те подлудява,тук не чувства,а други сили хората управляват.Откраднати огледала,надраскани стени,по седалките стъпки,дори и Опра Уимфри от тази гледка биха я побили тръпки.В едно купе се събират различни съдби,затворени,хладни хора,5-членна група не влизат при самотен старец-тук не е мястото на отбора.Искат да са заедно,но само след миг остават прави,млади и по-възрастни според тях е като стадо овци сред крави.Но нали точно старите хора ни поучават за живота,аре млади човече-игнорирай ги,да те видя кой ще ти е пилота.Осветлението е в по-голяма степен вредно за очите,мъжете оскверняват тоалетните,а питате ли ги жените-горките.Искаш прозореца да отвори-все на някой ще му е хладно,и тук важи правилото "на другия да му е гадно".Както в много други случаи-малцинствата са с приоритет,сложили касетка,играят карти и се возят без билет.Кондуктор минава за билетна проверка,точно когато си заспал,да пристигнеш невредим преди да тръгнеш си се прекръстил и обещал.От ужасното тракане,клатене и постоянните вибрации,можеш да получиш по-силни от родилните контракции.Влакчето на ужасите е бледа имитация,по-недостоен вариант,пък после се чудим защо е негативно настроен всеки нов емигрант.В гарата бездомници,пумияри,дебнещи крадци,така ли се отблагодаряваме за труда на нашите предци ?Най-интересно е когато настане време от влака да се слиза,бутат се като хаотични електрони при процеса електролиза.Безработни мързеливци продават вестници и списания,точно от подобно безхаберие битуваме в тези народни изпитания.Със запасените места-оу,там просто е една война велика,със стадо маймуни те са си лика-прилика.Ето наистина май трябва сериозно да се позамислим,и държавата от подобни подигравки с народа да изчистим.Пътя няма да е лек,гладък нито пък безпроблемен,но всеки трябва да изчисти от съзнанието си злините,от които е обсебен. Автор - Пламен Тодоров 18.09.2007 г.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Държавата - вън от БДЖ. Искаме Български ЧАСТНИ железници! Тогава ще се подобри обслужването!
3
0
 
0
 
! Отговори
Атентат преди 15 години
всичко е атентати, някой ги прави умишлено и тия от парламента хич да не се праят на ялови, щото може и някой от тях да е!!!!!!!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато буквата Д не се махне от БДЖ, мизериите ще продължават! Ако видите ,,общински" или ,,държавен" бягайте далече! Не пътувайте с БДЖ, пътувайте с автобус. Разликата в цената не е голяма, похарчете малко повече левченца да ви е мирна главата!
1
0
 
0
 
! Отговори
East преди 15 години
Сигурно когато загине някой от управляващите чак тогава ще подменят "миналите преглед" вагони!Ама няма как да стане защото нашите управляващи са мноооо богати от данъците ни и могат да си сменят "парк-а" през 3 години !!!! Няма управия в тая измъчена държава!!!