Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!

Когато другите бягаха от отговорност, българският войник винаги се е жертвал
Обновена: 6 май 2019 16:03 | 6 май 2019 10:45, Нели Христова
242
Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!
Снимка: Булфото

"За българина армията винаги е била символ на чест и храброст." Това каза президентът Румен Радев по време на речта си на пл. "Александър I Батенберг" по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия, предадоха от агенция "Фокус"

"Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и политическо високомерие, но винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнават мисията си". Така държавният глава започна речта си и подлъжи: "Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни в защита на нашия народ, националното единство и независимост".

По думите му и в най-тежките дни на изпитания, когато други са бягали от отговорност, българският войник е бил последната саможертвена преграда в защита. "За българина армията винаги е била символ на чест и храброст“, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
6
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
Дайте ми и на мен 10 хил.лв. заплата и аз ще говоря смели и дръзки думи и ще се правя на сечено на системата. Големи приказки, голямо нещо. Жалко, че има хора,които вярват на тези лицемери. Живеят на държавна хранилка цял живот, сега са в политиката пак на държавна хранилка и нищо съществено ме казва и не прави. Вие сте толкова виновни за състоянието *** армията колкото и другите "политици" и еничари. Много жалко, че има хора, които вярват на тия кърлежи.
179
0
 
6
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
От Пловдив за Свищов, за да ходят на риба. Как във време на истински недоимък си правиха банкети из Боровец на почивни станции и т.н. Чели ли сте книгата на Дрангов? По време на ПСВ жена му отива до службата му да го моли за хляб за нея и децата, защото тогава всеки е гладувал, а той и отговаря, че щом няма за никого няма да има и за тях. Разбирате ли колко сте жалки? Генерал-патриот и едновременно комунист няма. Всичките сте едни ***, интересувайки се само от софрата.
178
0
 
6
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
За съжаление след 44-та година истинските генерали са избити или затворени от партията-носител на "президента". Било каквото било от българската армия сега всички генерали са там на служба с не лоша заплата и така до не лошата пенсия. А в някои случаи и политическа кариера, както виждаме. Нито "президентът", нито 98% от "генералите" са свършили нещо полезно за държавата освен ядене и пиене на държавна хазна. Помня как нямаше гориво за летене, обаче разни "генерали" летяха с хеликоптер от Пловдив
177
0
 
0
 
! Отговори
Предатели преди 4 години
Който пише и говори лоши работи за РАДЕВ-чети заглавието.
176
0
 
3
 
! Отговори
те са преди 4 години
А бе, Радев! Как не разбрахте досега? На мен не ми трябват жертви, трябват ми победи! Искам от бг армията победи с възможно най-малко жертви. Жертвите да ги дава врагът. Приказвай си каквото щеш. Аз ги гледах как летяха самолетите ни на парада на Гергьовден и си казвах: Това са господарите на българското небе. И искам да е така винаги.
175
0
 
4
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Вари го печи го все тая - злобаря си е злобар. Нова година, коледа, велик ден винаги сее омраза без да се съобразява.
174
4
 
2
 
! Отговори
до 204 преди 4 години
ей такива, като тебе дето пишат "простотийте" са електората. Затова България е в тъчa
173
5
 
14
 
! Отговори
ссср мекере преди 4 години
Наглостта и високомерието на шефа на армията доведе до недоимък с подмолния опит за покупка на "Грипените" сега се бори за недоимък на всеки българин
172
4
 
8
 
! Отговори
До Меn преди 4 години
Преврати от такива като тоя не чакай!
171
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Румен *** дали ще оцелее целия си мандат, ако продължава с простотийте си и да работи срещу интересите на страната си в полза на чужда държава и червената ***.фия - Биесиепие!
170
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента хейтър
169
3
 
