Събират пари за пострадалите командоси в Лясковец

Синдикатът на служителите в МВР настоява за безпристрастно разследване на инцидента
18 мар 2014 11:05,
7
Събират пари за пострадалите командоси в Лясковец
Снимка: Булфото, архив

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще събира средства, които да се дарят на пострадалите в Лясковец командоси от СОБТ.

Трима униформени бяха ранени миналия петък, а един загина при спецакция на МВР за изземане на оръжията на 53-годишния психично болен Петко Савов. Пострадалите бяха транспортирани за лечение в София и вече няма опасност за живота им.

От синдикалната формация стартират акция, която ще приключи на 30 април т.г. Събраните пари ще бъдат дарени на семействата на ранените командоси. Помощи ще се събират и за близките на убития командос Емил Шарков.

Синдикалистите изготвиха декларация, в която изказват съболезнования на семейството на починалия полицай. Оповестяват и официалната си позиция във връзка с проведената в Лясковец акция.

Още по темата
"Настояваме да бъде проведено пълно, всестранно и безпристрастно разследване на инцидента в Лясковец. Да бъдат установени всички виновни длъжностни лица, които с действията или бездействието си са допринесли за това нещастно развитие на ситуацията и да им бъде потърсена дисциплинарна, а при наличие на данни за престъпление - и наказателна отговорност. Настояваме ръководството на МВР в най-кратък срок да излезе с програма съдържаща спешни мерки насочени към минимизиране на риска от повторение на подобни инциденти", пише в становището на СФСМВР.

Сметката, по която ще се набират средствата е:
IBAN: BG35UBBS80021014037240
Kод: UBBSBGSF
Банка: Oбединена Българска Банка
Основание: "Помощ за семействата на пострадали колеги от СОБТ"

След края на благотворителната кампания набраните средства ще бъдат сумирани и публикувани всеки месец на сайта на СФСМВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Hahaha sramota fo tam li q dokarahme
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Събирайте .. Събирайте ..после да ви пердашат здраво по протестите !
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за свещи да ги похарчат всичките тия пари - гадни еничари!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
д преди 10 години
Гелосания си мислеше, че ще вдига шум и ще раздава награди за арестуване на опасен терорист оставен на мира от ЦЦ, но нещата се обърнаха и загина негов приятел. Това не е да отидеш пред Столичната община и да се правиш на важен пред служителките там. Жалко, че загиват невинни, когато некадърните началници се опитват да си правят пиар.
2
0
 
12
 
! Отговори
... преди 10 години
Колкото пари съберат, толкова пари да удържат и от заплатите на виновните за нелепо проведената акция техни шефове.
1
2
 
13
 
! Отговори
студентка преди 10 години
Аз бих дарила,ако ми гарантират че другия път когато протестирам срещу крадливото сергейче, няма да ме влачат с пейката еничарите.