Случаят с Кристин: Престъпление има, а наказанието?

Трябва ли да има у нас смъртна присъда...
23 авг 2019 22:08, Петя Славова
12

Посред бял ден на Голяма Богородица едно седемгодишно момиченце е изнасилено и пребито с камъни. Издъхва на път за болницата, а извършителят, който е на 21 години, осъждан за блудство и кражби, е направил пълни самопризнания.

В България смъртна присъда няма, доживотният затвор, без право на обжалване, почти не се случва и на този убиец най-вероятно ще му се размине ефективна дълга присъда, защото си е признал, предаде Bulgaria ON AIR.

Докато лежи в затвора, цялото общество ще плаща данъци, за да може поредният осъден да яде и да спи. Това е страховитата логика, до която повечето хора стигат. Може ли да се направи нещо повече? И съдебната система да работи добре, и справедливостта за възтържествува, и живота на невинните да не се отнема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
У НАС Е КОРУПЦИЯ
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
излиза че колкото по гнусно, подло и мъчително е извършено убийството - толкова по-желателно е да има "бърза процедуре".Най-бързата процедура е скоростна екзема от Калашник.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромски банди няма да вилнеят.Ще вилнеят нацита. Дотам не бива да се стига, но някой като че ли нарочно тласка нещата в тази посока.
3
2
 
22
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Според доклад на ЦРУ на специалист отдел "Балканите", след 35 години българите ще живеят в 4 големи града... Останалата частот страната, ще е пустиня с вилнеещи ромски банди.Вярвам муСветлото бъдеще, е на прага ни... Жалко за сегашните децаДокато за етническите българи - демографската катастрофа е неоспорим факт... "Малцинството" финансирано по програми, изживява истински "бум", по-скоро рано... отколкото късно България ще им принадлежи... като я опоскат - ще продължат нататък
2
0
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Може да се направи нещо по добро.Хората са го измислили още преди хиляда години.Доживотна каторга
1
4
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
ХехеКаква беше тази статия беееееАгнета.Имам чувството че е част от някакъв сериал.