Ранобудните пред НС: Млатим, влачим, ритаме (МВР)

Стотина протестиращи скандират срещу Закона за МВР
Обновена: 5 дек 2013 11:48 | 5 дек 2013 11:24,
106
Ранобудните пред НС:  Млатим, влачим, ритаме (МВР)
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Около 100 протестиращи "Ранобудни студенти" протестират пред Народното събрание срещу предстоящите промени в Закона за МВР.

Младежите носят знамена и плакати, на които пише: "МВР – манипулираме вашето развитие", Млатим, влачим, ритаме (МВР)" и "МВР- мащабни валутни разхищения".

Ранобудните обявиха на страницата си във Facebook, че проектът ограничава някои човешки права и позволява доста рестриктивни действия на полицията срещу протестиращите.

Още по темата
"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена. Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи", пишат те.

Според тях законът засилва усещането за полицейщина, непрозрачност и самоволност. Според студентите нужда от нов закон има, но той трябва да бъде в съвсем друга насока - към по-голяма прозрачност, по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и към по-европейско мислене.

"Това е закон, обслужващ единствено и само сега управляващите и осигуряването на тяхното лично, моментно спокойствие. Твърдо сме против да се правят закони без стратегия. Закони, обслужващи временни интереси. Те няма как да са в полза на обществото", заключават Ранобудните.

Полицейското присъствие пред парламента е засилено, сградата на Народното събрание е оградена с плътни метални заграждения, зад които стоят служители на реда и автомобили на жандармерията.

Засилено е полицейското присъствие и в целия център на столицата. Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 10 години
Куките не произвеждат продукт. Без работещите ченгетата и спецтъпанарите ще си се тепат един друг. Искам да живея в страна, в която властта е у тези, които произвеждат продукт.
79
7
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н neni4a,А какво трябва да стане, че да сте доволен? Хубаво, ще ги разгонят и какво? Това веднага ще осигури 250 000 работни места? Или БСП ще назначат кадърни хора, вместо роднините и познатите си? Или Боко ще прочете нещо повече от Винету? Изведнъж политиците ще започнат да мислят за хората, а не за господарите си?
78
5
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н ishkitiev,това е последица от вродената маломерност на българина.Какво му трябва на един българин? Хляб, сирене, ракийка, някоя панелна дупка и турски сериали. Ако и токът е евтин - дюшеш. Друго не го интересува. Всеки, който поиска нещо повече, бива заклеймяван като "предател" и "балък". Пък ако вземе и да успее да излезе от казана, веднага се протягат сто ръце, че да го дръпнат пак вътре.Е, политиците ни това много добре го знаят и умело го използват. *** и дребнав народ сме си.
77
9
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Kaleko Aleko Дали ще хрантутя изпечени мошенници като сегашните или прохождащи *** като тия ранобудни,няма разлика. До гуша ми е дошло от псевдо-моралисти,псевдо -демократи(ГЕРБ) и т.н. псевдо-всякаква си ***. Така че за да не стават като управляващите,тия ранобудни им трябват малко палки в кратуните,че да иим намести малкото останали мозъчни клетки.Това важи и за всички останали *** тиинове или студенти
76
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде пак тъпите писачи платени - комунисти пишат и хулят децата. Ей ***, тоя закон ако го имаше февруари щеше станишев гея до брюксел да пропищи? Да ви напълнат г*зовете с палки тогава а ? МВР не спазва законите, които трябва да защитава ... мерси после ходи ги уважавай като институция. А сега когато ги хванаха, в явно незачитане на законите, вместо да се засрамят и извинят, те казват, че няма проблеми и ще си променят закона.Що за наглост ????????
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аиде да не отричаме институциите на една държава и държавност ,че без тях става "кърджалииско време"Ако ми кажете само една държава в света в която полицията не бие и се оставя както тук ,то съглсен съм ще млъкна.Абе сайта ,то ясно ,че сте платени ,ама я ми припомнете ,залени карти,стипендии ли какво ли не предложи Пръдлъо на родните интербригадисти-кариеристи?
74
2
 
11
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
явно на някой хора им харесва да живеят в бедна и корумпирана държава :)).. браво! Добре са ви промили мозъците другарите комунисти.Ама нормално, държавата има интерес народа да е глупав и разединен. Сега като гледам и децата какви са *** - неграмотни. Ще стане като едно време - децата на богатите ще са възпитани и начетени, а на бедните неграмотни простачета. Държавата ще ви мачка, а вие ще си псувате на ум, ще злобеете срещу другите хора и така. Не ни чака светло бъдеще.
73
5
 
10
 
! Отговори
до българин преди 10 години
Ей,пичага, всеки ден минавам от там и като гледам каква *** протестира и какви ненормалници дават интервюта и тия мързеливи и нечистоплътни студенти наричащи се ранобудни, извинявай ,но най-некадърния политик да съм няма да си подам оставката заради тая смрад.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига с тези пияни и дрогирани ***..гейберо-седесаро наследничата..няма повече да крадът бащите им и вият на умряло!!!!БАСТА!!!!!!!!!!!!!!!!!
71
2
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н neni4a,За съжаление, друг изход няма. Алтернативата е да си ги хрантутим тези изпечени мошеници, дето са сега.
70
2
 
10
 
! Отговори
Оруел преди 10 години
Уважаеми братя българи, когато се събудите от летаргията ще е вече късно! 1984
69
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия *** не са яли бой май никога. Ако им се яде истински бой да идат да протестират в някоя друга държава, където има закони, ред и полицията знае задълженията си.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Елена``Ot`kade`vze,parite`za`salona`i`kakvi`zaplati`dava6.Izka6`beli`robi`i`ti.Poznavam`te.
67
0
 
10
 
! Отговори
идея от българин преди 10 години
Нека на изборите за евродепутати през май да изберем не партиици,а някои от тези студенти които донесат медал от олимпиада по математика,информатика,химия,биология или други науки.Разберете,че е погрешна идеята,че човек трябва да е член на партия за да стане управляващ.Ето докъде стигнахме четвърт век с такива избори.Нека изберем млади талантливи хора,необвързани с партии но гении в своята област.Само така ще дръпнем напред!
66
2
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До 66 Kaleko Aleko Добро утро,откри топлата вода. Ето ви на площада,техните нови заместници ,дето реват за нов морал. Честити да ви са
65
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Млатим, влачим, ритаме (МВР)"Такива *** като вас -твърде малко.
64
1
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н neni4a,Прав сте, че е безмислено. Специално сегашните ни политици (визирам всички) нито имат идея какво е морал, нито някой може да им втълпи такъв. Че те и майка си биха продали за пари.
63
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябват всеки ден арести и изключване от университетите.
62
4
 
12
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 55,Учудва ме, че българите уж са бедни, но от сърце дават по 5-6-17 че и повече хилядарки на непознат глас по телефона... :D Спокойно, това не е заради правителството, а от тъпотия :)))))
61
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 10 години
След като ни управляват Христо Бисеровци хората които протестират срещу тях са прави.Прави са да им казват,че са червени ***,прави са да се борят за правата и свободите ни като граждани.И ако не бъдат чути те ще избягат от България така както направиха вече 2,5 милиона българи.Това са бъдещи инженери,лекари и други специалисти.А за изборите съм решил-ще гласувам за тази партия която обещае да постави БСП извън закона.