Да загърбиш лукса на Миконос заради децата и българския език

Семейство се завърна в родната Стара Загора
27 апр 2019 09:25,
126

Българско семейство загърби лукса на гръцкия остров Миконос, за да се завърне в родната Стара Загора.

Диляна и Георги живеят 16 години като емигранти в Гърция. Двамата се занимавали с различни неща през годините, а днес семейството развива собствен бизнес на острова.

Причината обаче те да искат да се върна в родината е, че желаят да отгледат децата си като българи. Това сподели Георги пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът напуска България през 2001 г., защото разбрал, че трудно ще си намери работа с диплома по вътрешна архитектура и мебелно производство. Той заминава за Миконос, където живеее неговата майка. Първоначалният план е да остане там три месеца. Тези три месеца обаче неусетно стават 16 години.

В Стара Загора Георги се запознава със съпругата си Диляна, с която решават да се установят трайно на острова.

Семейството признава, че като всяко начало и при тях е имало тежки моменти, но преди три години успяват да отворят заведение на острова със спестени пари.

Те избират да се приберат в България, за да може децата им, родени в Гърция, да научат български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
8
 
! Отговори
Страшната новина преди 4 години
Е, и?
11
12
 
29
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Много бързо ще осъзнаят съдбовната си грешка....най-късно когато някое ромче пребие децата им ...или някой Наместан ги прегази на пешеходната.Сина ми говори български - преди немския....смятам до 4и клас да посещава едно от 2те български училища във Франкфурт....но не смятам да му "причинявам ромска България" ...в каквато устремно се трансформира Републиката.Дипломите от български учебни заведения - в нормалния свят "нямат тежест" , а перспективите са - заплати от по 300 - 400! Не благодаря!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миле, не е ,,денехи", а ,,ден ехи" - няма! Ехи - има!
9
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отидеш в Америка го разбирам. Но да отидеш в Испания, Англия, Холандия, Германия, камо ли в... срам ме е да го напиша... Гърция?! Мен ще ме е срам.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не са успели и се връщат! Една дивизия като не може да настъпва се връща и окопава в стария окоп, белки издържи на напъна! И в живота е така! Всеки в криза се стреми там, където е чувствал уют, сигурност, успех....! Родното място, детството, старите приятели....! Не виждате ли, че Баци като я закъса и хуква по магистралите, пожарната и Районните полиции!?
7
5
 
21
 
! Отговори
Сандокан Сандански преди 4 години
Пропагандата ви не струва. Реалността е съвсем друга. Държава която кара гражданите си да просят 20 лева за хранене ми я хвали. Политиците ви не са ви виновни, те не се самоизбират вие ги избирате. И стига с това ИЗМИТАНЕ ,не струвате като народ.
6
4
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Българинът в Гърция е слуга и нищо повече- имах познати 20 г бяха на Миконос- Нищо не направиха- сега обикалят Европа като емигранти- Дори имат дете от грък който не го припозна понеже е семеен ) Ако някой грък на Миконос си продава къщата- То прави всичко възможно българи да не могат да я купят!!
5
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата ми живеят в чужбина, но внучетата говорят български. Така че няма никакъв проблем да научат родния си език, където и да са по света. По важно е в каква среда ще растат, а за съжаление България отдавна не е добро място да си отгледаш децата.
4
9
 
4
 
! Отговори
Mile Kitich преди 4 години
Ехи папуци,денехи лефта
3
7
 
14
 
! Отговори
Ама преди 4 години
Те вкъщи на гръцки ри приказват?Щото нари са българи,та ми е чудно!Дане би и вкъще да си приказуват на гръчки!
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секнало е кранчето
1
8
 
36
 
! Отговори
Иванчо преди 4 години
Глупости на търкалета .... върнали се били заради българския език. Дрън дрън