На 14 януари от 11 часа пред парламента

Да изметем боклука! - от седмици наред подобни изречения агитират из форумите за протеста
10 яну 2009 19:00,
986
На 14 януари от 11 часа пред парламента
Колаж: Dnes.bg

"Постави (14) пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11,00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си приятели".

От седмици наред подобни текстове агитират из форумите под мотото "Да изметем боклука!".

"Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим”, пише още в текста на протестиращите.

На 14 януари студенти от различни висши учебни заведения ще се съберат в 10 ч. пред зала "Христо Ботев".

Оттам те ще потеглят към центъра на столицата и пред Народното събрание ще се слеят с всички, които са решили да подкрепят протестните им действия.

Засега по информация от Инициативния комитет заявка за участие са дали Асоциациите на млекопроизводителите, на зърнопроизводителите, партията "Зелените”, Учителският синдикат и футболните фенове на различни клубове.

Именно от там идват и притесненията на МВР, защото във форумите на фенклубовете потребителите се заканват, че протестът няма да е мирен, а ще предизвика масови безредици.

"Защо трябва да е мирен, когато депутатите от добро не разбират", пишат анонимни потребители.

Запалянковците твърдят още, че към митинга ще се включат и гръцки тифози, анархисти и националисти, които по този начин щели да върнат жеста на българите, които се включиха в протестите в южната ни съседка.

Ето и част от призивите, отправени от чатъри по многобройните форуми, които зарибяват за протеста*.

Хора…сабудете се !!!!и парното ни спряха и тока ще ни спрат а никой нищо неправи …Хайде всички на протест на 14..аз мисля да отида,защото съм на 22г.и искам да живея в България защото обичам страната си и съм против това да ни управляват ДПС,защото точно те ни докараха до това положение заедно с комунистиte…Аз отивам на 14 и ви призовавам да дойдете…за да съхраним страната си..
-----
Подкрепям идеята да, се обединим.Стига сме ги търпяли толкова години.Трябва да разберат, че сме живи, че сме народ.Трябва да сме много, стотици хиляди.Тях само от това ги е страх…
-----
Уважаеми “дами и господа”, не може да се избяга от този филм с мирни протести:) Изобщо не им пука, ще отлагат, ще водят преговори, ще пълнят медиите с интервюта…и сте го гледали този сценарий. Да сте чували за корумпиран румънски или арменски политик? Не, защото с тях не се отнесоха с “мирни средства” когато трябваше. Не ви каня на война, не:) Само не бъдете наивни, защото емоциите на масите се управляват лесно, особено когато са принизени до животинското ниво на оцеляване. Глад, бедност и затвор за всички нагушени политици, псевдобизнесмени-крадци и останалия боклук. Тогава ще можем да се наречем дами и господа, сега сме роби.
-----
i az 6te doida sus sigurnost.trqbva da gi smajem da znaite.4etoh v edin blog 4e 6te ima u4astie i na mnogo futbolni fenove-zaqvili sa oficialno 4e 6te doidat na protesta

*Правописът на мненията от форумите е запазен в оригинален вид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
987
0
 
0
 
! Отговори
дънди преди 14 години
Овце сме си и овце ще си останем! 5 века турско робство, 50 години комунистическо и сега още толкоз мафиотско! Ще чакаме някой да ни оправя - ама отзад, щото не може сами да се обединим и да им покажем какво означава гласа на народа!
986
0
 
0
 
! Отговори
мартин иванов преди 14 години
най големия бандит е пернишкия насирач първанов. Какво правят в българия криминални грузинци руснаци и украински ***. чеченци дегестанци арменци и т.н.. кой им дава гръб. какво правят българските служби. само оядени пръдливци мучат като наебани. къде ни е съдебната система. кой има интерес от това. какво прави новото правителство. в държавата има 4000 души организирана престъпност. фирмен и имотен регистър. нищо сложно няма да се въведе ред. заключете отрепките. затворете автокъщите.
985
0
 
0
 
! Отговори
nnn преди 15 години
komunistite katoSTANI6EV I PARVANOV_SA BOKLUCI I ***!!!!!!!!!!!!!
984
0
 
0
 
! Отговори
nnn преди 15 години
komunistite katoSTANI^EV I PARVANOV_SA BOKLUCI I ***!!!!!!!!!!!!!
983
0
 
