Реформите в БДЖ продължават независимо от стачката

Тя е незаконна, твърди ръководството на холдинга
22 ное 2011 16:30,
130
Реформите в БДЖ продължават независимо от стачката
Снимка: Impact Press Group

Реформите в БДЖ, започнали през миналата година, ще продължат независимо от това дали на 24 ноември ще има стачка. Това заяви председателят на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров.

Той подчерта, че обявените наскоро пет мерки, включени в реформата за подобряване положението на железниците, включително и съкращаването на две хиляди души до края на годината, остават в сила. Владимиров каза, че в противен случай железниците ще фалират.

Главният юрисконсулт на БДЖ Ваня Флорова заяви, че предстоящата стачка е незаконна, тъй като се нарушават разпоредби на закона за уреждане на колективните трудови спорове и закона за железопътните превози. Затова при започване на стачката ръководството на БДЖ ще подаде иск в съда за обявяване на нейната незаконосъобразност.

Всички стачкуващи служители от БДЖ ще трябва да се регистрират в определени списъци, за да може времето, през което не са работили по време на стачката, да се отрази на заплащането им, каза Флорова. На тези служители по-късно ще се търси и дисциплинарна отговорност, ако съдът постанови, че стачката е незаконна.

Още по темата
БДЖ няма възможност да осигури алтернативен превоз на пътниците чрез автобуси по време на стачката, заяви управителят на БДЖ – Пътнически превози Методи Христов.

Той поясни, че за целта би трябвало да се осигурят над 500 автобуса на ден, а компанията няма такава възможност, нито може да плати подобен превоз. Железниците имат договор с автобусна фирма за извозване при аварийни случаи на пътниците от пет вагона, допълни Христов.

Относно отправените критики от страна на синдикатите, че и Европейската комисия е критикувала плана за реформи на БДЖ, Владимиров посочи, че при изготвянето на плана за реформи са заложени икономически показатели за ръста на икономиката на страната, които са били валидни през миналата година, но сега по всяка вероятност няма да бъдат изпълнени.

Затова планът ще бъде преработен, като се имат предвид по-ниските икономически показатели на страната.
„Целта ще е БДЖ да оцелее дори при по-ниски приходи от планираните“, подчерта Владимиров.

Още за загубите на БДЖ от стачката и за бъдещето на компанията вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: стачкаБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много съм разочарована, четейки коментарите тук. Ние сме ЕДИН НАРОД ХОРА! Защо нямаме никаква солидарност един към друг? Защо всеки казва, че него ЛИЧНО не го засяга? "Аз не пътувам с БДЖ"-ами огледай се, около теб пътуват 100 човека! Хората, които стачкуват НЕ СА ТЕЗИ КОИТО КРАДЪТ ВАШИТЕ ПАРИ!!!!!!!! ПОГЛЕДНЕТЕ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ! ДОРИ СЕ ЗАСРАМЕТЕ! ДОКАТО БЪЛГАРИНА Е ТАКЪВ ЕГОИСТ В ТАЯ ДЪРЖАВА НИЩО НЯМА ДА ВЪРВИ!!!
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук не става въпрос за "компанията", а за хората, които ще загубят работните си места и ще се чудят от къде да купят хляб да сложат на масата! Не мога да приема, че има изказвания от рода на "щом е губещо да го затворят"...
128
3
 
1
 
! Отговори
teddyshane преди 12 години
Реформа трябва да има-БДЖ се превърна в разграден двор от който всеки краде както може,стачката нищо няма да промени
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започват заплахите и натиска!! Стачките са напълно законни в цял свят, ама не и в България! Тук за 20 години се разглезиха от търпението на народа и сега хич не им се иска промяна на статуквото. За бизнеса всяка стачка е незаконна, той си гледа печалбите, хората кучета ги яли.
126
2
 
4
 
! Отговори
подкрепям 121 преди 12 години
да бъде дисциплинално уволнено цялото ръководство на БДЖ допуснало този крах!!! сигурно са повече от 2000
125
2
 
1
 
! Отговори
БДЖ преди 12 години
..ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ ПРИВАТИЗИРА!ТАЗИ КОМПАНИЯ , ДОКАТО НЕ НАМЕРИ СВОЯ РЕАЛЕН СОБСТВЕНИК--ВЕЧНО ЩЕ БЪДЕ ОГРАБВАНА И РАЗМЕННА МОНЕТА В РЪЦЕТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИНТРИГАНТИ И МОШЕНИЦИ!ВЕЧЕ 25-г., БДЖ , СЕ ГЪРЧИ НА РЪБА НА ФАЛИТА!ПРИ СОЦА, ВЪРВЕШЕ КРИВО-ЛЯВО, ЗАЩОТО БЕШЕ ЩЕДРО ФИНАНСИРАНА ОТ ДЪРЖАВАТА!ДНЕС , НЯМА КОЙ ДА Я ИЗДЪРЖА С ПАРИТЕ НА БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ЗА ДА ЗАХРАНВА ПАРТИЙНИ И ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ВЕЛМОЖИ ОТ НАЙ-ВИСОК РАНГ!ВСЯКО НЕЩО , ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРИ ЧОРБАДЖИЯТА....В БЪЛГАРИЯ!
124
2
 
