Нагли шофьори в аварийната – само нов закон ще ги спре!

Повече патрулки и засилен контрол също биха помогнали
45

Наскоро бяха пуснати кадри от линейка, която се опитва да си проправи път през нагли шофьори, които блокират аварийната лента на "Тракия". В публикуваното видео във Facebook се вижда как въпросните хитреци запречват пътя както напред, така и назад на екипа на Бърза помощ.

Още по темата

"Причината да забелязваме все повече шофьори да се движат в пътната лента е поради неясно дефинирания закон", обясни председателят на МЕНСА Христо Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Според него имаме право да се движим там само при технически или медицински проблем.

"Това ще рече, че ако ни боли зъб или не ни работи климатикът можем да сме в аварийната лента. Изключително глупаво е дефиниран законът и е прекалено лесно някой да си измисли алиби", каза той.

Според председателя на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Илия Тодоров единствено предефиниране на закона няма да реши проблема.

"Определено има много пролуки в закона за движение по пътищата. Имаме нужда от нов закон, а не кърпен над 70 пъти. Но дори и новият закон не би оправил изцяло нещата. Видео контролът е най-добрата превенция, тъй като няма как да сложим патрулки да пазят аварийната лента", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

А Христо Тодоров добави, че не камерите биха променили неправомерното движение в аварийната лента, а изричната забрана и строгите глоби за подобни действия.

За финал на разговора бившият директор на "Пирогов" доцент Спас Спасков посочи, че моралът е еднакво важен на закона, тъй като винаги ще има ситуации, които правилата няма да могат да предвидят и трябва да се действа съгласно вътрешният за човек кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
В държавата на безнаказаното безхаберие-кви закони,кви 5 лева!?
33
2
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
За климатика съм съгласен, ама за зъбобола не съм. Ако те фане зъб, та две не виждаш е по-добре да караш в аварийната, щото в нормалното движение може да напрайш някоя глупост.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен задръстенЗадръстванията се правят от задръстеняци като теб. Като те размажат на магистралата и 10 наглеца селски тарикати вместо да чакат като останалите в лентата си са се завряли в аварийната как ще стигне линейка до теб, умнико?
31
6
 
5
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
то си има закони ама политиците си крадат...някой да е чул какви комисионни получава Дон Бойко и компания
30
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпускат най-важната причина - задръстванията. Ако можеше нормално да се кара по пътя, сигурен съм, че никой не би влязал в аварийната.
29
1
 
14
 
! Отговори
Да напомня.. преди 6 години
До Анонимен...на мъдруващите върху закони и нива на глоби, че и най-добрият закон, който не се прилага, и най-високата глоба, която няма кой да наложи, са с ефективността на възможно най-калпав закон, предвиждащ наказания от 1 стотинка за всяко нарушение!
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И глобите за неправилно паркиране трябва да скочат поне десет пъти, за да има най-накрая държавата стимул да си ги търси. Явно никой не се занимава със събиране на жълти стотинки, оттам и безкрайният хаос по пътищата.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По стара нашенска традиция ще се бълбукаме и разсейваме докато отмине поредното чудо за три дни. Ония три дни. И не е драмата в размера на глобите, а в осигуряването на почти безотказно работещ механизъм за тяхното плащане. По-долу #27 добре го е описал.Ако от всички прочели новината днес, поне един се сети, че някога е чувал за някой, дето е бил заведен доброназорно от пътен полицай при дежурен съдия за нарушение на пътя в БГ-то, пишман да стана!
26
5
 
