Прокуратурата привика спешно на разпит Мирослав Найденов

Той ще бъде разпитан като свидетел
Обновена: 25 апр 2013 10:47 | 25 апр 2013 10:47,
139
Прокуратурата привика спешно на разпит Мирослав Найденов
Снимка: архив, Guetty Images

Прокуратурата извика спешно на разпит бившия земеделски министър от кабинета „Борисов“ Мирослав Найденов по повод обвиненията, които хвърли тази сутрин пред bTV срещу Цветан Цветанов за незаконно подслушване.

По думите на Найденов МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г. Бившият земеделски министър призова Цветанов да слезе от политическата сцена.

Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел в рамките на днешния ден, съобщиха веднага след интервюто от прокуратурата.

Прокуратурата го призовава за разпит по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров.

Още по темата
Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, и неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов за това, че като директори не са изпълнили задълженията си по служба, от което са настъпили тежки последици.

Кацаров е обвинен и за престъпление по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс – за съставяне на неверен документ.

Привлечен в качеството му на обвиняем е и началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров, станал популярен като Радко Отвертката, за извършено от него престъпление по чл. 287А , т. 2 от НК - за унищожаване на запис или част от него.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно.

След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
0
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Не се връзвам на СерГЕЙОВСКИТЕ номера !
114
4
 
1
 
! Отговори
ани преди 11 години
Някой май го е страх че ще излезе някоя информация на яве ,Ще гласувам пак за тях!
113
5
 
0
 
! Отговори
Socialisti kade ste? преди 11 години
Гърчете се мана.чета от соца. Сега на къде към кой бивш министър ще се насочите.Намя нужда скоро няма да ви има на картата а само в учебниците по някакъв предмет .но не в историята.Глупави *** къде сте ?Борисов е НОМЕР 1ЦВЕТАНОВ Е НОМЕР 2Всички останили гербаджии НОМЕР 3
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашия народ е доста ***, повечето от електората са пенсионери (които ни разказват играта с вота си за БСП), другите са прости селян.ури със зачервени глави от пиенето на домашна ракия и те ще гласуват с ГЕРБ. Заслужаваме си го, по-умните избягаха и няма да се върнат, тук ще стане Манганилстан....жалко, но истиина
111
5
 
2
 
! Отговори
Дивака преди 11 години
Другари и другарки- късайте дюшеците и вадете пенсийките,след малко ще мине Станишев с четата си да Ви събере паричките че има нужда да купува и маниполира част от народа.Какви Ви вдига пенсийките сега ще Ви ги пребира,но важното е Вие да му вярвате.ДОВИЖДАНЕ....ДОВИЖДАНЕ......ДОВИЖДАНЕ
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има истина една и тя е само ГЕРБ. другите и сви.ки да им правите нямат стигане.Сега сте погнали Цветанов - няма да успеетеУтре ще погнете ................- няма да успеете.
109
1
 
2
 
! Отговори
Дивака преди 11 години
другарю рашън,ти какъв българин си ? каква партия представляваш? Вие от БСП,ДПС,СДС,АТАКА сте не за затвора а за сафари.Миро Найденов обича да си ходи на лов,как досега не Ви е гръмнал някъде.Той не успя да Ви гръмне ,но Вие успяхте да му събуете гащичките.Браво и успех на изборите,защото и този път ако не сте ВИЕ на власт става лошо,хранилката утънява и помежду ще се изтрепете,както досега трепахте народа
108
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
До СОФИЯмай си доста *** овца-те не са подслушвали за да защитят такива като теб а за да шантажират бизнеса
107
3
 
4
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
Найденов е сменил толкова партии , че изглежда на всеки 4 години , когато има парламентарни избори , той сменя политическите си възгледи .На тези им казва аз политически *** или политически брокери , както искате го наречете , но този няма място в ГЕРБ , защото това е партия , която 4 години доказа прозрачното си управление и ценностите си , а такива като този вънка
106
3
 
3
 
! Отговори
дървар преди 11 години
На всички е ясно, че политик да си трябва да си направил компромис със съвеста. Ясно ни е че Мирослав Найденов не е кадърен както политик, така и като министър на едно от най-важните министерства. Но когато се е разпреказвал нека го чуем. Твърде е дребен за да лъже. А който го плюе сега е разярен гербераст, на който се изплъзват дизгините.
105
4
 
2
 
! Отговори
Андонов преди 11 години
Мирослав Найденов едно време беше ветеринарен доктор във врачанските села, като се занимаваше с ваксиниране на крави против болести. Миро Найденов е един кравар, фурнаджийска лопата, която благодарение на тарикатщината си и селската си прогресивност се е издигнал дотук. Той е символ на това защо в България нещата трудно ще се оправят. Защото манталитетът ни е такъв, че няма принципи, а има само интерес. Но нормално, то едно време от свинар сме имали цар!!!!!!!!
104
1
 
2
 
! Отговори
павката преди 11 години
да дава показания- да обясни защо в дирекцията ми се говореше че той прави шменти капели с негови фирми ?
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СОФИЯ: ЗАМИНАВАЙ ДИРЕКТНО ЗА БЕЛАРУС! ДА СЕ ПОРАДВАШ НА "НЕЩАТА КАКТО ТРЯБВА". ГЕРБ УСТАНОВИХА СЪЩИЯ РЕЖИМ, САМО ЧЕ В СТРАНА-ЧЛЕНКА НА ЕС...
102
1
 
2
 
! Отговори
СОФИЯ преди 11 години
АЗ СЪМ СИ АЗ, КОЯ СЪМ НЕ Е ТВОЯ РАБОТА И ОБЯСНЕНИЯ НЯМА ДА ТИ ДАВАМ!
101
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само престъпника се страхува от подслушване.Вижте кои скачат най-много?
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докато тече разследването защо не задържат ЦЦ.Той е способен да прикрие следите.
99
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ФАКТ! Триумвиратът е ББ-ЦЦ-Фло. Фидосова е просто кит - засмуква само финанси !
98
4
 
3
 
! Отговори
ив преди 11 години
Ехеее нормално да го извикат на разпит, той кви ги наговори по телевизията не е истина... Смешен кравар, нека да ви припомня колко долен човек е и как преди време докато е бил ветеринар е изнудвал хората по селата да му заплащат ваксините за животните, които са безплатни! Как е минал през вратите на ДПС и НДСВ.... Не знам дали изобщо Цветанов трябва да си подаде оставката, може би Найденов по-скоро!!!
97
4
 
7
 
! Отговори
мони преди 11 години
Миро Найденов отвори кутията на Пандора - тъй като горе са като преплетени свински черва, като дръпне към дъното със себе си ЦЦ, то ще повлече и ББ! Не вярвах, че е възможно, поне не и в милиционерския режим в който ни натикаха ГЕРБ, но все пак се случи....
96
5
 
1
 
! Отговори
Дръндер до 113 преди 11 години
До СОФИЯТи не можеш да "смяташ" ти си зомби, които преповтаря мантра дадена му от Цецо Ушето. А такива като теб трябва да бъдат вкарани в психиатрията, защото не може хора, които не използват сивото си вещество да се разхождат на свобода и да гласуват! Как може ти да преценяваш, че нещо, което целият свят казва, че е грешно ти да казваш че е правилно, коя си ти?