ВМРО излиза на протест утре заради Полфрийман

Войводите се събират пред Съдебната палата в София
Обновена: 6 окт 2019 11:26 | 6 окт 2019 11:17, Александър Попов
97
ВМРО излиза на протест утре заради Полфрийман
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО и техни симпатизанти се събират на протест утре, 7 октомври, от 9.00 ч. пред сградата на Съдебната палата. Те ще изразят недоволството си от предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който излежа 12 г. в затвора за убийството на Андрей Монов.

Протестът е насрочен по време на заседанието на Върховния касационен съд.

Още по темата
"Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд, в състав Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство. В същото време ВСС отговори на сигнала на Национален младежки комитет на ВМРО и сезира Етичната комисия по отношение безпристрастността и мотивите на съдебния състав, довели до Определението за освобождаване на Полфрийман. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът и член на Националното ръководство на партията Александър Сиди, сезираха главния прокурор с искане за заличаването на БХК заради извършвани системни нарушения на Конституцията и ЗЮЛНЦ. Подчертаваме, че именно тази неправителствена организация подаде искане за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов, тя го номинира за човек на годината и тя нееднократно е номинирала и награждавала в различни категории и съдия Калпакчиев.

                               Жертва или убиец е Джок Полфрийман - едно видео, две гледни точки

Поради всички тези недопустими "съвпадения" по делото на САС, както и поради категоричното становище на затворническата администрация и прокуратурата, че не са налице факти и обстоятелства, необходими Полфрийман да бъде освободен предсрочно, ние от ВМРО, призоваваме всички български граждани да изразят своята позиция за възстановяване на грубо погазената справедливост и да подкрепят новия съдебен състав за взимане на безпристрастно и съобразено с морала и законите на Република България решение", пишат в своята позиция ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
0
 
! Отговори
промяна в закова преди 4 години
Трябва съдиите и прокурорите да се избират, както се избират депутатите. Самите граждани да избират. Да видим тогава ще има ли предсрочно освобождаване на убийци-социопатти. Искайте от депутатите промяна в закона!
74
2
 
7
 
! Отговори
Фалконети преди 4 години
Вчера е убито момиче на 16 години в Сливен на пешеходна пътека. Убиецът е бил пиян и не е спрял след като е убил момичето на място. Очаквам мощен протест от привържениците на ВМРО пред сградата на съда в Сливен.
73
2
 
7
 
! Отговори
антикомунист преди 4 години
1. Съдът правилно ще освободи австралиеца. 2. Ще ни осъдЯт в ЕСПЧ 3. Ще плащаме всичКи ние и тези платени *** И ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ също. 4. Доносникът от ДС, корумпираният *** ще се кефи във вилата си в чужбина и ще си казва ама , че *** българи. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тяхно бих се притеснявал повече дали ще минат 4-те процента на следващите избори.
71
3
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Проблема е не само решението на съдиите и тяхното участие в БХК - ами и проблема че Централизираната Система на случайно разпределение на дела ЦССРД имсталирана в ВСС от фирма Смарт Системс 2010 -Толкова е СЛУЧАЙНА!! Така излиза че БГ Съдът е един Куклен Театър с участието на убийци жертви и шарлатани в униформи! Моралът и етиката в Бг е достигнал своят МИНУС!! Всеки се клани на Новият Господар - Парите ! Колкото си по богат - толкова си по НЕВИНЕН!
70
2
 
17
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
ВМРО да ме прощават ама от видеата ясно се вижда че Фрийман е нападнат от 16 пияни левскари ! Убития младеж е бил /има експертиза/ с 2,29 промила...а че БХК е за закриване няма спор ! Но по телевизиите представят нещата малко извъртяно !Всеки трябва да знае че ако се прави на пиян Рамбо може да налети на още по пиян Рамбо от него !
69
2
 
