Вадим от резерва самолетно гориво

Няма кризисен щаб, няма криза, отсече Трайков
Обновена: 29 юли 2011 17:27 | 29 юли 2011 16:57,
146
Вадим от резерва самолетно гориво
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

От Самоков енергийният министър Трайчо Трайков съобщи, че се подготвя решение за отпускане от държавния резерв на самолетно гориво. Той изрази надежда решението да бъде прието на подпис от МС още днес.

Трайков мотивира тези действия с това, че най-бързо свършват наличните количества самолетно гориво.

По думите му летищата имат запас от гориво до началото на следващата седмица. Дотогава вече количествата от държавния резерв ще бъдат на разположение.

Трайчо Трайков уточни, че в резерва има запаси керосин за 60-68 дни. Част от тях се съхраняват и в складовете на "Лукойл".

"На хартия ги има, надявам се, че и физически ги има", каза министърът.

Министърът опроверга думите на премиера, че „кризисен щаб“ вече следи случващото се на пазара.

Той обясни, че това е просто работна група, създадена по негова инициатива, която ще следи пазара на горива, вноса и износа и наличностите.

Още по темата

"Няма кризисен щаб, няма криза", категоричен беше Трайков.

На този етап по думите му има достатъчно количества битум и полипропилен, бензин и дизел в "Лукойл", а и вече се сключват договори за внос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ
128
0
 
5
 
! Отговори
Бореца преди 12 години
Като гледам и слушам действията на това тъпо правителство със своите *** министри Трайков,Дянков,Плевнелиев и като капак най-умният им началник ме избива на смях!Първо къде са тия 420 вносители аз поне лично не знам повече от 10!Второ съгласно изискванията на тъпият ЕС трябва да подържаме запаси за минимум 90 дни ежеминутно така че ако днес се освобождават дадено количество запас утре трябва да се въстанови иначе има санкции!Така че на Пожарникаря му се пече яйце на *** но нали е умен че видим
127
1
 
3
 
! Отговори
ДИЗЕЛА преди 12 години
.Б. защо не си плащал горивото за БДЖ,нали закона трябва да се спазва!!!"Лукойл България" е информирала в писмо до БДЖ, че спира доставките на дизел. Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 милиона лева.
126
0
 
3
 
! Отговори
МАГИСТРАЛ преди 12 години
РАБОТНИЦИТЕ ОТ НЕФТОХИМ-А СКОРО ЩЕ ЗАТВОРЯТ МАГИСТАЛАТА НА БОЙКО....(ЩЕ И ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА)
125
0
 
4
 
! Отговори
БАТЕ ВИ ВАЛКО преди 12 години
ГЕРБ УДЪРЖА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ, АМА ЗАДАВАЩАТА КРИЗА С ГОРИВАТА И ПОСЛЕДВАШАТА НАЦИОНАЛАНА КАТАСТРОФА НЯМА ДА УСПЕЕ!!!
124
1
 
5
 
! Отговори
БАТ ВАЛК0 преди 12 години
ХА-ХА!СЛЕД СПИРАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СПИРАТ И ВЛАКОВЕТЕ.ДА СЕ ГОТВЯТ АВТОБУСНИЯ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ТУРИЗМА, ЧЕСТИТО! Дянков каза - КРИЗА НЯМА!
123
0
 
3
 
! Отговори
карпов преди 12 години
лелелееееееееее този или тези сега се събудиха.тикво като правиш такива необмислени ходове, диктувани от цветето защо не мислиш за последствията. досаге какво правихте, играхте карти и голф с валю руснака, нали и делихте пачки.
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо са запечатани складовете на рафинерията,а не на търговската верига? Защото се играе добре планиран театър с предизвестен край. Българино,кога ще започнеш да се държиш като мислещ човек,а не като овца?
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли как да извадим от резерва и по-кадърно правителство или такъв резерв няма.
120
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Трайчо,когато вадиш гориво от резерва трябва да питаш Златев."За Златев не знам, ама трябва да питат ЕС по закон. Така че, накарая ще се окаже, че и правитлеството не спазва закона, но глобите ще ги плащаме ние.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
""Няма кризисен щаб, няма криза", категоричен беше Трайков."И Станишев такак разправяше :))) Ама не им ли пис ан да се копират...
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то освен ТИКВАТА и дупелизците му,кой друг пътува със самолет???Да си носят с тубите керосин и да пътуват!Чуждите авиолинии си имат горива!
117
5
 
2
 
! Отговори
uraaa преди 12 години
nai posle vnos!!!she ima hubava nafta
116
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо,когато вадиш гориво от резерва трябва да питаш Златев.
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
когато господ реши да накаже някого първо му взима ума
114
0
 
8
 
! Отговори
КЪМ ОБЕКТИВНИЯ преди 12 години
КВО ПРАВЕХА ДОСЕГА ТИЯ ЛЬОЛЬОВЦИ?КЪДЕ БЯХА 2 ГОД.?ЗАЩО ТЪРПЯХА ДА НИ КРАДЕ РУСКА ФИРМА?
113
0
 
14
 
! Отговори
LUKOIL AVIO преди 12 години
Абе тия от ГЕРБ след флашките с Мишо Бирата много взеха да спазват законите и уредбите. Не се ***)те с нас хора ше дойдат шефовета на ЛУКОЙЛ скоро и ше му упъват ушите на ТИКВАТА повервайте ми...Оня с женския глас дето прави кариера за народна сметка ше му замръзне бебешката усмивка скоро. Посрахте се малко вразумете се може и да оправите ***...
112
0
 
18
 
! Отговори
112 преди 12 години
Как може да си министър и да не знаеш какво е положението с резервите? Преди да се изказваж неподготвен поне поискай от цветанов разпечатки от подслушванията и ще ти са наясно нещата.Господин цветанов извинявайте ДОБЪР ВЕЧЕР СЛУШКАТЕ НАЛИ ?
111
0
 
18
 
! Отговори
БУРГАС ПАДНА преди 12 години
Бойко не съм виждал толкова много хора да те псуват Много са...
110
0
 
19
 
! Отговори
лошо преди 12 години
Имаме Резерв за 1 месец ... ха ха ха Как може такива праволинейние хора да ни управляват. Така не се прави политика бе ***!!! Дянков и той се изложи ама ТИКВАТА му казва какво да прави...кои са тез 420 вносителя :))) че и резерва ше отваряш.Господ да пази България и народа.