4
 
! Отговори
юристът преди 12 години
Преди време в БДЖ имаше един некадърник юрист Пешев,сега на хоризонта изгрява друга "звезда"-някаква си В.Флорова.На нея не е ясно,че тя не може да дава определение коя стачка е законна или не.Това може да реши само българският независим съд.
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КЪДЕ СА ОСЪДЕНИТЕ ЗА ГРАБЕЖА..........
122
3
 
7
 
! Отговори
Безгласна-несъгласна преди 12 години
За съжаление реформирахме и продадохме всичкото производство в България от преди 22 години без бой. Най-напред изядохме стадата си. После разрушихме заводите си. Стоят някъде все още недоразрушени сгради. Сами разрушихме къщите си и си направихме многоетажни села, без слънце. Сега трябва да доразрушим и жп-инфраструктурата, последният държавен транспорт, който още не сме продали. Вече говорят и за пощите. И най-накрая ще разрушим и Българската държава. Жалко за нас.
121
2
 
12
 
! Отговори
LoL преди 12 години
От тоя план за 2000 съкратени служители да попитам колко от тях са от ръководството? Колко чисто нови джипа от тези Хюндайчетата за шефчетата ще бъдат продадени за да се погасят дълговете. Защо директорския състав разполага с лаптопи и телефони, за които мениджъри на световни корпорации могат да мечтаят? Защо купуват същите на своите роднини и приятели сс служебни пари? Колко души от директорския състав са бивши ДС-ари и не са сменяни от поне 3 десетилетия?
120
16
 
4
 
! Отговори
ВСЕКИ МОЖЕ ДА ..... преди 12 години
..СТАЧКУВА ....КОЛКОТО СИ ЖЕЛАЕ,--НО, НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЛИШАВА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ЗАКОННОТО ИМ ПРАВО НА ТРАНСПОРТ, ДО МЕСТОРАБОТАТА ИЛИ БОЛНИЧНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ!В ТОЗИ СМИСЪЛ:ВСЕКИ РЪКОВОДИТЕЛ НА СТАЧНИ ДЕЙСТВИЯ--ПОДЛЕЖИ НА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ , АКО НЕ Е ОСИГУРИЛ "АЛТЕРНАТИВЕН ТРАНСПОРТ" ЗА ГРАЖДАНИТЕ ДО КРАЙНОТО МЕСТОНАЗНАЧЕНИЕ НА СПРЕНИЯ ТРАНСПОРТ!
119
3
 
8
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Относно учителската стачка - тя беше продукт на договорки, за да може да се направят реформи в образованието.А какви бяха те - малко увеличение на заплатие за да се покрие инфлацията от влизането ни в ЕС.Другото по-важо е, че се приеха делегирани бюджети, съкрати се персонал от НИСКОТО НИВО, а не от директорските кадри, а самите те си вдигнаха заплатите двойно!Напълно програмирана беше учителската стачка, но масово хората си мислят, че те нещо са направили - а си останаха пионки в схемата!
118
3
 
9
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Защо да не е социална?Ти като имаш кола задължително ли трябва да печелиш с нея? Напротив - правиш нещо друго, за от което се намират пари за кола.Тук какъв е проблема - другото от което може да се печели е РАЗПРОДАДЕНО!Например - ТЕЦ-ове, ЕРПта, Телекомуникации, Газоразпределителни дружества, БАНКИ и всички приватизирани предприятия!Освен това няма пари заради ПРЕСТЪПНО ЗАВИШЕНИТЕ държавни поръчки!Също и зиманите заеми за които се плащат лихви на частни банки!Там са ти данъците брат!
117
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом са губещи, да ги закриват! Няма само да крадат! Да ги режат на скрап. Аз съм хвърлил око на едно вагонче, ще играя на търг зетят ще помогне, той знае комисията. Нарежа ли го, ей ти седмият апартамент готов!
116
3
 
8
 
! Отговори
Атака преди 12 години
В таз когато човек се бори за нещо справедливо е незаконно, а когато някой е крал, мамил или убивал, то НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА... признава се за невинен и всичко си остава някак законно!
115
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоу, БДЖ не е социални грижи за да се издържа с моите данъци! Защото аз плащам такива а не го ползвам...Язека през ден сум на самолето у Брюксел ми щото ни на травмая се качувам, ни у митрото. Шо праим у Брюксела? Изтънко учими пъзарнити риформи, стипиндантин съм на ГЕРБ!
114
3
 
2
 
! Отговори
яна преди 12 години
ЗА БАЛКАН,БТК и КРЕМИКОВЦИ СИНДИКАТИТЕ СЪЩО НИЩО РЕАЛНО НЕ НАПРАВИХА, А СЛЕД УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА,КОГАТО ЯНКА ТАКЕВА СЕ СКРИ И ОСТАВИ УЧИТЕЛИТЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ САМИ В СЪДА НА СИНДИКАЛИСТИ ПОВЕЧЕ ВЯРА НЯМАМ.
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки който не стачкува значи е доволен от живота си !
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички стачкуващи служители от БДЖ ще трябва да се регистрират в определени списъци, конскрипции все пак трябва да има ред при разстрелите!
111
4
 
6
 
! Отговори
дедо преди 12 години
На крак, о парии презрени,на крак, о роби на труда!Подтиснати и унизени,ставайте срещу врага!Нека без милост, без пощада,да сринем старий, гнилий строй!Светът на нас днес се надя,напред в решителния бой!Бой последен е този,дружно вси да вървим,с Интернационаласвета да обновим!