Емилия, Светла, Галя, Славка... 12 родни ромки – булки в Кипър. За пари!

Разследва се схема за сключване на бракове с чужденци
34
Емилия, Светла, Галя, Славка... 12 родни ромки – булки в Кипър. За пари!
pixabay

Схема за сключване на бракове между българки и мъже от Кипър, Шри Ланка, Индия, Пакистан, Бангладеш разследват в Рила.

12 жени от ромската махала станали булки в Кипър срещу заплащане, но сега искат да се разведат, защото социалните разбрали и им спрели помощите.

Емилия е една от жените, сключили брак с чужденец. Мислила, че е за кратко, а сделката ще ѝ помогне да си гледа четирите деца в махалата. Твърди, че е взела 600 евро.

"Той изглеждаше младо момче, требваше му за виза, не знам те си знаят там, да може да излизат навънка, каза, че е такъв брак за 3 месеца и той сам се анулира", разказва Емилия перипетиите си пред bTV.

Емилия не знае името на мъжа, с когото са семейство на хартия повече от година.

Светла пък контактува с нейния по интернет. У нас тя си има мъж и семейство. Твърди, че отишла в Кипър по оферта за работа, но я затворили в къща.

След половин месец се оказала булка. Казва, че през тези 15 дни не са я тормозили, а са я хранили и са ѝ купували цигари. Тя получила 250 евро и разбрала, че е на загуба като ѝ спрели детските.

"Те казват сума между 500 и 1000 лева, като седнем в частен разговор, сумата е доста по-голяма", коментира кметът на община Рила Георги Кабзималски.

Емилия, Светла, Галя, Славка... общо 12. Всяка е с различен разказ.

Общината е наела адвокат за разтрогване на браковете на 6 от жените, чиито деца посещават редовно училище. Останалите трябва да се оправят сами. Кои са посредниците и още в какви схеми са замесени имената на ромките от Рила, ще установява разследване.

Междувременно за една от булките е установено, че е сключила два брака в Кипър, тя се признала за виновна и е наказана с глоба от 1000 лв.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общината е наела адвокат......Как ви се струва ?.....Пак правилегии ,а ? Безплатна юридическа помощ, здравеопазване ,социялни ,ток ,вода . Преобладаващо за определен етнос ? Това не е ли расизъм и ксенофобия, спрямо автохонният етнос ?
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Единствено в България не дават детските и парите на майката които и се полагат ако живее(съжителства) с друг мъж,в България чуждия мъж не се грижи за чуждите деца и не е длъжен,но те спират плащанията на майките и тук не говоря за роми,а за българи.
В Европа с мъж или без мъж,щом си поел(а) отговорност и отглеждаш деца,не е важно дали живееш с някого или не живееш,това което ти се полага ти го дават,за да са добре децата.
Но ние живеем в една антисоциална държава.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5

Може да е турската част на остров Кипър
12
2
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
май напирахме че сме готови за шенген а??
веднъж вземат ли визи и газ към западна европа ето за това не ни искат вшенген щото все още сме прекалено фалшиви
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобретателни , браво!!!!!
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобретателни българки, еваларка!!!
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали има някой наивен човек ,вярващ на историята разказана от самите ромки?
Просто са разбрали ,че има далавера от фиктивните бракове и сами са се хванали на въдицата,без да предполагат,че ще им спрст помощите докато са живи!
И разбира се взели са повече пари от колкото казват!
Но без помощи доживот се прецакват,и затова ревът!
8
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Находчиви са булките ,нека раждат етнически бебета в чужбина ,друг да плаща социалката ;) !!!
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква трагедия!Спрели им помощите, дето по принцип не трябва да им ги дават.Да ми обясни някой как самотна майка е с 4 деца!От небето ли падат тия деца, като е самотна?На практика тия помощи отдавна не е трябвало да и ги дават, защото тя живее на семейни начала и умишлено заблуждава държавата и социалната система, че отглежда децата си сама.Отделно, че е голямо изключение тия деца да ходят на училище, още по-голямо е действително да учат нещо, а не да им се пишат оценки заради заплахи към учител
6
1
 
48
 
! Отговори
младен преди 1 година
Да им се резнат помощите на всички бразилски напитки.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за Кипър но го вярвам - те отдавна са в ЕС.

Да беше казала Турция, да повярвам. Ма така става, като бягат от училище, за да родят на 11-12.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е световно определение за тия ,ама тука що ги наричат ромки незнам!Живели са в Индия ,но са били изгонени ог местните заради престъпния си нрав!После скитали из Азия,даже си направили държава за около 100 години но се самоизели и се присламчили към османците,ония ги пущали подир себе си да доунищожават което самите те не могли!Това е Историята!
3
5
 
53
 
! Отговори
Терсенето преди 1 година
Българин съм. Турците нямат нищо общо със така наречените "роми". Най долната индийска каста. Изгонени дори от Индия.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са фиктивни бракове.
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми живи и здрави!Нас какво ни бърка?Явно има кипърци без жени и са готови да платят за да се сдобият със съпруга.Пък на тях какво ще им е?Ще живеят в свестен дом вместо в гето.Ще ги изкъпят, ще ги нахранят, ще ги облекат, помалко помалко и ще ги направят хора що годе.