"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"

Премиерът притеснен, че цели медии непрекъснато насаждат етническо напрежение
31 окт 2008 13:30,
112
"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня". Снимка: БГНЕС

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите на Сергей Станишев има опит за демонизиране на ДПС.

"Също така започва да се говори против турците. Дори днес чух тези за правилността на Възродителния процес, което е за първи път след демократичните промени", коментира той.

По думите му у нас има етнически модел, който създава имидж на страната ни в цял свят.

"Той е създаден от българското общество и то е първият и най-важен гарант за него. Пример за това е спасяването на българските евреи по време на Втората световна война".
 
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня".

На въпрос нали самият Ахмед Доган е повдигнал темата в интервюто си за "Труд", премиерът отговори: "Няма партия, която е съвършена и не търпи критика. Това не означава, че определени партии трябва да се демонизират".

Станишев призова политиците да се отнасят отговорно към етническия модел.

Той коментира, че има цели медии, които непрекъснато насаждат етническо напрежение. Не пожела обаче да ги посочи.

"Има такива, знаете ги, защо мълчите?!", обърна се той към журналистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
ping - pong преди 15 години
vsi4ki palia4ovci koito 6te glasuvat za GERB, 6te dadat 6ans na Boiko da opravia ciala Bulharia, taka kakto opravi Sofia i dupkite i... .I.
110
1
 
3
 
! Отговори
Горд Българин преди 15 години
Нужна е Ребългаризация! Ама "правителството" какво го еня за народа? Него кучета го яли. А и ако имаше етническа омраза, щахме да сме с калашниците!!!
109
1
 
2
 
! Отговори
edin преди 15 години
Atila varvi i se zastrelqi brato. Mnogo si zle. Ot kade go iskara pak tova millet. koi nillet otiva da glasuva za DPS?Samo tupite i prosti kurjaliici.Pukate ot prostoitiya chestno. yazik.Allah yardimcimiz olsum.
108
1
 
3
 
! Отговори
Атила преди 15 години
уважаваме турците, но не и турчеещите се ****************Ето за това се говори, че най-големите турци в България са все турчеещи се ***. Самите турци се разграничават от тези т.н турци, те тръгнали да убеждават света че имало дискриминация на турците в България. Просто откъсни главите на трима четерима такива индивида и да гледаме колко бързо умеят да се крият и окопават в собствените си дадени т.н турци всъшност турчеещи се *** миллет...
107
1
 
2
 
! Отговори
Атила преди 15 години
етническо напражение няма, не съм с промит мозък .. но определено всички ние ще гласуваме пак за ДПС само за тва че непрекъснато ни мразите.. **********************************Теб пък кои те брой за жив човек бе? Не живееш в България мнение даваш. Разкарваи се усвети и не досаждаи с това че си някои си, като си просто никои, . ДПС ще била спечелила изборите, просто много си се надъхал с учебен материал за да си вярваш сам на себе си в това което го казваш. А какво стана с убитият Ахмед Емин? защо така тихом мълком избягвате да говорите за смърта на този човек, които и тои е от ДПС читако мазен, или май тои сега не е актуален. Момче, ДПС си заминава бавно и безславно, и ще умрат като кучета без история. Лай си колкото си искаш, просто шум от преминаващ нощен влак си и като такъв ще си и останеш в кратката си история. Колкото и опити да правите да скарате Българи с Турци, и да провокирате етнически сблъсъци, факта си е факт брато, ДПС и всички скачени съдове на нея ще го ядете дървото душманино...
106
1
 
2
 
! Отговори
Тарашоглу преди 15 години
Трай бе украйнец. Ти първо не си Българин, а мнение даваш. *** и геят ти смахнат ***.
105
1
 
2
 
! Отговори
тюркин преди 15 години
Турците са българи, а българите са тюрки (факт е). Турците се наричат тюрк, защото и те знаят, че са тюрки. Извода е ясен, но не става само с ЯДЕНЕЕ.
104
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Българските турци са по произход българи! те са арийски братя по ген, не са с тюркско- монголски ген, трябва политика от страна на държавата за процес на Ребългаризация(връщане към българския етнос)! . За цялата бъркотия са виновни всички от властта, вкл и хората дето са ги избрали там.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво ми са правите бе .. били са против ДПС, като видяхте че всички ще гласуват пак за Ахмед Доган ся взехте да не мразите турците а само ДПС стига глупости майна, нас не ние страх от АТАКА защото знаем кои му е спонсора - ГЕРБ ще ни помогне да спечелим да знаете, турчин съм в момента съм студент в Амстердам, и си обичам БГ не съм наранявал никой БЪЛГАРИН с тежка дума аз съм неразделна част от БЪЛГАРИЯ, нямам никаква вина за тез 5 века с извинение.. етническо напражение няма, не съм с промит мозък .. но определено всички ние ще гласуваме пак за ДПС само за тва че непрекъснато ни мразите.. боли ме оная работа кой как живеел или пък какво ще напишете за това дето съм писал, И НИКОЙ ДА НЕ МИ КАЖЕ, ЧЕ АКО Е НА ВЛАСТ НЯМА ДА КРАДЕ ! ЧОВЕК ВИНАГИ ИСКА ТОВА КОЕТО НЯМА ! ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ .. неможе хората в БГ да чакат на готово всяка вечер да си пият ракийката.. и хоп като не им са бачка да са им виновни партиите, турците, американците !
102
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
Защо съм български националист 1. Защото звездите са най-ярки над Пирин. 2. Защото небето се оглежда в езерата на Рила. 3. Защото Балканът пази спомена за Караджата. 4. Защото в Родопите ехти камбанен звън. 5. Защото в Добруджа е побит мечът на Аспарух. 6. Защото опълченците все още бдят на Шипка. 7. Защото екът от Сливница се чува в Пирот. 8. Защото Одрин падна. 9. Защото над Дойран още се носи българското ура. 10. Защото Охридското езеро още пее за Биляна. 11. Защото, въпреки границите Вардар, Струма, Места и Марица се срещат в Бялото море. 12. Защото враговете на България още помнят удара На нож. 13. Защото нито едно българско бойно знаме, никога не попадна в плен. 14. Защото моят народ създаде и съхрани през вековете своята писменост и култура. 15. Защото държавата ми отвоюва своята над 13 вековна история на Балканите . 16. Защото българите днес удивяват света със своите постижения, знания и успехи. 17. Защото българите са носител на цивилизационния импулс на Балканите. 18. Защото България е там, където има и един българин. 19. Защото България е моята Родина. 20. Затова живея и се боря за тази България, духовна обединителка на българския род, пазителка на хилядолетни традиция и култура..
101
1
 
