Ранобудните пред НС: Млатим, влачим, ритаме (МВР)

Стотина протестиращи скандират срещу Закона за МВР
Обновена: 5 дек 2013 11:48 | 5 дек 2013 11:24,
106
Ранобудните пред НС:  Млатим, влачим, ритаме (МВР)
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Около 100 протестиращи "Ранобудни студенти" протестират пред Народното събрание срещу предстоящите промени в Закона за МВР.

Младежите носят знамена и плакати, на които пише: "МВР – манипулираме вашето развитие", Млатим, влачим, ритаме (МВР)" и "МВР- мащабни валутни разхищения".

Ранобудните обявиха на страницата си във Facebook, че проектът ограничава някои човешки права и позволява доста рестриктивни действия на полицията срещу протестиращите.

Още по темата
"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена. Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи", пишат те.

Според тях законът засилва усещането за полицейщина, непрозрачност и самоволност. Според студентите нужда от нов закон има, но той трябва да бъде в съвсем друга насока - към по-голяма прозрачност, по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и към по-европейско мислене.

"Това е закон, обслужващ единствено и само сега управляващите и осигуряването на тяхното лично, моментно спокойствие. Твърдо сме против да се правят закони без стратегия. Закони, обслужващи временни интереси. Те няма как да са в полза на обществото", заключават Ранобудните.

Полицейското присъствие пред парламента е засилено, сградата на Народното събрание е оградена с плътни метални заграждения, зад които стоят служители на реда и автомобили на жандармерията.

Засилено е полицейското присъствие и в целия център на столицата. Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
7
 
! Отговори
Елена преди 10 години
До Калеко. Аз не казвам, че Сергей е работил много, мен лично ми е все тая на 31 съм имам 3 салона за красота в София и при Б.Б правех по 7-8 хиляди на месец и при Сергей пак толкова, който и да доиде все тая. Аз се дразня, че не мога 2 месеца да си намеря хора за новия салон (давам хубави пари) и после ми протестират и викат няма работа. А иначе нищо не могат и само претенции.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
100 RANOBUDNI STUDENTI????????? SRED TIAH PONE 50 S POBELELI KOSI. TOVA LI SA RANOBUDNITE???
58
7
 
15
 
! Отговори
европата преди 10 години
Заради 100 протестиращи - "Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски".!!??!!Алоооо. кметицата..........
57
1
 
14
 
! Отговори
иван преди 10 години
Ранобудните стягайте се че през месец май ще има избори за евродепутати там покажете дали ви има.
56
2
 
13
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Това название "Ранобудни студенти" трябва да спре да се използва, защото е глупаво и неточно. Аз също съм бил на тези протести, но нито съм студент нито съм ранобуден.
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли да се намери журналист, който да попита "ранобудните студенти", откъде намериха пари да си платят самолетните билети до Киев, където ще подкрепят украиснките протести? Само това е достатъчен въпрос, за да лъсне цялата истина кой финансира тези младежи с промити мозъци. Да, обаче де такъв умен журналист с толкова *** въпрос.
54
5
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Kaleko Aleko Бат Серго е всеизвестен,ама тия ранобудните явно са му тръгнали по стъпките,а реват,че са за нов морал и т.н. Долни лицемерни същества са те. Не ми пречи че протестират,а не ми харесва,че се морал им е в устите,ама със същите тия усти,кои знае колко гъ*зове са облизали(или други атрибути).Ай сиктир от подобни ****алчета
53
4
 
5
 
! Отговори
Алооо преди 10 години
До Kaleko AlekoКалеко, калеко, ти ще дадеш ли бе? Всеки ден съобщават за измамени, ми като са балъци да дават бе. но сигурно правителството е виновно и за тва, а? Ако днес не сереш пак ли правителстото ще обвиниш бе
52
10
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Това правителство усилено крачи към *** на историята !
51
9
 
20
 
! Отговори
Съвестен преди 10 години
"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена. Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи"А някой от "ранобудните" да си е направил труда да прочете проекто закона за МВР?!Или някой "услужлив" е сложил в устите им този лозунг?!Или "ранобудните" са толкова будни, че следят всичко което се гласува в парламента?!Или може би не са "режисирани"?
50
16
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Каква злоба се лее от комунистическите писания в този форум. Разбирате ли "другари" защо никой не ви обича. При тази омраза към децата на България нямате шанс за нищо, освен за диктатурата която постепенно налагате.
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НедоносенияБраво бе и от това което казваш давай всички мирно тихо и спокойно, като овчици да навеждат глава и по работните места .... и такъв просперитет ще дойде, че само си викам дано
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе айде ги изключете завинаги от университетите, като не се занимават с учене! Явно не са студенти, а професионални погромаджии - даже се командироват, където *** имат нужда от "протестираща" масовка. Ми явно това си е занаят, но да не се водят студенти!
47
6
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Ха ха ха, жалки и досадни вече смешници!
46
8
 
11
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Elena, нищо лично, ама Сергей Станишев какво точно е работил? Дето се вика, две торби цимент да е пренесъл? Цял живот на специално снабдяване и връзките на тати...
45
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия млади хора , така нарекли се незнайно защо "Ранобудните...",докога ще са марионетки в нечии ръце,или май са си такива по начало.Обичат да ги водят за ръце,за носове,да ги обгрижват всячески.Те прочели ли са стария и проекта на новия закон за МВР и какво по недемократично намират.И друго-те спазват ли някакъв закон когато окупират,протестират,демонстрират,провокират или на ТЯХ всякаква самоволност им е позволена.Елементарни лозунги и декларативност в посланията които отправят.Те може да се приложат към всеки закон и за всичко за което ги накарат с удоволствие да недоволстват.
44
5
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Мъж на 79 години от Пловдив е измамен по телефона със сумата от 6500 евро и 5000 лева, съобщиха от полицията.Това е всеки ден. "Бедният" народ преспокойно дава хилядарки на на непознат по телефона.
43
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Млатим, влачим, ритаме(МВР)така си е, добре са го измислили студентите
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 40/ Щото при ГЕРБ сигурно не беше така, знам, знам, при ГЕРБ всички станахме милионери, всеки пращеше от щастие...само дето хиляди хора имат да си получават невзети заплати от работодатели с месеци назад....ама вие там на жълтите павета, няма как да го знаете това...
41
10
 
14
 
! Отговори
Elena преди 10 години
Из*оди, да ходят да работят нещо.Толкова глупави хора как може да ги приемат да учат не мога да разбера.