0
 
! Отговори
kiro sofiiski преди 15 години
Здравеи Златко!Здравеите на всички останали льольовци !!! От вас ли се стреснаха!!! Каква сте смешка ! Да можехте да се видите от страни!!!Какво е това СРОКСОС ? Какви са тези пъпчивци? Те пък какво искат ? За какво ще протестират! Явяват се някакви пъпчиви пубели и нещо нечленоразделно мучат! Ама какво искат никои не знае. Комаи и те не знаят. Ама нали е модерно- протестират , чули ,че и в Гърция така правят. Да ама там стачката е политическа. А тук някакви *** искалиш нещо в студентски град да се случи, ама те незнаели какво!!! Вие пък кои сте от този "студентски град" и какво искате. Там някои насила ли ви доведе??!!?? Ако са ви запрели там насилственно и нещо ви правят ,кажете да помагаме?!?!Ама тия пъпчивците дето незнаят какво искат и дигат пушилка защото няма какво да правят....!!!! Те били бъдещето.... !!!! Ужас !!!! Абе другите хора плащат парно по 160лв на месец. Вие сте се събрали от незнаини паланки , за по 15 лева на месец си живуркате. При вас комунизма е в деиствие и просто се чудите какво да правите комаи !!!! Учете и не се занимаваите с глупости!!! Е вярно плащат ви по някои лев да ходите ида шумите пред парламента.Имате колкото за една дискотека. Е там пък ви биели. А вие друго заслужавате ли ???Може пък и аз нещо да съм се объркал!!!Ако е така поправете ме моля!Аиде сполаи ви !!!Р.Р. Сложете си подложки на гъзовете, да не ви изненадат милиционерчетата и този път !
982
0
 
0
 
! Отговори
Врачката преди 15 години
Власт чрез избори няма да вземете,а и Е.С. и Бойко знаят това.Затова обърнете работата към нещо по сериозно като:проблема с европарите,газа или инсценирайте нещо-вие знаете как и действайте.Какво значи тук воля на един народ,власта ви е замъглила съзнанието,затова действайте/това си е патент все пак/
981
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАКЪВ КАРЪК -*** не пускала ГАЗА---СТАНИгей-се чYкал само ОТЗАДЕ в тръбата............
980
1
 
0
 
! Отговори
superman преди 15 години
Кучетата си лаят кервана си върви.Какво очакавате от този зомбиран народ? Само е...не в *** хем мазохист,хем нимфоман :( за съжаление
979
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Za6to ne se zasramqt i ne4yqt glasa na naroda za6toto kakto kazva edna stara pogovorka GLAS NARODEN<GLAS BOJIIIIIIIIIIIIII
978
0
 
0
 
! Отговори
hristinka преди 15 години
tova e edna bezpravna i ne muralna dyrjava v koqto zakonete ne predtavlqvat ni6to te sa samo prosto edni bezmisleni dumi koito nikoi ne za4ita
977
0
 
0
 
! Отговори
Аспарух, Ювиги хан Б преди 15 години
Еееее ***, Не само че сте "анонимни", но вече и "доказано импотентни"!!!Единственото в което ни убедихте на 14.01.2009 е, че ви харесва полицайте да ви пляскат нежно по ГОЛИТЕ !Радвайте се, че на миринга не бяха и мойте боили, защото със сигурност щяха да ви заврът по една дебела неокастрена шопска дряновица -> отзад, в онова свидно място където слънце не огрява, но където явно са *** ви мозъчета! Е, все пак не унивайте ... и това мога да го уредя с мой едикт!Едно нещо обаче не сте разбрали от училище, защото никога не сте били добри ученици, а то е жизненонеобходимо за живота: "За дебела глава, дебела тояга!!!"Ако не бях използвал през 680-681 година дебелата тояга сега тази България нямаше да съществува! А съществува и ще пребъде, защото целокупния български народ, кавхана на МВР и честните, достойни ирчигубоили пазят заветите ни!!!Да пребъде България! Аз КАЗАХ!Подпис и печат: Аспарух, Ювиги хан Български, лето 2009-то, януари, ден на просветлението 15-ти.
976
0
 
0
 
! Отговори
Mariana - Bansko преди 15 години
TEA SMESHNICI NARECHENI POLITICI, KOI IM KAZA CHE ISKAME DA PREGOWARIAME?!?!NE IM ISKAME INTERVIUATATA I KONFERENCIITE!NIKOI NE IM E DAL DUMATA!PROSTO PODAITE OSTAVKA I DA VI NIAMAAAA!DAITE SHANS NA BG DA DISHA SVOBODNO!
975
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОДОР ЖИВКОВ-да ти го начукам 45 пъти
974
0
 
0
 
! Отговори
jf преди 15 години
PARVANOV________KADE SI NEKADARNIK TAKAV___KADE TI E GAZA KADE TI E SOCIALNOTO UPRAVLENIE KOMUNIST GADEN
973
0
 
0
 
! Отговори
jf преди 15 години
PARVANOV________KADE SI NEKADARNIK TAKAV___KADE TI E GAZA KADE TI E SOCIALNOTO UPRAVLENIE KOMUNIST GADEN
972
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО Доган ЦАРЯ И ПРЕЗИДЕНТА се крият като МиШОЦИ БЕ????????????
971
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО Доган ЦАРЯ И ПРЕЗИДЕНТА се крият като МОШОЦИ БЕ????????????
970
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
утре 15 01 - 11часа пред ПАРЛАМЕНТА
969
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
утре 15 01 който обича БЪЛГАРИЯ 11часа пред ПАРЛАМЕНТА------долу комунистите
968
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
утре 15 01 който обича БЪЛГАРИЯ 11часа пред ПАРЛАМЕНТА------долу комунистите