Борисовите "Тигри" летели, но закъде? Няма да се разбере!

Документи за полетите на бившия премиер са унищожени
Обновена: 31 май 2013 19:22 | 31 май 2013 16:22,
144
Борисовите "Тигри" летели, но закъде? Няма да се разбере!
Бойко Борисов и неговити "Тигри" с купата при ветераните по футбол. Снимка: Булфото

Писмените заявки за полетите на бившия премиер Бойко Борисов с "Авиоотряд 28" са унищожени.

Това става ясно от отговор на Министерския съвет на запитване на bTV, след като медията спечели дело срещу мълчалив отказ да й бъде предоставена информация за правителствените полети с държавния авиотдряд, станал печално известен с това, че освен за държавни цели, се ползваше и за задоволяване на футболните прищевки на премиера, като превози отборите на Витоша (Бистрица) и Чавдар (Етрополе) до Варна за приятелски мач помежду им.

Още по темата
Поисканите заявки за пътувания на премиера, свързани с полети на "Авиоотряд 28", имали координационен характер, се казва в документа, съставен по време на служебното правителство, но подписан от бившия съветник и пресаташе на Бойко Борисов - Николай Боев.

От отговора става ясно още, че в голям процент полетите те не съответствали на изпълнените задания поради технически причини или внезапно настъпили обстоятелства. Затова в Министерския съвет гледали на тях като на обмяна на вътрешна информация между логистичните звена (Протокола на МС и "Авиоотряд 28").

Поради това те не се извеждали с изходящ номер от деловодството на МС. "Няма практика да се архивират и съхраняват в Протокола или останалите служби", пише в отговора.

Според юристи, с които bTV са разговаряли, фактът, че писмените заявки до "Авиоотряд 28" не се архивират и пазят в МС, е признание за нарушение на закона и дори престъпление.

"Унищожаването на документи не по установения ред всъщност представлява престъпление по НК", смята адвокатът от "Програма достъп до информация" Александър Кашъмов. "Другата възможност и другата вероятност е този отговор да представлява една лъжа и да не е вярно, че в МС не се съхраняват такива документи, такива заявки. Това обаче също е престъпление, тъй като тогава отговорът по достъп до информация представлява документ с невярно съдържание", допълва той. 

Според правилника за дейността на "Авиоотряд 28" писмените заявки би трябвало да съдържат данни за пътниците и товарите, летищата или площадките за излизане и кацане, разписанието на полета и данни за евентуалния въздушен ескорт.

От частната медия съобщават, че са пратили допълнителни въпроси до МС. От отговорите, които трябва да бъдат получени в 14-дневен срок, ще стане ясно дали има основание за сезиране на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
26
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
До АнонименБоко и Цветанов в затвора и партията ГЕРБ се закрива.
75
2
 
28
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
Стига с този ГЕРБ,един човек пред света нямахте да изглежда нормално,една интелигентна приказка не могат да направят.Единия куха мутра-говорим за министър председател на България(футболист,резач на ленти,пожарникар,охранител,каратист,крадец и прочие)Цветанов пък е още по зле горкото момче с тези вежди на мустаци и с тази пирушина на празната глава на човек не мяса.
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един човек-Много ви бива да замазвате нещата,бе ***-герберасти!"Подслушвали-голяма работа","Незаконни бюлетини-това е брак",разкрие се някоя нова далавера/а от тук на там все повече и повече разкрития ще има и ОТ ТОЧНО ТОВА ВИ Е СТРАХ ,ПЛЪХОВЕ/-"ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНО В МОМЕНТА"?Гербаджии,ако вие сте ***,не мислете ,че идругите са като вас,въпреки 4-годишните ви усилия да ги направите такива!
73
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сбогом, ***! Пожелаваме ти да играеш мач само и единствено в Софиийския затвор!
72
18
 
11
 
! Отговори
алф преди 10 години
Каймака на нацията ОБИЧА БОЙКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
71
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типичен селски тарикат, отвращава ме. Дано Господ му даде заслуженото на него и всичките с него за мъките на народа. Най страшното нещо го видяхме, *** облечен във власт.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пич-леко,че напълни гащите!Пич,ама смрадлив!
69
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В сляпата си омраза към ББ сте готови да ви ОПРАВЯТ комунисти и турци заедно !
68
4
 
