БЧК е готова да помага на сънародниците ни в Украйна

Григоров: Имаме пълната готовност да извършим логистиката
24 фев 2015 16:14, Анисия Иванова
4
БЧК е готова да помага на сънародниците ни в Украйна
Снимка: архив Булфото

БЧК има готовност да предостави хуманитарна помощ на българската общност в най-засегнатите райони в Украйна, заяви председателят на организацията Христо Григоров в Добрич.

"Имаме пълната готовност да извършим логистиката. Има политическо решение да се помогне, БЧК е партньор на държавата и ще изпълним нашата мисия", обясни Григоров, цитиран от БТА.

Той припомни, че организацията разполага с пет национални склада и може да подпомогне с най-необходимото. Григоров добави, че БЧК има и радиокомуникации, и транспорт и може да реагира бързо.

Председателят на БЧК участва в общото събрание на Областната червенокръстка организация, която наброява 4200 членове и доброволци.

В Добричка област след наводнението през миналата година са подпомогнати 744 семейства с ресурс от над 455 000 лева, осигурени чрез националната фондонабирателна кампания на БЧК, посочиха от милосърдната организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се помогне с каквото може и ако трябва. Така се сплотява общността. Не съм съгласен обаче за отклонение от военна служба. Българите трябва да се бият рамо до рамо с Украинците. Така ще се укрепи Българо-Украинската дружба. Приятел в нужда се познава!
2
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Колкото помогнахте на бедстващите от наводненията, толкова ще помогнете и на сънародниците ни в Украйна.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zna4i kravarite 4rez nas 6te snabdqvat orijiqta ok dano matro6kite imat po mrisna igra pazetesi cirvulite danese namokrqt 4e e studeno