Съдиите с "бедни" роднини знаели за имотите им

До края на деня Етичната комисия решава дали да накаже магистратите
31 май 2010 16:50,
84
Съдиите с "бедни" роднини знаели за имотите им
Цони Цонев. Снимка: БГНЕС

Съдиите, чиито роднини бяха замесени в имотния скандал в община Приморско, са знаели, че близките им са получили право на строеж, регистрирайки се като жители на общината.

Това стана ясно от думите на председателя на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Цони Цонев, след като магистратите бяха изслушани от комисията.

За да дадат обяснения по случая, в съвета днес дойдоха председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и съдиите от Върховния административен съд Панайот Генков, Андрей Икономов и Николай Урумов. Урумов дойде във ВСС с дъщеря си Деница, която е младши съдия в Благоевградския окръжен съд.

Петимата са казали пред членовете на комисията, че всичко, което е направено, е в границите на закона.

От доклада на Върховния административен съд, където Генков, Урумов и Икономов бяха председатели на отделения, става ясно, че повечето дела на община Приморско, които са гледани от тях, са решени в ущърб на общината, каза Цони Цонев.

До края на деня Етичната комисия ще реши дали да предложи на ВСС магистратите да бъдат наказани дисциплинарно, съобщи още той.

Предстои да се обсъди дали Деница Урумова е нарушила етичния кодекс на магистратите, тъй като към момента, в който е получила правото на строеж в Приморско, тя не е била магистрат.

Още по темата

ВСС ще провери и въпроса с имотите на районния прокурор на Царево Кънчо Крумов. Неговата майка също е получила право на строеж в Приморско, но така и не се е възползвала от него и преди три години то е върнато обратно на общината.

Петият магистрат, чието име бе замесено в имотния скандал – бившият окръжен прокурор на Бургас Йордан Иванов, не дойде във ВСС, тъй като вече не е действащ прокурор и съветът не може да се произнесе за него.

Цони Цонев коментира и факта, че Иванов е замесил името му в имотния скандал. По-рано днес той заяви, че Цони Цонев е личен приятел на районния прокурор на Царево Кънчо Крумов и често му е гостувал.

Председателят на етичната комисия отхвърли тези твърдения и обясни, че заради работата си познава много прокурори, но не е приятел с Крумов.

„През 2005 година прекарах лек инсулт, след който ми е противопоказно да ходя на море, така че не съм бил на гости нито на Кънчо Крумов, нито на когото и да било друг“, коментира Цони Цонев.

Магистратите, които дойдоха във ВСС, не пожелаха да коментират скандала пред журналистите. Единствено председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов заяви, че в случая срещу него има атака.

„Явно натискът срещу мен е прекалено голям. Бях обвързан с „Нагли“, с „Октоподи“, сега нещо друго ми се приписва. Явно някой не иска да съм председател на този съд“, заяви Пенгезов.

Той не отговори на въпрос кой има интерес да го свали от председателския пост, а каза само, че това са хора и от съдебната система, и извън нея.

От думите на Пенгезов стана ясно, че дъщеря му се е отказала от правото на строеж в Приморско, а причината била да не го злепоставя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не можете да ги накажете,то дайте ние ще ги накажем... време е пак да има "Народен съд" и с думите "В името на Народа"-куршум в челото...
22
0
 
5
 
! Отговори
Пепа преди 13 години
Ама как звучи само: Етична комисия към Висшия съдебен съвет! Не е лошо да добавят: в храма на правосъдието под егидата на Всевишния!
21
0
 
6
 
! Отговори
бай киро преди 13 години
Е сега да не ги накажат само със едно"строго мъмрене"пред ВСС или със преместване във друг район,да видиме магистратите къде ревеха че те били"света вода ненапита"как ще се оправдаят сега пред медиите и народа си.....
20
1
 
2
 
! Отговори
D-R MENGELE преди 13 години
SUPER LANANA ;darzawa; ;KOMISIJATA; OT SASHTIJA KENEFFFF ??????HA, HA,.....
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕЗАВИСИМА ЕТИЧНА КОМИСИЯ ТРЯБВА Д А ГИ РАЗГЛЕЖДА ,А НЕ ТЕЗИ СЪЩИТЕ ДЕТО ЗАЕДНО СА ЯЛИ И ПИЛИ ,МАЛКО ПОВЕЧЕ ВЛАСТ АКО ИМАШЕ БОЙКО ВСИЧКИ ЩЕШЕ ДА ГИ СЛОЖИ В ЕДИН ЧУВАЛ
18
1
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Висшият съдебен съвет - СЕРГИЯТА НА КРАСЬО ЧЕРНИЯ!КВОТНИТЕ НАЗНАЧЕНИЕ НА ГОЦЕ И СТАНИШЕВ!ВЪН ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЗА ПОЗОР, СЪД И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО!В НОРМАЛНА СТРАНА ДА СИ ГИ ОПАНДИЗИЛИ ЗА 20 ГОДИНИ!
17
1
 
