Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!

Не съм човек, който бяга от битките, обяви кандидатът за наследник на Цацаров
Обновена: 23 юли 2019 09:31 | 23 юли 2019 09:00, Красимир Ангелов
92
Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!
Снимка: Булфото

"Искам прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората", заяви заместник-главният прокурор и единствен на този етап номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
"Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите", посочи той и продължи: "Аз не харесвам революциите и революционните подходи, те са показали, че са неефективни, дори в краткосрочен план. Прокуратурата е в най-добрата си кондиция, от който и да е предишен мандат".

По думите на шефа на Специализираната прокуратура има много неща, които трябва да бъдат запазени и трябва да бъдат надградени. Гешев бе категоричен, че не споделя виждането, че в прокуратурата всичко трябва да започва отначало.

Прокурорите харесаха Гешев. Притежавал опит и високи морални качества

"Добрите практики трябва да е запазят и да се промени това, което подлежи на промяна", каза още Гешев. Той призна, че номинацията му от 11 членове на ВСС за него означава огромно доверие.

"Аз нямам право да излъжа това доверие и да отиде на вятъра трудът на много хора. Отделно срещу това доверие седи отговорност. Аз не съм човек, който бяха нито от битките, нито от отговорност", подчерта още заместник-главният прокурор.

Попитан дали очаква състезание за поста, ако остане единствен кандидат, Гешев посочи: "Това дали има един или повече кандидати, не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат. Никой не казва, че няма да има състезание. Когато казах, че ще е кално, имах предвид калта, която ще се изсипе и вече се изсипва върху всеки, който ще участва в това състезание", заяви той.

По думите на Иван Гешев приоритет на прокуратурата трябва да бъде развитието на специализираните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз предлагам да назначим европейски прокурори от ЕК, защото очевидно нашите нещо или недовиждат или недочуват или недоумяват. Лаура да почва от върха надолу разследване колкото се може по-бързо, че не останаха хора в страната от стабилното управление на пожарникарската команда...
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако трябва да бъда точен,аз казах,че на 99.9% няма да се кандидатирам за главен прокурор!Към този момент това е моето мнение! Причините са от личен характер , които не искам да споделям, но една от тях е , че нямам време да се занимавам с кални борби , които се развиват на доста разкалян терен в момента ! " 08.04.2019 Иван Гешев Ето такъв постоянен и точен човек ни трябва !
77
2
 
1
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Този няма да стане Главен прокурор. Най-вероятно Бати Бойко ще го пасъветва, защото застрашава властта МУ.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цацаров, човек на ДС, предложи Гешев, човек на ДС. Поръчката беше дадена от ДС, с подкрепата на ДС. Официални представители на ДС за България - Ахмед Доган и Делян Пеевски.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данаилчо няма да е сам с глупостите си, намериха му дружка. Заедно ще си се майтапят и ще си се смеят на смешките. Лошото е, че такива хора са на такива постове. Назначени от Боко и Прасевски
74
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Идеалният.Дори да не си престъпник ,може да ти лепне най подходящото само за теб обвинение и да го развие във времето .
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как очаквате да има държава с Барни Ръбъл правосъден министър, с пожарникаря премиер, с Доганчо хидроинженер и Пеефски мастит бизнесмен?!? естествено, че ще е пародия всичко до което се докоснат. в държавата на слепите е така
72
0
 
8
 
! Отговори
www преди 4 години
СЛУГАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ . НАЙ ПОДХОДЯЩИЯ ....
71
0
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
След Барни Ръбъл за министър на правосъдието, Гешев е логичното продължение за главен прокурор. Да се готви Митьо Очите за главсек на МВР.
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Живот ли бе да го опишеш ,живот ли бе да го разровиш ,разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова......." Помнете българи тези стихове на един българин когато мислите за днешният ден !
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази Боже от гнил мост и от човек *** на голям пост!
68
0
 
18
 
! Отговори
Пенчо преди 4 години
Майко мила !!!! Ако това е най-добрата кондиця на прокуратурата ???? Господ да ни е на помощ .
67
11
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Гешев поне е смел/куражлия! Всеки има силни и слаби страни, но силните страни дали ще са подходящи за мястото което ще заема в конкретната ситуация? Цацаров бе компетентен правист, но имаше ли топки, пардон характер за гл.прокурор в твърде нездравословна обстановка и доста безсъвестна среда?
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това е най-доброто.... зле ще ни е и нататкъ.
65
1
 
12
 
! Отговори
gdfgdfg преди 4 години
Гешев, а осъдени политици (като в Румъния) кога ще видим и в България?
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейската практика е да се избира един кандидат. Урсула Фон дер Лайен беше един кандидат. Всичко се решава в кафенето между двама-трима мнистър-председатели и президенти на Франция, Германия и се избира. Избор има, но той се прави в кафенето на Европейския съвет.
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гешефтчев, явно целта ви е да опразните територията щом хората през глава бягат а вие с *** с такъв патос се биете у гърдите. като дайдат следващите да не мислите че щ хранят такива празноглавци като теб и децата ти? а паричките ще свършат един ден.
62
0
 
19
 
! Отговори
цитат преди 4 години
Само милиционер като Гешев може да представи в общественото пространство такава тъпотия-някой ще хаква НАП за да намери изобличителни материали за Пеевски и Борисов? Какво примерно има за офшорните сметки на Пеевски и на Борисов - нищо. За корупционните схеми, включително последното раздаване на големи поръчки-за тол системи,за летище София, магистрали?Това е единственият им мотив - не посегателството върху данните на НАП,а потенциални опити за извличане на данни срещу Пеевски, Доган и Борисов.
61
0
 
20
 
! Отговори
Кукла на конци преди 4 години
Ще е новият прокурор !!!
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та кога вие не сте били в кондиция ? Има ли нещо да сте пожелали и да не е изпълнено ,както и има ли поръчка коят вие да не сте изпълнили. Такава симбиоза между власт и прокуратура.....Пеевски и Борисов и Доган това са хората ,които решават всичко което става !