Ще стане ли България страната, за която мечтаеха Ботев и Левски?

Режисьорът Искрен Красимиров предава урок по родолюбие на децата
2 юни 2020 22:05, Петя Славова
60
Ще стане ли България страната, за която мечтаеха Ботев и Левски?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира! Да си спомним за подвига на Христо Ботев и да преклоним глава.

Как режисьорът Искрен Красимиров предава урок по дух и родолюбие на децата ни?

"И сме достойни, и не сме достойни за Ботев. Недостойни сме, защото много години неглижирахме въпроса за неговото лобно място, въпроса за паметните знаци по пътя на четата. Но моята вяра е в децата и младите поколения. Затова мисля, че ще бъдем достойни и децата ще направят тази нова България, за която мечтаеха Ботев и Левски. Заради това се съсредоточих върху тях в моите уроци по родолюбие", каза режисьорът Искрен Красимиров в предаването "Денят ON AIR".

За последните 5 години той посещава над 1000 училища у нас и чужбина с проекта си "Незабравимата България".

"Стотици хиляди деца видяха оживелите филми с Ботев и Левски на малкия екран. Важно е децата да имат представа за своя Ботев, своя Левски, своя идеал за родолюбие. Освен филмите и уроците, които направихме, издадохме и няколко книжки "Моят Левски" и "Моят Ботев". Моят Ботев е моят баща, Красимир Стефанов, който е и в автор на книгата. На второ място е моят прапрадядо - Никола Вълчев Минков, който е бил един от 200-те Ботеви четници, а моите Венети - моята майка и моята баба", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Искрен Красимиров посочи, че неговият Ботев не е онзи на паметниците - клишираният и легендарен образ на недосегаем.

"Моят Ботев е всеки ден в мен, а не само на 2 юни. Жалко е, че само на един ден и само за няколко минути се сещаме за него. А най-важният завет е да бъдем човечни и да бъдем хора, а след това българи и патриоти", категоричен е режисьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде ходи и какво прави Левски се е знаело от властите след като им е донасяно от най високо ниво на революционата организация много преди да бъде задържан а Ботев е убит след скарване от свой четник.нещата не са се променили от тогава в родината омайна сладка.
40
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Мечтата им, е реална и изпълнима но не с този народ!
39
2
 
2
 
! Отговори
бесилката преди 3 години
тя е за противниците на законоустановената власт, за терористити-революционери.....по примера на БКП
38
4
 
4
 
! Отговори
Турската Империя!!!! преди 3 години
До ШибиРибиСамо там в майка Турция е спасението ни! Народе!!! 500 райски години без робство!Освободителя е този , който ни пороби и закрепости пратив съединението а не Турция
37
2
 
2
 
! Отговори
НИКОГА! -Проклятие!! преди 3 години
До АнонименДокато има комунисти! Те обсебиха и Господ-Бог, Царя само и само да са на власт!!!Всичко разграбиха дори и душите ни, вярата н БОГ койго, бави и не забравя делата им
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, защото е страната на Доган и Пеевски
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И а 1запомнете пандемия означава това че половината свят е болен а не смукане от народа но явно вие така го разбирате затова сте първи по дарения как мислите ако не работи м ще ви храним ли друг път радвате се и да знаете по големи умници от нас на тая държава няма
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако попитам а1 се сме станали Ботев и Левски значи благодарим за отношението по време на пандемия дигаите така цените всеки път на тия карти но какво ли се учудвам така се правят пари пир по време на чума бъдете здрави и се радвайте на съществуването се някои ден ще спрете да се подигравате с хората бъдете здрави и дигаите поздрави от хората само в България може да съществува подобно нещо това е от даренията ковид 19 даряват за наша сметка чии сме били потърпевши а а1 отвратителни софиянци
33
8
 
3
 
! Отговори
Амчъкоф преди 3 години
И двамата са терористи!
32
1
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Имаш предвид времето на Спас Турчев ли?!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това е български православен кръст...."Пр0 ста'к' това не е Български православен кръст а езически р у ш'к'и......понял ва тник?
30
4
 
7
 
! Отговори
Fena преди 3 години
Тоя пич не е тук! Една мутра е завзел цялата държава и се кара с друга мутра, а той ми говори за Ботев и Левски ? Като онази леля дето племенницата й се дрогирала, проституирала и крадяла, ама лелята била спокойна, че не пуши.....
29
1
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Ще стане... като се върне в турската империя.
28
0
 
1
 
! Отговори
Онбонго дава Любов преди 3 години
С тоя селски урунгел на снимката,едва ли!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя никога не е била стеаната на Ботев и Левски.В малък период првди 44г само. Слвд това...и до днес...само можем да се срамуваме.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с такъв татарин като тоя на снимката ще стане да ....
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не никога те така им е добре.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стане ли България страната, за която мечтаеха Ботев и Левски?Може би ако не преобладаваха легионите на българските хронични БКП-Ганнюювве от които са пропищели сносните българи!
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Доказателството е, че всеки който може се изнася"Аууууу, руши, ама ти си толкова некадърен, че не можеш и да се изнесеш ли?Разбираемо е.