Борисовите "Тигри" летели, но закъде? Няма да се разбере!

Документи за полетите на бившия премиер са унищожени
Обновена: 31 май 2013 19:22 | 31 май 2013 16:22,
144
Борисовите "Тигри" летели, но закъде? Няма да се разбере!
Бойко Борисов и неговити "Тигри" с купата при ветераните по футбол. Снимка: Булфото

Писмените заявки за полетите на бившия премиер Бойко Борисов с "Авиоотряд 28" са унищожени.

Това става ясно от отговор на Министерския съвет на запитване на bTV, след като медията спечели дело срещу мълчалив отказ да й бъде предоставена информация за правителствените полети с държавния авиотдряд, станал печално известен с това, че освен за държавни цели, се ползваше и за задоволяване на футболните прищевки на премиера, като превози отборите на Витоша (Бистрица) и Чавдар (Етрополе) до Варна за приятелски мач помежду им.

Още по темата
Поисканите заявки за пътувания на премиера, свързани с полети на "Авиоотряд 28", имали координационен характер, се казва в документа, съставен по време на служебното правителство, но подписан от бившия съветник и пресаташе на Бойко Борисов - Николай Боев.

От отговора става ясно още, че в голям процент полетите те не съответствали на изпълнените задания поради технически причини или внезапно настъпили обстоятелства. Затова в Министерския съвет гледали на тях като на обмяна на вътрешна информация между логистичните звена (Протокола на МС и "Авиоотряд 28").

Поради това те не се извеждали с изходящ номер от деловодството на МС. "Няма практика да се архивират и съхраняват в Протокола или останалите служби", пише в отговора.

Според юристи, с които bTV са разговаряли, фактът, че писмените заявки до "Авиоотряд 28" не се архивират и пазят в МС, е признание за нарушение на закона и дори престъпление.

"Унищожаването на документи не по установения ред всъщност представлява престъпление по НК", смята адвокатът от "Програма достъп до информация" Александър Кашъмов. "Другата възможност и другата вероятност е този отговор да представлява една лъжа и да не е вярно, че в МС не се съхраняват такива документи, такива заявки. Това обаче също е престъпление, тъй като тогава отговорът по достъп до информация представлява документ с невярно съдържание", допълва той. 

Според правилника за дейността на "Авиоотряд 28" писмените заявки би трябвало да съдържат данни за пътниците и товарите, летищата или площадките за излизане и кацане, разписанието на полета и данни за евентуалния въздушен ескорт.

От частната медия съобщават, че са пратили допълнителни въпроси до МС. От отговорите, които трябва да бъдат получени в 14-дневен срок, ще стане ясно дали има основание за сезиране на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що дремете бре *** и в момента където гербавите са мнозинство в съветите крадат като за последно какво чакатеако не станем и кажем че всичките тези сделки със земи ще бъдат анулираните няма да престанат - и ще реват за заменките на предишнитеда спасим каквото е останало - веднага
95
1
 
19
 
! Отговори
дядо преди 10 години
на *** народ само гербаво управление - нищо другокато им видиш мазните мутри и ти се повдигапотни от страх и злоба
94
3
 
4
 
! Отговори
до Бойко преди 10 години
Сега като е свободен може да се заеме да направи един сериозен футболен отбор.Да докара страната ни на истинска висота - както и в политиката!Давай Баце Бойко
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
герб е мутация на бкп,както и сдс и костовите и пръмовите и съвсем не е най уродливата
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Райков верно е свършил някоя и друга работа ;)
91
1
 
28
 
! Отговори
до 55 преди 10 години
До Пич Човече, погледни биографиите на герберската дружина и тогава обиждай на "комунист". ГЕРБ е най-уродливата мутация на БКП досега. Може би утре комунистите ще клонират друг Франкенщайн, но с ГЕРБ избиха рибата и държавата. И народа.
90
1
 
31
 
! Отговори
Десо преди 10 години
Нека ви дам тема за размисъл. Унищожени са не заради незначителните полети с отбора а заради нещо по сериозно.. Пренасяли са пари.. Бойко е изнясял кеша с държавния самолет.. и бог знае още какво е внасял.
89
1
 
44
 
! Отговори
666 преди 10 години
Е га ти и безстопанствената държава щом тези дето я управляват ни лъжат на всяка крачка! Как може аз да давам отчет че съм сложила извън лечението на даден пациент една ампула аналгин който струва стотинки и да го отразявам в документацията а тези *** да пилеят с милиони народни пари и да няма никакъв документ за отчет за това? А ВЕЛИКИЯТ ЛЕВСКИ е похарчил през цялата си революционна дейност за себе си само 4 гроша!!! народна пара! Какво сравнение да направим с тези *** - само бесило!
88
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, че са летели е добре!Кофти е , че са се върнали!:)))
87
3
 
46
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
Ах само колко се кефя,че мутренската партия падна,и злобарчетата от ГЕРБ се посират от яд. ДОЛУ ГЕРБ ЗАВИНАГИ
86
2
 
31
 
! Отговори
среща с млади доячки преди 10 години
На снимката: другарят Тодор Живков, на среща с млади доячки.
85
0
 
11
 
! Отговори
Тодор Живков преди 10 години
и аз бях от село , ама имах ГРЪБ ОТ СССР . и каквото исках ми даваха .
84
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато викаме долу Борисов се правим че не виждаме каква нова борисовщина се задава.
83
2
 
30
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
До АнонименСкрий се *** Герберски,кажи ми един комунист в това правителство,като много си отворен и разбираш от политика.Поне Орешарски слага хора,които малко или много си разбират от работата,а не като мутрата кьораво и сакато по партийна линия.
82
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е кеф , че ГЕРБ са опозиция!И само не ми викайте комунист , защото съм роден 1987.
81
1
 
27
 
! Отговори
СТАРА ПРИКАЗКА преди 10 години
КУЧЕ ВЛАЧЕ ПАРАХОД, ДИРЯ НЯМА..
80
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe vie plitkoumni komunisti ne razbrahte li 4e nikoi nqma da otide v zatvora.Kolkoto serGEI traktora murgini i o6te mnogo drugi taka ni boko ni coko ili koito i da bilo nqma da podu6i zatvor.A mejdu drugoto slavi trifonov e prodajna 4ervena *** sega 6te si vdigne stroeja koito boiko ne mu dade.
79
3
 
32
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
Скоро тиквата се изказа пак неподготвен,бил най добрият премиер от всичките досега,а не каза,че е най простия досега.
78
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дали герберите ще се хилят по същия начин и в затвора
77
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбрахте ли сега,защо беше цялото разтакаване и за съставяне на временното правителство,и за насрочване на изборите,и за всички последващи събития? Нужно беше МНОГО време де се замитат следите на МНОГОТО престъпления,извършени от престъпната групировка ГЕРБ.И ако Боко и Цоко ,започнаха пак да злорадстват,това е "лебедовата песен".Прокуратурата дано си свърши работата до край и не се подаде на чужд и ЧУЖДЕСТРАНЕН натиск!