7
 
! Отговори
fact преди 4 години
До 121вема нищо странно.Шкембелията е от ДС. Тоз, бащата на скинара-хулиган монов и той от дс.Та, прават си активни ДС меропрятиа. ВМРО може и да нема кяр, но корокочонското оффчорко е длъжен да играе квото му свирът.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма каша си направихме. Оня дето продаваше резервни части за самолети ама си мислел че продавал брашно и не знаел какво продава. Изобщо някаква патриотарщина у нас, съда бил калпав, корумпиран, неправомерен. Нещо се ориентираме към улично право на ***, пред съдебната палата, пред телевизията. Това е битка с всичко държавно.
67
2
 
11
 
! Отговори
ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ преди 4 години
Джак - досущ прилича на Левски! Дали Дякона се върна да ни покаже колко е разочарован от нас?!!!НАРОДЕ!!!
66
2
 
11
 
! Отговори
КЪДЕ СТЕ ЧОВЕЦИ преди 4 години
ДОБРЕ ПОДБРАН ЧАС ЗА ПОДОБЕН ПРОТЕСТ СУТРИНТА В 9.00 ч. ТОГАВА ЗАПОЧВА РАБОТНИЯТ ИМ ДЕН - НА ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТАНТИ! ПО ТОВА ВРЕМЕ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ХОРА ЗА КОНТРА ПРОТЕСТ СА НА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА! СТРАХ ТРЕСЕ СВИНЕТЕ !!! БРАТЯ МАЧКАЙТЕ ДЕБИЛНИТЕ МУТРИ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ , НО НАЙ-ВЕЧЕ ЧРЕЗ ГЛАСА СИ НА ИЗБОРИТЕ И ЗОРКО СЛЕДЕТЕ СЪДБАТА НА ВАШИТЕ ИЗБОРНИ ПРОТОКОЛИ , ЗА ДА НЕ ГИ ПОДМЕНЯТ - ЗНАЙТЕ , ЧЕ ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ВИ ПРЕЧИ НА ТОВА ГРАЖДАНСКО ПРАВО - НО ДРУГ НАЧИН НЯМА - САМО ДО ДУПКА!
65
2
 
10
 
! Отговори
СИДЕР ИЛИ КАРАКАЧАН преди 4 години
ВОЛЕНЧО ГУШКАШЕ И ОТ РУСИЯ И ОТ КИТАЙ , НО СПРЯМО КАРАКАЧАНЧЕТО СИ Е НАПРАВО БЕДНЯК! ОТ ДС ГУШНА И ОТ ПАСПОРТИТЕ И ОТ САЩ САМОЛЕТИТЕ И ОТ ПЕЕВСКИ И ОТ ТИКВУНЯ И ОТ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ - ДРЪГО СИ Е ДА СИ ОТ ТЕМЕЛИТЕ НА ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ - ТАМ ГУШКАТА РАСТЕ НАЙ-МНОГО!
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадливи петриоти с начело болен сидер ага , дебелото недоразумение.крадливия винкел
63
2
 
14
 
! Отговори
ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ преди 4 години
Партията която КРАДЕШЕ ОТ ИЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРКИТЕ ПАСПОРТИ ВМРО , КРАДЕ И ПОЛИТИЧЕСКИ ГЛАСОВЕ С ДЕЛОТО ПОЛФРИЙМЪН !!! КРАДЕЦА ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ КРАДЕЦ - НО ВИДОВ ДЕН ЩЕ ДОЙДЕ И ТОГАВА ГЛАВАТАРИТЕ ВИ ЩЕ СА В ЗАТВОРА ДА КРАДАТ ФИЛИИ ХЛЯБ!!!youtube/watch?v=RkkMCqShERQ
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте евтини ве. А ще плащат ли ако осъди матреала.
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Шкембе Воеводата ще бъде ли там?
60
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво ще направат ВОЕВОДИТЕ.Едно голямо НИЩО.Ако беше станало по времето на бай ви Тошотози щеше да изгние в затвора.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е работа на политиците да се бъркат в работата на съдебната власт!А кой ще протестира за калпавото им управление?
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЪКА, НЯМАТ ДРУГО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗАВАЛИИТЕ, ОСВЕН ТОВА И ГЛУПОСТИТЕ ЗА КАЗАРМАТА.
57
6
 
21
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Свобода за Полфрийман
56
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За мутрите предумишлени убийци не излизат, а за неволния убиец излизат!?Баси палячовците!