18
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
А закона за колите от НСО ще важи ли?
25
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук някакви ***... плюят по българите, но се правят, че не виждат, че чужденците са най-опасните шофьори в България, а българите са примерни шофьори в чужбина, значи проблемът не е в самите шофьори, а в държавата, т.е. как контролният орган на държавата прилага закона. Законът в България е прекалено строг и трябва да се намалят наказанията, за да станат съразмерни с наказанията в другите закони. КАТ трябва да се разформирова, защото не са в състояние да прилагат закона и трябва да се създаде нов
24
4
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
КА-МЕ-РИ!!!Ама Баце и Ко. не искат, щото за какво ше висят мицифайките на пусия?! Тия хранилки да ги изоставят ли?! Та нали мицифайките прибират за тях си, *** се отчитат нагоре на шефа си, после и той нагоре и така до Олимп... така де - до Баце...
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги спре редовен и сигурен джобо-брък. Не е чак толкова важно точно какво е наказанието по закон, колкото това да се спазва винаги! Като стане задръстване, просто да сложат една камера и никой, абсолютно никой да не може после да се измъкне от глобата.
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен ме излекуваха в Сърбия ! На околовръстното на Белград - пресичане на двойна непрекъсната и превишена скорост ! Веднага ме настигна моторизиран полицай . Процедурата беше - бърз съд при дежурен съдия и 400евро глоба ! Добре , че все пак сме комшии (с балкански табиети) , та минах с 50 евро на ръка . Оттогава спазвам всички ограничения , като пътувам там!
21
2
 
15
 
! Отговори
По-малки глоби преди 6 години
Това, което трябва да се направи е да се НАМАЛЯТ глобите в закона, но да се принуди КАТ винаги да ги прилага при всяко нарушение. Сега КАТ прилага закона при едно на 100 хиляди нарушения, което в никоя нормална държава не се допуска, защото води до увеличаване на нарушенията, както е в България, колкото и високи глоби да се запишат в закона.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от Асоцияацията на пострадали от катастрофи, как успяха досега само безумни предложения да дават?! Нищо не се променя като промениш закона и КАТ пак не го прилага, както е сега. В закона и сега има свръхстроги наказания, но КАТ не ги прилага и някакви ..... искат да се запишат още по-строги наказания, които КАТ пак да не прилага. Откъде се намират такива хора, които се връзват на дивотиите на КАТ?!
19
4
 
10
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Жестоки глоби и 100 процентово събиране на такива.Явно е че скоро няма да може да се променят нещата в главите на голям процент от шоьорите.Затова...глоба от която да му изтръпнат краката...ако не може да я плати...затвор.Да се изчисти закона да няма малки пролуки в него които да дават възможност да бъде оборено в съдът дадено нарушение.Всеки е тръгнал за някъде и иска да стигне там,но някой без сиво вещество в главата обърква живота на много семейства.Солени глоби докато оправят закона...
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кво като промените закона, като няма кой да го налага? Решението е съвсем просто - видеоклиповете се приемат за 100% доказателство и се прави отстъпка от ГО за инсталиран видеорегистратор
17
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
До логично предложениеТо човек със селско мислене няма как да му налееш морал и култура. Такива хора като умрат след 40-50 години, ЕВЕНТУАЛНО техните деца, ако не са ги възпитавали като тях ще има шанс. Дотогава камери където може и глобите да минат ЧЕТИРИЦИФРЕНО число. Не е нормално на запад българите да спазват закона, а тук не! Както и постягане на АПИ да си ревизират стари и неактуални знаци, че сега положението е: ние се правим, че работим, шофьорите се правят,че ......спазват закона.
16
6
 
15
 
! Отговори
логично предложение преди 6 години
Аз предлагам на всеки 10 метра в аварийната лента да има камера /свързана с НАП/ и на всеки 100 метра кука /с достатъчно брой камери в колата/ ! Абе кухи ***, Вие не разбрахте ли, че с вдигане на санкциите нищо не може да се направи ! Както се казва и 5 лева да стане бензина я пак че карам, и 5 стинки да стане, я пак че краднем ! Съзнанието трябва да се вдигне, не санкциите. Започваме вече да ставаме смешни - по всеки казус се променя я закон, я наредба ! Това поражда несигурност в системата !
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това шофьорите са страшно кухи, *** и загубени бачкатори. На две магарета плявата не могат да разделят. Като прибавим и селският балкански чалга манталитет става ужас.