12
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ЧЕ ЩО НЕ ГИ ВЪЗНАГРАДИХА С ИМОТИ У ФАКУЛТЕТО?
16
0
 
12
 
! Отговори
Васко преди 13 години
"До края на деня Етичната комисия решава дали да накаже магистратите" ... не бе наградете ги не ги наказвайте. Овчия народ и това ще изтърпи. Кой ли не го оправи , даже един съвсем ясно каза ,че ще го "оправи" за 800 дни и даже успя. Той си оправи комарджийските задължения а нас направо си ни "оправи" , та викна и Доган на помощ. Продължавайте в същия дух да видим докъде ще издържим по склата на наглоста.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама каква етична комисия..досега колко гафове имаше и нищо и сега ще е същото, и аз иска право на строеш на Приморско но няма, незнам но има съмнения че в други градове по морето с тия евтини търговийки.
14
0
 
9
 
! Отговори
ени преди 13 години
Напълно те подкрепям,но тази дума-ТРЯБВА-много ме дразни.От 20г.я повтаряме и до там.Ние сме РОБСКИ народ и както и да ни оправляват,ние си траем.Може би ще трябва да минат поколения за да тръгнат нещата.
13
0
 
11
 
! Отговори
ивайла преди 13 години
магистрат ли,това са хора не само зад решетките,а нещо повече да не излизат на бял свят.бедни били,защо ние неможем да помислим за далавери,защото охолство цари в душите им, ще мислят още за тяхните наказания,ще мъдруват,докато народа тъне в мизерия.етична комисия,защо ли съществува,като тя търси оправдание.висчки са в кюпа.
12
0
 
8
 
! Отговори
киро преди 13 години
цони многооооооо мажеш брат ми многоооооооо,САМ ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТОВА КОЕТО ГОВОРИШ ИЛИ..................................................................,А
11
0
 
13
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
А пари за покупките откъде са дошли? Кушлев-мушлев няма ли за тях?
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще си позволя лукса да цитирам: "всичко направено е в рамките на закона"!А ако някой, (разбирай кмета, общината, обществото) го е оплескал, ние сме чисти и неопетнени, защото сме спазили формалността.Тъжно... и безнадежно, защото така е по целокупното БГ!
9
0
 
7
 
! Отговори
холмс преди 13 години
Тези "етични" комисии би било добре някой да ги пита има ли поне 1 наистина крайно нуждаещ се от тези всичките около 200-300 дето са се облажили с парцелчета в Приморско. Те само предъвкват тия 4-5 души ама има и много други
8
0
 
27
 
! Отговори
МАРИН преди 13 години
Просто трябва да изметем МРЪСНАТА МАФИЯ НАРЕКЛА СЕБЕ СИ -български съд.. !!!Всеки ,който се е допрял до нея знае ...В БГ НАЙ-ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ ,САМОВЛЮБЕНИ ,МЪРЗЕЛИВИ ,КОРУМПИРАНИ ЧИНОВНИЦИ СА МАГИСТРАТИТЕ ...!!!!Преди малко видях в електронен сайт ,ЧЕ ИМАЛИ ДА ВЗЕМАТ над 250 000 дни отпуска ...!!!! алооооооооооо ,че нали август всичките съдилища в страната ЗАТВАРЯТ и настъпва мъртвило-ДА НЕ СИ РАЗВАЛЯТ РАХАТЯ ,,,,КАААААААААК ги натрупахте *** С НИЩОЖЕСТВАТА- тези отпуски...Гнус ме е ..!!
7
0
 
18
 
! Отговори
Баба Меца преди 13 години
То не бе морал, то не бе професионализъм, то не бе достолепие и гордост! Общината била загубила повечето от делата. Ами нали врътката е в точно това, да се спечели от общината. Защото тя има земя на "правилните" и подходящите места, тя издава разрешенията, тя събира данъците и таксите. Номерът е да се пропуссне общия ред. Като погледнеш и парк Странджа и държавата загубиха, но някои кметове и фирма Краш 2000 спечелиха. Те си знаят какво!
6
0
 
15
 
! Отговори
Морски преди 13 години
Правото на строеж, *** дойди... бедни са хората, искат да имат дом. С кви мангизи обаче строят тези палати, ще каже ли някой ? Щото банките не дават пари заради кафевите ни очи. Ако пък са имали собствени пари, явно не са бедни като църковни мишки. Може би ще прибегнем до стария трик - 3000 заема от 3000 приятели ?!
5
0
 
25
 
! Отговори
3333333333333333 преди 13 години
*** мафия, всички българи знаете, че там е ахилесовата пета в България но си мълчим, защото само търпим така ще е само ни мачкат, и тези хора ще правораздават, да имоте за себе си, долни ***...
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
магистратите са потънали в корупция ,дори ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ ПИШЕ ,,,!!! ПРОСТО Е ОТЧАЙВАЩО ,,,!!!ДА ЗАКРИЕМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ДЕЛАТА НИ САМО В ЕВРОПЕЙСКИ СЪДИЛИЩА ...!!!