2
 
! Отговори
човек от народа преди 15 години
В Б-я негативно отношение има само към *** и как не:Докато българина работи на две работи за да може да си плаща сметките, *** не плаща защото било дискриминацияДокато българина гледа да изучи децата си,*** пуска цингето до 3 клас,за да си попълва бланките за помощиДокато българина създава едно,две деца,за да може да ги изгледа нормално, *** прави по 4,5 чаавета, нали има помощиДокато пред социалните *** сваля златото и влиза да взима помощи,а на бедните българи които наистина се нуждаят от помощи не дават .А напрежение спрямо другите етноси няма,уважаваме турците, но не и турчеещите се ***
100
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не мразя никой всички сме български граждани,новиждам как Сер-Гей Станишев изтърва кокала и е готов на всичко за кокала!Вън всички комунисти качете се на летящата чиния на Доган и заедно с ДПС и царя излизайте извън орбита ини оставете на мира!
99
1
 
2
 
! Отговори
maketo преди 15 години
Тия пу....ки ще ни спретнат едно сараево,само да си задържат кокала.Много съм щастлив 4е се изнесох от тази 4ервена ко4ина.Докога ще ги търпите,да ви правят на ***.
98
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не трябва само да се порицава подобно поведение. За приказки, като тези на Бойко Борисов, трябва да бъде на момента съден по бърза процедура за насаждане на етническа и верска омраза.
97
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Голамото мнозинство от българите нямат негативно настроение към етническите турци и другите мюсюлмани в страната, така , че нескопосаната ти политиканщина прозира, товарищ Серьожа! Достатъчно мъдри са и обикновените българи и обикновените турци , че да се вързваме на мръсните ви игрички. Господ ще ви съди и то жектоко. Бъдете сигурни, че злото, което сте причинили и което искате още да причините на изнемогващия целокупен български народ ще ви се върне тъпкано и то до девето коляно ...
96
1
 
2
 
! Отговори
мен преди 15 години
Абсолютно правилно и точно казано!Аз също имам много познати от..."другите" и се разбираме перфектно с тях!ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЪЗДАВАТЕ НАПРЕЖЕНИЕ!!! !И то ВСЯКАКВО!!!И да ви кажа да се осъзнаете за съжаление НЕ СТЕ ДОСТИГНАЛИ ДО НИВОТО НА 43!!!!
95
1
 
2
 
! Отговори
shihan преди 15 години
а партократите с големите джобове и обръчите от фирмички още левски е казал за чистата и святата ама нашите партократчета все не им отърва защото откъм морала са гола вода не ами тиня блатска *** с *** къде са тръгнали да управляват държава като не могат дори собствените си гнили персони да владеят левът балкански ще ги схруска скоро за закуска
94
1
 
2
 
! Отговори
Адолф преди 15 години
Чичо СерГЕЙ виде,че властта им се изплъзва и са плаши с етническо напрежение!!!!Както и да е!***!!!!
93
1
 
2
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Управляващите имат интерес да разделят обществото на граждани и селяни, на българи и турци, на бедни и богати - по този начин се застраховат, че народа няма да се обедини и да ги избеси по светофарите. Затова, хора, забравете омразата един към други, а се замислете кой има интерес обществото да е разделено. Крайно време е да се обединим и да изринем лай....та които ни крадат, унижават и гаврят с нас!!!!
92
1
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
И все пак като гледам снимката - срам ме хваща. Българският премиер - руски евреин сред забрадени българки, нищо че конституционния съд на Турция каза нещо за забрадките. Не са проблема турци или българи, проблема е простотията, която вече генетично се селектира на Балканите. Можещите отиват на запад, не раждат деца тук, не възпитават деца тук. Останала е страшно голяма простотия.