Заговор или реалност: Защо българинът не вярва в коронавируса?

Много наши сънародници убедени, че COVID-19 е създаден от човек
Обновена: 12 юни 2020 09:19 | 12 юни 2020 09:19, Красимир Ангелов
290

Българите са доволни от факта, че у нас не се случи ситуацията, която наблюдавахме в Испания, Италия, САЩ и Великобритания. По-скоро смятат, че ние сме успели да се справим. Същевременно обаче темата за 5G продължава да битува в публичното пространство, конспирациите не са само в България. 36% са на мнение, че това е опасно. Говорим за много висок процент хора с висше образование - това крие своите опасности. Много е важно компетентните органи да обясняват какви са тези антени и какво се случва. Притесненията на хората да бъдат туширани.

Още по темата
Това коментира социологът от ''Тренд'' Евелина Славкова пред Bulgaria ON AIR, след като проучване на изследователския център показа, че 43% от българите смятат, че COVID-19 е изкуствено създадена болест.

Почти толкова са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие
, създадено с цел да се намали населението на Земята. 22% от българите пък мислят, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях.

"Тренд" следи различни конспирации, суеверия и вярвания на хората. Поставяме червена лампичка на институциите. Крият се обществени страхове, които може да доведат до определени резултати. Самите политици имат влияние, създават такова усещане", обясни Славкова в "България сутрин".

Тя отбеляза, че електоралните нагласи и рейтингите на политиците показват, че хората са обединени и дават подкрепа на правителството. В електорално отношение ще се връщаме към нивата, които наблюдавахме преди коронавируса, прогнозира политологът.

"Част от новите политически партии все още не са регистрирани, това са само хипотези. Очакваме да видим заявката на Цветан Цветанов, регистрация на партия на Мая Манолова, Слави Трифонов. В БСП предстои пряк избор на председател. Нинова усети, че липсата на БСП като позиция в контекста на коронавируса доведе до ниски резултати. Тази активизация е опит за реабилитация. Не се възползваха от тази ситуация", каза още Евелина Славкова.

Тя очаква да има възстановяване на рейтинга на Румен Радев в нива около 50%. По думите ѝ президентът няма да прави политическа партия към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
"Просто тренировка, колко може да се Гаврят с робите. След тва глад и веселба, за да излезе тиквата спасител. Всичко е точно"Да, сигурен съм, че цял свят се изпозарази (или съответно се преструва на заразен) специално, за да се изкара Бойко най-великия, и специално с тебе лично да се гаврят...Пийте си хапчетата, хора!
133
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пак азБългаринът не вярва, защото много е лъган!Включително и в момента - хем страшно, заразно, смъртоносно и т.н., хем властта гледа да си натъпче хотелите с туристи. Нали трябва дистанция, без събиране на много хора на едно място....? На кое да вярва българинът?
132
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 145От тези дето ги описвам къде видя средна класа? Аз съм свободна професия и съм на пазара. 5К месечно. От никой не завися. Да опонирам на инат ли? За кое? Да махнат полоския данък? Диференцирана ставка на ДДС? Да увеличат преките данъци?Държавата да се меси повече в икономиката? Това май не са искания на средната класа?Да няма ред и сигурност?Съседните ни страни въведоха полицейски час! Тук се опитаха само да ни ограничат да не шарим из цяла България без повод! На какво да пъча?
131
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не им се вързаха на глупостите, защото в България историята в зашита с бели конци. В други държави, поне са се постарали да звучи малко по-правдоподобно от към факти. Тук разчитаха само на слепия страх. Признавам, че и мен ме бяха уплашили яко в началото, но беше за два дни. а щастие са останали по няколко съвестни лекари и журналисти във всяка страна. А и така рязко лъснаха келеметата и шубетата около нас.
130
5
 
6
 
! Отговори
До 151 преди 3 години
Не е точно така, виж че вече 5 месеца мненията постоянно се сменят. Ако беше просто вирус отдавна да са му хванали спатиите. Има много неизвестни .
129
2
 
