Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново

Експертизата е по разпореждане на Националната следствена служба
Обновена: 27 авг 2020 12:41 | 27 авг 2020 12:26, Елка Василева
160
Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Още по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справедливостта ще възтържествува. Ковид19 е лъжа.
82
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ ИМА ЛЕКАРСКА ГРЕШКА. ИЛИ ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ, ЗАЩОТО ПАЦИЕНТЪТ Съвременната медицина НЕ лекува, а само успокоява симптомите. Това не е лечение.
81
9
 
4
 
! Отговори
82 преди 3 години
,,пушили са от едно и също наргиле,,Късмет че други млади хора не са се разболяли тежко.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен...73Едва ли ще узнаем Истината....
79
2
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Каква храчка да даде болният , като КОВИД протича със суха кашлица. Не е ли така доцент д-р Разбирачев.
78
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронамафията май попадна на грешния келeш. Дано този смел баща има силите да доведе нещата докрай, много мръсни тайни ще изплуват, предполагам.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sibilkoКОЯ Е СИБИЛ?
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същият баща твърдеше,че младежите в дискотеката са решили от едно и също наргиле.В малкия град кой знае какво подмятат хората. Сигурно изкарват младия мъж наркоман. Бащата е кипнал и си го изкарва на лекарите. Логично.А пък и фактът,че лекарката се опълчи на мафията не без значение.
75
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Лекарите, според Вас, нищо не отбират от антибиотици, но Виеееееее........какъв експерт сте самоооооо.....Къде се научихте да лекувате толкова добре, ако не е тайна? В таксито, докато шофирате с клиенти на задната седалка? Или по телевизията образователни филмчета гледате? Колко тежко болни излекувахте досега ? 1000? 10000? Милион?Кажете, не се свенете ;)
74
6
 
2
 
! Отговори
999 до 77 преди 3 години
И аз много се учудих. Могат ли тези да се нарекат Човеци?????????
73
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата е пуснал сина си на дискотека, ПРАВИ БАЛ, НО КОГАТО СТАВА БЕЛЯТА СЪДИ ЛЕКАРИТЕ!
72
3
 
11
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЯМА ЛЕКАРСТВА ЗА КОВИД. ВСИЧКИ ИМУНОСТИМУЛАТОРИ, ДОРИ ОБИКНОВЕНИЯТ ЧЕСЪН, ДАДЕН ОЩЕ В НАЧАЛОТО, СПАСЯВАТ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА ПРИ КОВИД. НЕСПАСЯЕМИ СА САМО ЗАКЪСНЕЛИТЕ С ТОВА ЛЕЧЕНИЕ.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999КОЙ Е СЛОЖИЛ МИНУСА БЕ, НