Вуйчото на убития Георги: Вярвам, че Йоан е убиецът

Освен грабеж, той смята, че има още нещо за мотива му
8 мар 2017 10:00, Петя Славова
13
Вуйчото на убития Георги: Вярвам, че Йоан е убиецът
Снимка: архив, Булфото

"Аз вярвам, че наистина Йоан Матев е извършител, въз основа на това, което полицията е открила. Не знам какво е карало хората да мълчат толкова време. Не знам от какво са се страхували. Важното е, че съвестта рано или късно е проговорила", каза пред Нова тв Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги в Борисовата градина.

Още по темата

Самият той вярва, че полицията си е свършила добре работата, но отрече именно той да е помагал на следствените органи, тъй като не е имал информация.

"Полицията смята, че мотивът за убийството е грабеж. Но вероятно има и друго. Според мен има дълбоки и сериозни проблеми, които не знам от какво са се породили", допълни той.

По думите му, версията за грабеж едва ли е пълната, тъй като Георги тогава е имал 5 лева в джоба си.

Вуйчото на  убитото момче добави още, че денят, в който беше убит племенникът му е бил национален празник.

"Това е едно тотално неуважение към нещото, което този празник символизира. За какво са загинали тези хора? Ако един човек извърши такова ужасно престъпление на този празник, какво послание дава на тези, които са загинали за свобода?", каза Илиян Георгиев.

Той си е направил анализ за манталитета на семейството на Йоан и това, което иска, е да има промени. Хората да намерят най-ефикасния законов начин, по който да влияят на управниците. 

Георгиев призова още хората да се стремят да бъдат добри, напук на всичко. Така той коментира информацията, че  учители, родители и приятели на Йоан са разпознали в негово лице убиеца на Георги, но не са го издали.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Ставри пие рикия преди 1 година
На времето ченгетата биеха когато се налагаше.Ако и сега биеха ,убийството щеше да е разкрито същия ден.Предлагам за всички които са знаели ,кой е убиецът, но са мълчали по един шамар от всеки желаещ.Да прекриваш убиецът толкова време,все едно е убил пиле , а не човек при това дете.Това е липса на всякакви ценности и морал.Хора без ценности и морал са потенциялни престъници и убийци .Тази *** трябва да се мачка по дефолт
10
6
 
3
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Едно е да вярваш,друго са доказателствата, а третото се отнася до това,дали не са манипулирани. Фактът,че някои доказателства се появяват доста късно след убиството поставя много въпросителни,които не са в полза на основната версия.Корумпираността на съдиите пък поставя под съмнение обективността,безпристрастността и законността.Така,че кашата по този казус е голяма.
9
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 1 година
Стига сте го бавили, вдигайте бесилката и топлете катрана!
8
3
 
0
 
! Отговори
huk преди 1 година
..STRAHA E LOSH SVIDETEL..DECATA NE SA ZASHTITENI...SUDA VIJDA ..GUBI ISTINATA!
7
3
 
22
 
! Отговори
Белене преди 1 година
Всички ученици и учители от частната гимназия “Езиков свят”, които са разпознали убиеца и с мълчанието си са го прикривали, трябва да бъдат съдени. След това, МВР да отвори отново лагера на остров Белене, и цялата тази паплач да бъде изпратена там. Доживотно.
6
1
 
10
 
! Отговори
huk преди 1 година
Svidetelite ne sa zashtiteni dobre ot zakona..az shte posocha ubietca...i posle..toy shte izleze ot pandiza...kakvo pravim...Suda e ahilesovata méta n'a durjavata ni...Ima dva vida vinovni...nash chovek....i ostanalite!
5
1
 
3
 
! Отговори
Des преди 1 година
До Анонимен То да беше само "Осещането"...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петьо-Еврей
..Осещане...що не залегнеш малко на граматиката.
3
0
 
15
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 1 година
отсътстве на възпитание осещане за безнаказаност а морално семейство и етого резултата!!
2
0
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Е , някои доста добре влияят на управниците ....
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националния празник на България е един и това е трети март. Всички други празници са официални. Иначе съм съгласна с г-н Георгиев: "Хората да намерят най-ефикасния законов начин, по който да влияят на управниците" и това трябва да е тотална метла по всички направления и посоки, докато се измете всичкия отпадък. Включителто и безморалните и пошли ВИП-ове и "герои" на днешното общество!