Пътуванията ни в чужбина със спад от 60% през юни

Посещенията на чужденци са се сринали със 75% заради пандемията
14
Пътуванията ни в чужбина със спад от 60% през юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

През юни 2020 г., по време на продължаващата епидемична обстановка в страната, пътуванията на български граждани в чужбина са 286.1 хил., или с 60.1% под регистрираните през юни 2019 година.

През миналия месец посещенията на чужденци в България са 380.7 хил. или със 75.2% по-малко в сравнение с юни 2019 година, по данни на НСИ.

Срив е регистриран при пътуванията по всички наблюдавани цели: „почивка и екскурзия“ - с 94.6%, „служебна“ - със 76.1%, и „други“ (вкл. гостувания и транзитни преминавания) - с 47.9%. Транзитните преминавания през страната са 70.1% (266.8 хил.) от всички посещения на чужденци в България.

От общия брой чужденци, посетили България през юни 2020 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 58.1%, или със 74.3% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Регистриран е спад в посещенията на граждани от всички наблюдавани страни.

Посещенията на граждани от групата „Други европейски страни“ намаляват със 70.7%.

През юни 2020 г. относителният дял на посещенията по цели е, както следва: с други цели - 75.8%, със служебна цел - 13.4%, и с цел почивка и екскурзия - 10.8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Имахте и такова правителство.И тогава я оцапахте.
11
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Много здраве имашТepopист.ГЕРБ организира отлично мерките, но Радев иска народа да е болен и събра *** да им гледа сеира.В момента заразени са симпатизанти на Радо tъпoto
10
1
 
3
 
! Отговори
За коя чужбина преди 3 години
искате да пътувате? БСП каза в Европа не може. Там е много лошо и те правят много лошо на България, защото тук вируси няма и ние ще си ходим без маски и ще обикаляме цяла София. Пътувайте за Москва.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоталния провал на комун. ГЕРП си личи от всяка новина , скоро няма да можем да пътуваме никъде
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров сега да излезе и да каже на хората, чието препитание зависи от чуждите туристи колко ефективна и добра е стратегията му.Мисля, че ще го приемат много добре, обаче вместо това нещо взеха да намаляват изявите му в сравнение с преди. Защо ли така?
7
5
 
3
 
! Отговори
ДА ,БЕ.. преди 3 години
ТИЯ ЦИФКИ , ГДЕТО СЕ РАЗХОЖДАТ ВСЯКА ВЕЧЕР ПО ПРОТЕСТИТЕ И АГЕНТА НА ген.РЕШЕТНИКОВ--РАДЕВ .. ШЕ ВИ ОПРАВЯТ.....АМА КАТО ОНЯ НА ОКОЛОВРЪСНОТО...ХА,ХА,ХАА.....САМО , ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО!!!!
6
2
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Сарказъм е но на позитанци им се разтапят сърцата и цъкат плюсове :))
5
4
 
3
 
! Отговори
Няма угодия преди 3 години
Аха,хаха, ха.....Има да чакате Румен Радев да ви оправи.Освен да помогне за Евразия...тази о.....а....няма и да си мръдне пръста.То едно е да размахваш юмрук, а друго е да си туроператор...Трето е пък да управляваш Бай ***.
4
0
 
1
 
! Отговори
мисъл преди 3 години
До Анонимен 4Надявам се да е сарказъм. Ами ако не е...
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо им е на хората да пътуват в чужбина? Едно време никой не искаше да ходи в чужбина защото в България беше рай когато имаше комунизъм и работа за всички и ценности и сигурност. Тая демокрация ни съсипа и ни подлуди. Добре че имаме достоен президент да се бори със злото.
2
4
 
8
 
! Отговори
х преди 3 години
И така трябва да бъде. Обичайте местното и родното, наслаждавайте се на красивата ни страна. В природата животните си живеят и умират в естествения си хабитат, а човеците се юрнали да обикалят света. Вирусът ще постави нещата на мястото им.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е заради крадците от ГЕРБ. Оставка и служебно правителство назначено от Румен Радев за да се съвземе туризма.