14
 
! Отговори
men преди 4 години
я разкажи и за обученията му в пентагона и ленгли. какво е научил женералисимуса там? мерцедеситу по каква линия ходи да си купува *** с НСО мерцедес? до кога ще прави ты? този андрешко и смешната му армия ги виждаме всеки път като има бедствие - неподготвени и страхливи. ако беше мъж до сега да е направил преврат и да ги е наредил по лампите а след това да сдаде власта. да се жертва един вид за народа си. да ама не. а за това че половината армия са калинки с постоянно вдигнати крачка дето обслужват простатно нефелните генералчета дума нема да отваряме.
168
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и папата разбра.е Бойко не става.
167
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много се изкефих на днешния парад от летящите руски табуретки Миг-29.
166
12
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Вярно, по нареждане от Москва, русоф.листиците направиха много поразии, но както казват: Това което не ни убива, само ни прави по-силни.Колкото и да им е мъчно на Московците, не успяха да създадат опожарени територии на мястото на социалистическия блок. Сега бившите соц страни са в пъти по-мощни. Националния доход е в пъти по-голям и всички сме пред Русия.Младите хора са по-образовани, по здрави и по-работоспособни.Тези хора са бъдещето на България.
165
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
"Нашата армия си отнася половината бял дроб (отляво) като си чисти Калашника?!"---Намекваш за пострадалата курсантка? Ако поне веднъж си чистел Калашник, знаеш, че при почистване е невъзможно това, че има процедура за пълнене и изпразване на калашника, която след тренировки се извършва почти автоматично, и е абсурд да чистиш автомат с патрон в цевта.Но-това е официалната версия.
164
6
 
8
 
! Отговори
Досл преди 4 години
До 188 Абе ти нормален ли си?погледни статистиките на кои места се намирахме преди на кои сме сега.Четете бе хора,четете!
163
1
 
12
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 4 години
Уважаеми госин Президент Радев и като Главнокомандващ на ВС на РБнавярно при този недоимък БА отцелява дА за българина армията е била символ на чест и храброст Без да искам лично да ми отговорите а публично да се произнесете .Тези командири с АПЗ -пенсия и заплата какъв символ на морал чест и справедливост са .ПП-Дано някой от вашите съветници или служители от президентството го прочетат и потърсят възмутителния коментар публикуван във ФРОГНЮЗ на един достоен полковник по този проблем .
162
10
 
11
 
! Отговори
ДО НЕГРАМОТНИТЕ ГЕРБ преди 4 години
ДО НЕГРАМОТНИЯ ФЕН НА БАНКЯНСКИЯ ***: БУРАТИНО, А НЕ БОРАТИНО. НО БОКО, МОЖЕ И ДА Е БОРАТИНО С ДЪЛГИЯ НОС ОТ ЛЪЖИТЕ И ИЗМИСЛИЦИТЕ МУ.
161
14
 
20
 
! Отговори
ТОЧКА ПО ВЪПРОСА преди 4 години
НАРОДЪТ МРАЗИ БАНКЯНСКИЯ МЕР ЗАВЕЦ. КОЛКОТО И ДА СЕ ТИКА И ДА СЕ МАЗНИ НА ПРОСТИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ, РАДЕВ МУ СЛАГА ШАПКА ВЪВ ВСИЧКО. ПАПАТА БИЛ СЛОЖИЛ ПОДАРЕНАТА ОМОФОРА ОТ НЕГО, НО С НАШИТЕ ПАРИ. ЕДИН ДОСТА СКЪП АКСЕСОАР, А ДЕЙЛИ МЕЙЛ ОТБЕЛЯЗВА ЕДИНСТВЕНО, ЧЕ ПАПАТА Е НА ПОСЕЩЕНИЕ В НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ВЪПРЕКИ ЛЪЖИТЕ НА МУТРАТА И *** ЛОУМ НИТЕ МУ ДРАСКАЧИ ПО ФОРУМИТЕ, ЧЕ СМЕ ПО-БОГАТИ ОТПРЕДИ Т.НАР. ДЕМОКРАЦИЯ НА АЛЧНИТЕ МУТРИ И ЛЪЖЕДЕМОКРАТИТЕ. ИЗНЕНАДАТА ОБАЧЕ ГО ЧАКА НА 26.