Ромски контрапатрули – без трикольори, с кърпи на глава

Твърдят, че ще пазят хората си в столицата от националистите
Обновена: 21 ное 2013 21:24 | 21 ное 2013 21:17,
383
Ромски контрапатрули – без трикольори, с кърпи на глава
Отрядите щели да бъдат гаранция, че патрулите на Расате няма да ги тормозят. Снимка: архив, Булфото

Започва сформирането и на ромски отряди за отбрана. Това се прави като отговор на гражданските патрули на Боян Расате.

Ромските отряди тръгват от столичните махали. Според представители на Националния център за развитие на ромите, те ще са гаранция, че патрулите на Боян Расате няма да ги тормозят.

Още по темата

Вместо трикольор на ръкава, ромите ще се разпознават по черните кърпи на главата.

"Искат им лични карти, те нямат и започват с тях да се разправят г-н Расате и неговите хора. Отряд ще направим, не само в София, а в страната. Млади хора, които ще бъдат обучавани. Имаме си наши хора, които са били във военните, имаме бивши полицаи, имаме и големи спортисти", описва пред bTV новите контрапатрули Петко Асенов, председател на Национален център за развитие на ромите в България.

Той добавя, че сега се подготвят униформите и ще бъдат като военни.

Хората, които ще участват в отрядите вече са на линия. Казват, че нямат обяснение защо държавата допуска на улицата граждански патрули от наионалисти.

"Не може един човек като Расате да разиграва цяла държава. Защо не ги спрат, създават безредие", коментира Борис Георгиев.

Разговори между полицията и ромските лидери по този проблем обаче досега не е имало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
5
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Пицаджийската партия вече не може да сплотява редиците на ДПС и БСП, та затова сега направиха скинарска партия. По този начин ще сплотят и редиците на ***. Въпрос на време е кога ще имаме *** партия. Бат Сали влезна в парламента, но за следващите избори ще със собствена партия.Това са сателитните партии на комунистите - от сега нататък те ще решават бъдещето на България. За всички, който изкарват пари и пълнят бюджета - ще работите и ще плащате, а друг ще "консумира".СрамОставка
194
0
 
2
 
! Отговори
? преди 10 години
Хм, те *** и преди щяха да правят патрули, ама нищо не стана. Сега пак същата работа. Ще мине и ще замине.
193
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мръсни ***...ще ви заличим от България
192
0
 
43
 
! Отговори
Адвокат преди 10 години
Някой създава изкуствено напрежение в България, за да предизвика нещо подобно на случващото се в Сирия! Създават се разделителни линии между Българите и всички останали: ***, турци, бежанци, емигранти! Дано не ни вкарат във война - тия "бежански" вълни може би си имат своето обяснение! Сирийската война е просто повод и претекст! Колкото до *** - те са невежи и манипулируеми! За два лева всичко ще направят! От опит казвам: 90 % от *** са лъжци и мошеници! *** = лъжец!
191
0
 
31
 
! Отговори
мм преди 10 години
А ще се къпят ли тези *** патрули преди работа или така ще ходят?
190
4
 
25
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Комунистите бързо се окопитиха и започнаха да противопоствят едни граждани на други.Сега и *** вдигнаха. Ако ще правят отряди и създават напрежение, да им спрат помощите на тези мързели. Защото те са изцяло на държавна издръжка.
189
0
 
52
 
! Отговори
Stealth68 преди 10 години
Най много да си изпросят боя някъде тези ***, друго не могат да направят, да вземат да почнат да ходят на училище да учат, да стават лекари, инженери, архитекти, да си плащат данъците и сметките и тогава ще ги уважаваме. Засега те предизвикват (повечето) у мен предимно погнуса, БХК сигурно ще ме нарече расист-но не мога да понасям миризливи, фъфлещи неразбран български индивиди с агресивно поведение.За мен това е неприемливо !
188
0
 
37
 
! Отговори
Бъкгарин преди 10 години
ЦГАНИН.МРЪСЕН.ГАДЕН,НИКОЙ НЕСПИРА РАСАТЕ ЗАЩОТО НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ДА ИЗДЪРЖАТ И ХРАНЯТ НЕГРАМОТНИЦИ КАТО ВАС ,КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТОК И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ ТАКА ЧЕ ТАКЪВ ОТРЯД ТРЯБВАШЕ ДА ИМА МНГО.МНОГО ОТДАВНА
187
10
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !путин първо да сложи край на *** в русия, после ако видим че може, ще му направите една *** за да помогне.
186
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е златна възможност за България!!!Съберете сега всички нелегални емигранти които трябва да върнем по арабските страни и северна африка и заедно с тях натоварете 2/3 от *** и им ги пратете там.Ще се очистим от доста ***!
185
3
 
12
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ СТАНИШЕВ преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Не знам какво помниш от прегръдките с Москва, но може би няма да ти е чак толкова трудно да се замислиш и да стигнеш до извода, че не ЕС кара *** да раждат по 10 деца и не ЕС спира българите да имат повече. Сами си създаваме някакви теории на грандиозна конспирация срещу клетия български народ и докато умуваме и се чудим кой ни мрази повече едни хора (българи) крадат едни пари да интегрират ***, които пък си се пердашат по фургоните и създават безработна ръка.
184
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aко някой дръзне пaк дa ни зaроби Русия, ще постигне сaмо ликвидирaнето нa Бългaрия! Всички бългaри, които сa все още тук ще избягaт нa Зaпaд! Ми то животa в русия е същия, кaто тук. И тaм богaтaшите сa единствено олигaрсите, a нaродa мре в мизерия! Кой луд ще остaне тук, сaмо еднa шепa русофили и рaзбирa се ромите с техните пaтрули!
183
2
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Paris I Berlin sa na stranata na ***.A I amerikanskite judeo-napoleonovi nacisti ne se sheguvat kogato kazvat 4e iskat da izkorenjat Hristijanstvoto na Balkanite.Familiata Bush I familiata Bin Laden sa partnjori ve4e nekolko desetiletia.Imat mnogo obshti interesi,obshti prijateli I obshti vragove.
182
12
 
10
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Aз ПОМНЯ явнaтa рускa окупaция до 89 г. И именно зaщото помня онaзи окупaция и бедност, кaкто и " преходa" по руски обрaзец у нaс, новото обвързвaне с Москвa ще бъде крaя нa тaзи държaвa, или кaквото е остaнaло от нея!
181
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да очакваме ли в скоро време гражданска война ?
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай *** шъ контролира Сидера той на него шъ намираи у *** г.з шъ го завираСидеръ кът види тоз геройтуку станал от запой шъ съ изпона.иръ и ц дугънъ шъ съ коалира!
179
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ***,миризливи,с какъв кеф ще ви правиме ***!Директно в Дахау или Освиенцим.*** разбира само от бой и тотално изтребване!
178
2
 
27
 
! Отговори
ааа преди 10 години
Добре е първо да се научат да патрулират в основното училище - да се научат да четат и пишат и смятат. След това е полезно да контрапатрулират търсейки си някаква работа и да започнат да работят. ЗАЩОТО НА ВСИЧКО ИМА КРАЙ.
177
2
 
65
 
! Отговори
Петьо-ЕВРЕИ преди 10 години
Егати и абсурда става във тази държава!!!! управляват ни турци а по улиците ходят *** патрули за да защитиават и помагат на *** да крадат и да не се притесняват че някой ще ги накаже!!
176
0
 
35
 
! Отговори
Съветник на премиера преди 10 години
Най-хубавото развитие на тази ситуация е патрулите на Расате да се срещнат някъде а с контрапатрулите. Нали уж срещу тях са създадени?