Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!

Според актьора Иван Ласкин това е дискриминация
3 дек 2015 10:14,
142
Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!
Снимка: Facebook

Евентуалното въвеждане на такса за всяка кола от провинцията, която влиза в София, е дискриминация, каза миската юристка Антония Петрова.

"ЕС няма граници, а с подобна такса се ограничават основните човешки права", смята тя.

Според нея дори и предложението да бъде прието в Столичния общински съвет, няма как да бъде юридически издържано.

"Ако ще правим такова нещо за София, да го направим и за Банско, да речем", предложи Петрова от ефира на Нова тв.

Още по темата

Актьорът Иван Ласкин също заяви, че идеята е дискриминация. Той предложи, ако има винетка "вход за София", тя да бъде за депутатите, защото по думите му там има излишни хора.

"Аз познавам хора, които си правят регистрация в София – град, а всъщност са за регистрация "СО", каза още Ласкин и сравни идеята за такса с това все едно днес да пускаме в София само руси жени, а утре – само червенокоси.

Антония Петрова допълни, че няма никаква логика в предложението. "Има много други начини да се ограничи трафикът – например с регулирани светофари", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
Бетон преди 8 години
Хората в цивилизованите градове, проблема със задръстванията са решили не с винетки, а по справедлив начин-който повече кара, повечко си плаща. С т.н. електронни гишета- портали със сензори, засичащи преминаващите през определени места коли. Колите имат стикери със заредена сума, която намалява при всяко преминаване. Ако не си заредил, камера те снима и получаваш фишче с глоба. Така, че ползването на обществен транспорт става ЖЕЛАТЕЛНОЗащо това при нас не става - познайте защо? Това същите к
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DiesIraeЕ тогава софиянци какво ще ядът. 80% от тях си изкарват прехраната като администрират данъците на другите. Та в софия почти нищо не се произвежда, те само консумират, подобно на торен бръмбар, който се храни от отделеното от другите.
105
2
 
2
 
! Отговори
DiesIrae преди 8 години
До гербист-столичанСъгласен съм. Но тогава всички данъци който плащаме да остават за градът където са платени. Ще видите метро и простотии друг път. Искам всички такси, ДДС и мита които се плащат на Дунав мост да остават в Русе. Всички данъци които се плащат от русенци и русенски фирми да остават в Русе. да видим тогава административната ви *** от какво ще се храни. Всички пари в селото после се разпределят. Не е редно така. Нека които където си ги е платил там да останат.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ScorpionАми като е самоубийство - на самолета и в Лондон на социални помощи. О, забравих - те пък искат да ги спират. В крайна сметка не е толкова важно кой от къде е, а кой къде живее реално и не смятам за справедливо аз да плащам данъци (и то - по високи от колкото на други места в БГ), а ти само да тровиш въздуха, да трошиш пътните настилки и да заемаш паркоместа. ЯСНО?
102
3
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 8 години
Защото използваш пътната мрежа на София и амортизираш точно нея, а не тази в Ловеч? Капиши?
101
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ако преценя, че искам да си купя кола в Ловеч например и там я регистрирам, защо ще трябва да плащам такса за шофиране в София, където ми е адресната регистрация?Къде по света има подобни такси? Има ли ги в Париж, Лондон, Вашингтон, Токио?
100
0
 
3
 
! Отговори
от 113 преди 8 години
Повечето ми познати, които се занимават с бизнес наемат точно селяци, защото разходите им за заплата са в пъти по-малко. И като теглят чертата излиза, че за 4 пъти по-малко пари, селяците вършат само 2 пъти по-малко работа. Аре чао и продължавай да копаеш, защото септичната яма няма да се изкопае сама!
99
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 8 години
Това е много глупаво предложение. Не може да става и дума за такси на база къде е регистрацията на автомобила. Ако управляващите са много отворени, да сложат паралелни такси за цяла Европа. Тоест да има някаква огромна такса, ако човека идва с регистрация от Великобритания, защото тя е много далече. Таксата за германци да е малко по-малка и така, докато стигнем българските градове.И всеки град да въведе респективни такси политик и дупетат. Даже да ги бият профилактично ежедневно.
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми Scorpion (или по-скоро хлебарко), с цитираните от теб суми за заплати не мога само да си платя цигарите за месеца. Да не говорим за данъците. За да не останеш неразбрал, аз се издържам от наеми, тъй като имам достатъчно апартаменти в София, за които освен данъците за сградата, плащам и данък печалба. А, такива *** като теб идват да използват благата в града на готово! И още нещо преди да ме нахулиш - апартаментите ми са отдадени под наем на фирми, а не на ***!
97
1
 
4
 
! Отговори
Маке преди 8 години
До 96Идваме,защото все някой трябва да оправя жените ви,Лосе.И тия от вас,които са по-лачени.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104Що говорите глупости? Или ви плащат за тях? Сякаш София събира малко пари за пътища... Май лакомията иска още, не друго. Поредната безумна идея, лансирана от рекетьорите и подкрепена от глупавите им избиратели.
95
3
 
5
 
! Отговори
Scorpion преди 8 години
До 105Уважаемо градко мекотело,не ние-дошлите от някъде в София подбиваме пазара на труда,а вие!Ако на такива като теб им стигат мижавите заплатки от по 500-600 кинта,'щото не плащате наем и живеете до полата на мама докато не навършите 50,то за такива като мен такава "заплата" е самоубийство,приятелче!Та...мери си малко приказките и не забравяй,че дядо ти не е дошъл с Хан Аспарух в Софето...а дори да е така,София не винаги е била с столица,гражданче.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, не се връзвайте на тъпотии и евтини провокации. И за малките деца е ясно че това няма как да се случи, не само за Сф, а за никъде, както и че не това е решението на проблема с трафика. Споко!
93
0
 
4
 
! Отговори
буба преди 8 години
като ходим на море колко ще доплатим за да отидем до плажа или ще ни го таксуват с чадъра и шезлонга
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех да му се невиди...значи аз като имам всеки ден пътуване до София с провинциална регистрация, ще плащам винаги винетка за случая??? Че то тогава аз да съм платил десет пъти повече на софийска община отколкото един софиянец който цял ден кара по пътищата на София за една година! А аз само отивам до един склад за един час и се връщам обратно.Тия са откачили!
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 108Ти си напълно изтрещял бре! Значи аз ако искам да отида от София до Варна за винетки ще ми трябват поне 100 лева за населените места през които минавам. Това ясно ли ти е? Толкова да си смешен, че няма накъде!
90
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпи селянчета, разберете, че основната разлика между това вие да идвате в София и ние в провинцията е, че вие идвате да търсите работа и подбивате много цената на труда, а ние идваме да си почиваме и да ви снасяме пари! Отделно винаги, когато отида на почивка в провинцията, си плащам и ГРАДСКА ТАКСА!!! Хайде сега, вие ми кажете кой е по-прецакан?
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименами нали за да им се оправят улиците в Добрич , отнякъде трябва да идват пари .Всеки който кара в чужд град трябва да допринася за ремонта на пътната мрежа .Софиянци ако отидат във Варна същото и за тях.Една седмица във Варна , винетка примерно за 10 лева които ще отидат за създаването на паркоместа в града или за по добри пътища.Другия вариант е еднакви данъци в цяла България и се разпределят парите по градове .Почти навсякъде монтират преброителни камери вече
88
1
 
6
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
до 94Значи аз като отида в Добрич с новата си кола и си я заблъскам по разбитите пътища на този град, викаш винетка Добрич да плащам, щото колата ми е с варненска регистрация?То бива и.ди отия, но това твоето на нищо не мяза, бре!