Бебешко ГМО мляко плъзна по пазара, изтеглиха го

Става въпрос за една партида, внос от Германия
22 ное 2016 09:52,
52
Бебешко ГМО мляко плъзна по пазара, изтеглиха го
Снимка: Reuters, архив

Адаптирано бебешко мляко с ГМО е хванала Българската агенция за безопасност на храните, съобщава "Телеграф".

От БАБХ уточняват, че става дума за една партида, внос от Германия, която веднага е била изтеглена от пазара.

Въпреки това, част от количествата вече били реализирани.  

Според европравилата в детските храни е забранено да има мутанти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пепене е сигурно ,че гмо-то трябва да е бъдещето,все още не сме толкова пренаселени,че да не можем без него,от 20тина години се появиха е-тата в храните и ако сега на тебе ти предложат да ядеш само е-та и нищо друго,това добро бъдеще ли е за теб
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ми некой вносител е направил гуша.А БГ.бебетата кучета ги яли.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нека поне децата да не тровите,ние възрастните имаме право на избор дали да се тровим дали да пушим и т.н.,грозно е да не се дава здраве на беззащитните
35
1
 
7
 
! Отговори
досега преди 7 години
търсех хранителни стоки с надпис "произведено в Германия". Отсега нататък нещата се обръщат на 180 градуса.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАРКАТА НА ГМО МЛЯКОТО, МОЛЯ
33
2
 
9
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Пак ши има народен съд!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според европравилата било забранено в детските храни да има "мутанти". Или аз не знам какво е "мутант" или автора на материала, щото не мога да схвана какви мутанти плуват из млякото.
31
22
 
5
 
! Отговори
пепе преди 7 години
Тука само БГмами и необразовани.Бъдещето е в ГМО.Пишат хора, които не разбират и не вдяват, че почти всичко около тях е ГМО.
30
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Християнин:Тва да го обясниш на жените, които се надяват на инвитро, на излекуваните хора, благодарение на химия и така нататък. Принципно съм на твое мнение, но щом можем изкуствено да се плодим, то нека и бебета ни ядата изкуствено мляко!
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Замислете се, за какво му е на едно адаптирано бебешко мляко да има ГМО царевица в него. Защото само ГМО царевицата и соята са позволени за употреба в ЕС. Значи е имало царевица. Коя част на бебешкото коремче е предназначена да смила царевица в толкова ранен период? Това не е естествена култура за Европа, кравите дори не могат да я смилат изобщо без помощ. Защо тази отрова трябва да е в бебешкото мляко?! Като не ви се кърми, поне гледайте какво купувате, да няма царевица или соя в състава си.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тряба да внасаме само руско мялко. руското мляко е по-гъсто и не е гемо!! ие по вкусно.само руско мляко!!!!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още повече, ГМОтата се произвеждат от няколко концерна. Които също така инвестират в "независимите" учени проучващи безопасността им. Които също така инвестират милиони (официално) в лобиране в комисиите в ЕК, които решават кое е безопасно и кое не. Не забравяйте сливането на Байер и Монсанто за 66млрд. Тия имат толкова пари, че могат да си купят каквото и когото искат. Ми нямам намерение да им ям продуктите, когато е възможно да ги избегна. А адаптираните детски храни са доказано вредни.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не смесвайте естествения подбор и селекция с ГМО продуктите! Или вече и затова ви плащат да тролите. ГМО продуктите в България и в голяма част от Европа са забранени. И точка. Ако се внасят, трябва да бъдат конфускувани и унищожени. Имаме си закони, те трябва да се спазват. Забранени са не защото са доказано опасни, а защото не са доказано безопасни. И в тази позиция има логика - първата генна терапия на човек е свършиал по ужасен начин. Нямаме достатъчно опит и данни за да кажем че са безопасни
25
18
 
3
 
! Отговори
Руска новина преди 7 години
Тази новина е руска. Това е лъжа.Затова няма нищо конкретно, а само бегли обвинения и плашешти елементи.Това е част от руската хибридна война.Иначе щеше да има много по-точна информация.
24
22
 
2
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
До АнонименВсичката храна, която ядеш е ГМО. Минала е селекция през вековете. Дори пшеницата. Създателя не е създал такава. Тя е резултат от векове селекция. Виж създателя ни е дал мозък и който може да го използва, може да пригажда за негови нужди живи организми. А страхливите - те винаги ще са роби на другите.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОЙ ДА НАПИШЕ МАРКАТА НА МЛЯКОТО С ГМО, МОЖЕ И В КОМЕНТАР.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще ти отговоря, ГМО е оскърбление за Създателя, директно заплюване в лицето, "ти си направил нещата калпаво, чакай да ти покажем как е правилно". Принципно не одобрявам деянията на инквизицията и кладите, но за такова нещо съм склонен да направя изключение!----Само, ако подозираше, че хомо сапиенс също е ГМО. Но и аз съм против ГМО-то. Нека си играят, изчувачават генетиката и прочие, но да не ни барат храната!
21
0
 
2
 
! Отговори
lekar преди 7 години
До Християнин"suzdatel" e prirodata, kojato podleji na evoljutija!Sastoto PRIRODATA ne e suvurschenna!! Ne sum sa GMO. Rano e oste. No Planetata Semja ne moje da ishrani tolkova na broi vrediteli=hora- T.e. ili do 10-15 miliarda jiteli na planetata ili GMO. Sabelejka: Da se vjarva v Gospod ne e loscho. Ne sum protiv.
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХристиянинГМО е оскърбление за древният шумерски бог на войната, по късно станал централния от начални четирии юдейски бога около 600г пр.н.е.? Ок.А самият ГМО процес е селекция на силни гени, досега я правихме с присадки, сега можем директно. Няма реална разлика със съсдаване на сортове. Само начинът и ефикасността са различни.
19
2
 
10
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
До Анонимен 24Аз ще ти отговоря, ГМО е оскърбление за Създателя, директно заплюване в лицето, "ти си направил нещата калпаво, чакай да ти покажем как е правилно". Принципно не одобрявам деянията на инквизицията и кладите, но за такова нещо съм склонен да направя изключение!