2
 
! Отговори
Реалист 26 27 2 преди 3 години
Даже искат той да няма приятелка и "други хубави неща от живота" !Истинските манипулации, които са се извършвали върху ориста на "еди кой си", те са ги правили / правят само и само да няма истински живот за "човекът от Варна" !!!За да има рай в живота на този живот, няма нужда хора да умират и др !
128
7
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Последните научни публикации, че придобития имунитет срещу COVID 19 не е стабилен, няма как да разклатят мангъровщината ти. И приложимоста на стадния имунитет в случая. Нито свински, нито птичи грипове имат такава устойчивост и способност да се разпространяват.Както и да мутират толкова бързо.-------- Нищо от казаното дотук не е вярно. Нито толкова бързо мутира, нито има някаква специална устойчивост, нито може да се очаква някакъв специален имунитет. Просто вирус като вирус.
127
2
 
3
 
! Отговори
Реалист 26 27 преди 3 години
Кога ще се спре с това - проблеми в живота, хора да настройват хора срещу "еди кой си" ?Кога ще има смислен и красив живот за "еди кой си" , както всеки друг ?Кога България и "друга" ще сме си "не на себе си" в "еди кой си смисъл" ?Хора, които искат да изкарат "еди кой си" - престъпник, който да се "разхожда все на майната си за да му е зле" те първо да се занимават със себе си, какви са ги вършили, после да гледат какво да правят !Хора, които твърдят, че "еди кой си" не може да се излекува напълно, те така казват, защото така им се иска ! Даже искат той да няма приятелка и "други хуб
126
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
От нация, която си изхвърля парите през прозореца какво да се очаква ;)
125
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярват в корона вируса тези, които сега изнемогват финансово.. и за да не си признаят, че сами са си виновни за собственото си лентяйство и неспособност да заделят някаква пара за черни дни, трябва да има външен враг, който да ги е прекарал.Видиш ли, нямало страшно заразен вирус, който погубва по-крехките и по-възрастните, с който няма здравна система на планетата, която да може да поеме всички болни едновременно;Бил Гейтс искал да ги чипира като *** и да го облъчва с 5г.
124
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът не вярва защото е мега гига ***.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 142О какво? Не ти харесва? Истината не ти харесва? Без развита средна класа, която да опонира на уоравляващата такава, нищо не става.
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сайт само такива статии пробутва...Кажете си го направо бе - Сорос и Бил Гейтс са го занесли в куфарчета в Китай... Сега Бил пробутва и чипове на китайците.
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, малко от вас имаме каквито и да е стойностни аргументи, подкрепени с доказуеми факти. Безмислени е, да с е чете повече от тази словесна диария.
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Да, бе! Кажи, че ще раздаваш безплатни лаптопи. Че ще вдигнеш пенсиите с 40%! Че ще го Оправиш за 200дни. Че ще лежи и няма да работи. Че като намалиш ДДС-то цените ще паднат. И т.н., и т.н. Кажи му някоя глупост и веднага ще повярва. На дивотийте на Мангъров вярва ли? Вярва! Българина не се е уморил да бъде глупав.
119
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139На никой народ не му е идвало. Грешното схващане, че едва ли не случайни селяни са свалили френската монархия е направи комично. Същото важи и за любовта ти руска узурпаторска революция.
118
5
 
10
 
! Отговори
стая 101 преди 3 години
Българина вярва на очите си, а не на телевизора.
117
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 131За 1 път?Пред братле липсва запетая!Не вярвам, че в спор за интелект, твоята подкрепа и съгласие има някаква измерима стойност.
116
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това и българите са оцелели до сега. Вярват на собствения си опит. С този вирус опита им каза, че няма нищо вярно в тази медийна пропаганда. Всеки си казва: аз не съм болен, общувам с 50-100 човека, от които също няма болни, те пък също познават по 50-100 всеки и също не познават болни. Следователно няма пандемия, дори обикновена сезонна зараза няма.
115
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120Ох на батко интЕлИгнетното! О,о! Последното изказване на шведския главен епидемиолог няма как да разклати желеподобната ти интИлИгентност. Последните научни публикации, че придобития имунитет срещу COVID 19 не е стабилен, няма как да разклатят мангъровщината ти. И приложимоста на стадния имунитет в случая. Нито свински, нито птичи грипове имат такава устойчивост и способност да се разпространяват.Както и да мутират толкова бързо.Ех,тези 90%интИлИгенти дето не можеш да ги метна!