Добро по време на епидемия: Доброволци даряват храна

Километрична опашка от чакащи за храна може да се види всяка неделя
Обновена: 12 апр 2020 20:57 | 12 апр 2020 20:50, Нели Христова
11
Добро по време на епидемия: Доброволци даряват храна

Коронавирусът може и да постави Европа на колене, но и отключи най-доброто у хората. Заради тежкото положение, много хора останаха без работа и средства, но група доброволци се притекоха на помощ. Те раздават храна и неща от първа необходимост на социално слаби хора, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Километрична опашка от чакащи за храна може да се види всяка неделя в 14,00 часа на столичната улица "Гладстон".

"В момента раздаваме храна, както всяка неделя от няколко години, на хора в неравностойно положение, които нямат възможност да си закупят сами", каза Десислава Боянова от правителствената доброволческа организация "Храна, не война".

Традиционно доброволците раздават храна, но заради разпространението на Ковид-19, хората получават още витамини и почистващи препарати. Една от тях е 72-годишната Мария Филипова.

"По-рано бях идвала, спрях да идвам, но сега пак от 2, 3 недели съм редовно тук", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Ето защо беше супергешефта с тоалетна хартия! След употреба не се хвърля, а остава да си ферментира и превърне във Водка! Почнаха и даренията.
5
1
 
0
 
! Отговори
Леке до 4 преди 4 години
Хората в никоя комунистическа държава не се хранят добре.Хората в никоя комунистическа държава нямат основни свободи (пресен пример е Швеция- красота,но само на картинка,гък не смеят да кажат,старците им са в окаяно състояние,поради ниски пенсии за станда там).хората в никоя комунистическа държава нямат адекватен достъп до образование и елементарни медицински грижи.Хората във всички комунистически държави са безгласни роби. А това с фашизма съществува само в кънтящото пространство между ушите ти
4
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Когато хората в една държава се хранят чрез дарения има две причини: или в държавата управляват фашисти или на власт са ГЕРБ
3
0
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
Някой вещ по благотворителността да ми обясни какво е това "правителствена доброволческа организация".
2
2
 
6
 
! Отговори
Нубия преди 4 години
Достигнахме вече и екзотичните африкански бананови републики.Дебелян дари сто кила сланина (след липосукция) - дарете и вие - кръв. Дайте едно левче(без ДДС), за болниците, защото здравната каса няма да даде.
1
2
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
"Километрична опашка от чакащи за храна" А посмалете малко лъжци, лъжете като....