16
 
! Отговори
До "Пич" преди 10 години
До ПичЕлементарен си супер много! "А най-доброто съвсем не е БСП+ДПС+Атака. За това остава другото - ГЕРБ." - класика :))До тези два избора щом избора ти се опира .. жалко! Дано поне хората като теб да стават все по-малко, та да се излезе от този порочен цикъл!
67
0
 
8
 
! Отговори
нека летят преди 10 години
ама да замислят някви схеми за доходи на народа...
66
8
 
31
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
Сигурен съм,че това правителство ще работи много по добре от мутренското на ГЕРБ.
65
25
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
Опааа,тук пак се напълни с активисти на БСП и Атака!!!!Пак ли ви наеха ?Няколко дни се радвахме на нормални, пишещи хора.....
64
4
 
17
 
! Отговори
До Един човек преди 10 години
Не че това е най-важната тема в момента, но трябва да се знае. Хората не са публикували днес само и единствено тази информация, за да ни втълпяват, че това е най-важното. Но пак казвам трябва да се знае какви престъпления са вършили ГЕРБ. Сега и веднага. Ти съгласен ли си да разбереш резултата от футболен мач след 1-2 години. След време тези неща вече няма да са актуални и да се съобщат ще е абсолютно безсмислено и глупаво.
63
24
 
11
 
! Отговори
Пич преди 10 години
... и поздравявам "Един човек" за коментара. Много точно казано! Сменя се правителството, купуват се депутати, сливат се агенции, но според днес.бг най-важната тема е "Борисов и тигрите". Явна, платена, коунистическа пропаганда. Същото като с TV7 и Бареков. Омръзна ми от журналистически ***!
62
23
 
4
 
! Отговори
Пич преди 10 години
"Въобще стига с това или ГЕРБ или БСП+. И двата "лагера" работят за едни и същи престъпни елементи.Може би се различават само в персоналната алчност на властовите представители"Ами много съжалявам льольо, но за мен философията - "всички са маскари" не ми е по сърце. За мен е по-важно да се избере най-доброто, което е налично в момента. А най-доброто съвсем не е БСП+ДПС+Атака. За това остава другото - ГЕРБ. Аз не искам да изпадам в позицията на онези ***, които само псуват и не гласуват.
61
7
 
32
 
! Отговори
До Пич .. преди 10 години
Нещо си се объркал, пич! Това, че бойко е *** и престъпна мутра и на хората им се повръща от арогантния му и дебилен образ, не ги прави комунисти. Това, че сегашните са същите мафиоти и престъпници, не означава, че трябва да харесваме Бойко! Въобще стига с това или ГЕРБ или БСП+И двата "лагера" работят за едни и същи престъпни елементи. Може би се различават само в персоналната алчност на властовите представители.
60
0
 
18
 
! Отговори
До 60 преди 10 години
Както вече си казал в България /в частност коментарите по-долу/ има абсолютни *** и ***. Цитират се престъпления, а *** ги одобряват. А после скачат по улици и площади и реват, че живеят лошо. Ако зависеше от мен и по-лош бих направил живота в БГ. Тези *** друго не заслужават.
59
23
 
10
 
! Отговори
Един човек преди 10 години
Е да, това е най-важната тема в момента за България! Нищо друго не е по-важно от това къде бил летял Борисов. Браво на "журналистите" от днес.бг! Онези сливат агенции, премятат ГДБОП като палачинка, замислят да харчат милиарди за Белене отново, вкараха оечвидни олигарски и мутри в правителството, но най-важна е темата за Борисов и "тигрите". Ето така, дами и господа, комунистите се задържаха над водата 20 и повече години - с купени медии и компромати. Мислете с главите си и гласувайте разумно!
58
3
 
13
 
! Отговори
До Пич/ката: преди 10 години
Абе герберасти/баш ***!/, абе зомбирани ***! Що не вземете да се... нали се сещате /всъщност не е много сигурно, имайки предвид интелектуалната ви инсуфициенция/. А въпросните турци и *** за съжаление се водят пълноправни български граждани, че и по-лошо - скоро ще са мнозинство.
57
5
 
33
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Близо 4 години в България нямаше правителство. Имаше една шайка от необразовани алчни циркаджии които разкатаха държава и народ.Много време ще мине да се заличат щетите направени от хунтата герб.