Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново

Експертизата е по разпореждане на Националната следствена служба
Обновена: 27 авг 2020 12:41 | 27 авг 2020 12:26, Елка Василева
160
Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Още по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До браво на бащатаБой! Бой! Лекар ненабит да не остане!
122
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 129Спрете финансирането на Лекарската мафия със държавни пари!
121
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако слушаме форумните шебеци ще се върнем на средновековните методи за лечение и съответно ще имаме тяхната успеваемост. Въпрос на време е съвременната медицина да намери ваксина и лечение на ковид - както е станало за доста други заболявания преди него - например преди 20 години се умираше от СПИН сега е нещо като хронично заболяване заради модерните терапии. Но прав ви път - като излезне ваксината който иска да си я слага, който не иска после да не се оплаква на Св. Петър...
120
12
 
27
 
! Отговори
браво на бащата преди 3 години
най- накрая лекари си намериха майстора - мачкане до присъда
119
3
 
21
 
! Отговори
До Krasi преди 3 години
Точна викаш, вземи се разходи до Търново и поразпитай в болницата а и не само там за"точната"лекарка,и определено ще си промениш мнението след това!
118
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек предполага а Господ разполага. Искам да напомня че за вирусните заболявания включително Ковид-19 няма измислени ефективни лекарства като антибиотиците за бактериите. Единствено организма сам може да се пребори. Антибиотиците се дават защото имунитета отслабва от вируса и бактериите също почват да го нападат. Те не помагат за вирса изобщо. Но 7 антибиотика е много.
117
17
 
18
 
! Отговори
6526564 преди 3 години
До всички ***.Понеже няма Ковид отидете заедно с Мангъров в такова отделение.После пак пишете .До скоро!
116
25
 
14
 
! Отговори
Krasi преди 3 години
До Анонимен Сибила Маринова е много точна лекарка.Господ да и дава сили.А на бащата който не е взел мерки и не е предупедил сина си да не пуши наргиле,съжалявам,но е виновен.
115
0
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ВъпросДа, има такива присъди, потърсете в интернет !Условни присъди и отнемане на правата за известен период от време - подобни присъди се издават и за убийства на пътя, а за политиците-крадци на пари и такива няма !!!
114
8
 
10
 
! Отговори
продължение преди 3 години
Лекарите ни като цяло са компетентки и знаещи, но грешки стават! Къде неволно къде умишлено. За грешките това някой трябвало да носи отговортност.!30 години съзнателен живот и не си спомням 1 случай на осъден лекар!Означава че цялата система в здравеопазването е корумпирана!Не съм ли прав?
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да разследват сибила маринова,много нередносни има около нея
112
3
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Ще попитам само това:Чували ли сте в България, някога да е осъждан лекар за лекарска грешка или за увреждане на пациент по немърливост?
111
5
 
19
 
! Отговори
Реалността: преди 3 години
За съжаление идеята не е да се изпише най-простото лечение което да излекува човека, а да се изпише възможно най-сложното и скъпо лечение с цел да се усвоят най-големия брой пари от здравната каса.Ако пациентът развие допълнителна болест и усложнения от неефективното лечение, то още по добре! Ще се лекува вторична болест отново чрез скъпа клинична пътека. И така ще държат болния в тежко състояние, без да е умрял докато им носи доход и накрая се спомине!Спрете финансирането на всички Болници!
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 103"ПРОБЛЕМЪТ НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА Е, ЧЕ ЗНАЕ САМО АНТИБИОТИЦИ И ВАКСИНИ. СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА НЕ ЛЕКУВА, А САМО ПОТИСКА СИМПТОМИТЕ. КАЗВА ВИ ГО ЛЕКАР."Моите уважения, но Вие не сте лекар, а лечител. Лечител - човек, който лекува хората. Лекар - търгаш на фармафията. Поздрави!
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 105А ти на каква медицина си фен?Питам, защото това което описваш се отнася за средновековната медицина. Съвременната лекува.Всичко се е "лекувало" с пиявици и пускане на кръв!Антибиотиците лекуват бактериални инфекции.Антивирусните препарати лекуват вирусни инфекции, като за съжаление тяхната употреба е силно ограничена.Аз лично така се излекувах от грип, който беше истинска епидемия, а не медийна кампания като сега.
108
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите болници може и да е различно и цената да варира, а някъде може и направо да ви диагностицират, без да ви платят.Това заа Монтана го знам от вътрешен човек че плащат по 2 000 лв. ако се съгласите да ви диагностицират с ковид!
107
6
 
8
 
! Отговори
2000лв. - Монтана! преди 3 години
До "И защо влизаш в болница, щом си здрав?"За 2000лв. Толкова плащат за да те диагностицират с ковид. Това което не ти казват е че после ще те и лекуват!
106
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 83. Д-Р СИБИЛКА Маринова е лекарят взел решението да лекуват момчето с Ро-Актемра и 7 антибиотика
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 107Каква тъпотия съм написал фенче, поясни :)))
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101Това не е странно, много семейства така го изкарват Ковид-а. Имам приятели от Германия. Само майката го изкара, по 3 PCR теста като контактни лица са правени на цялото семейство.