Helpbook: Сметище на гробището в "Орландовци", опасни бездомни кучета в Бургас

Ето за какво сигнализират гражданите
12 юни 2020 07:06, Нели Христова
7
Helpbook: Сметище на гробището в "Орландовци", опасни бездомни кучета в Бургас
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме няколко предложения за подобряване на състоянието на различни райони в Столицата.

Един от тях касае квартал "Орландовци", ето какво ни пишат в него:

"Много моля да се обърне внимание на редовното почистване и извозване на сметта от Централните софийски гробища. Днес на Задушница посетих близките си починали доста преди обяд, намиращи се в най-крайната част на гробищния парк и по-точно в непосредствена близост до трите комина на ТЕЦ-а. Мястото гранични с оградата и по-специално обръщам внимание, че между 189-то и 190-то блокче за урни има сметище, което не е почиствано и извозвано още от миналата 2019г. От едната страна не може да се премине по никакъв начин и трябва да се заобикаля от другата страна. Нека бъдат поставени контейнери за смет не само там, но и из целия парк. Това би улеснило нас почистващите и не би правило замърсяване на околната среда по този начин. Много грозна е гледката, живеем в 21-ви век и е редно да спазваме някакви хигиенни условия, все пак да не забравяме, че бяхме в изолация и спазването на хигиенни изисквания е повече от задължително. Нека се оправят и чешмите, които на места или не работят въобще или така пръскат, че могат да те "изкъпят".

Друг наш потребител смята, че ще е полезен с предложението си, което е адресирал до Столична община. В близост до пазара "Димитър Петков" се намира училище като първия етаж на сградата е бивш техникум, който не се използва повече от 20 години. Според автора на сигнала именно на този етаж може да се обособи място за детска градина, дори и да се избие друг вход и така на територията на район "Възраждане" да има още места да деца в детски градини. Предвид ситуацията с много некласирани деца и недостигът на детски заведения, смятаме идеята за резонна.

В пикът на популация на бездомните животни от цялата страна получихме притеснителен сигнал от град Бургас. В комплекс "Славейков" всяка вечер обикаля огромно куче, което напада преминаващите без никаква причина. Преди дни животното подгонило група деца и само бързата реакция на минувачи предотвратили фатални последствия.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес на Задушница посетих близките си починали доста преди обяд, намиращи се в най-крайната
5
0
 
0
 
! Отговори
HUMANN преди 3 години
Има платформа. Казва се CALL SOFIA. на андроид е.
4
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 3 години
Е то няма как цяла България да е в София и да има места в градините, айде малко сериозно!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Нека да има и такава платформа, защото на гражданите понякога им идват наум добри идеи, за каквито явно не достига акъл на кадрите, назначени на заплата в Столичната община и в районните такива.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро е предложението да се приспособи за детска градина първият етаж на бивш техникум, който етаж от години не се използва и да се направи отделен вход за такава новообособена детска градина.Не е възможно в София да няма и други подобни сгради.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една нормална държава следва да работи и атакува такива проблеми по своя собствена инициатива, а не въз основа на хелпбуци. 300 политици и 10 000 "бизнесмени" са за затвора, 600 000 калинки от държавната администрация са за уволнение.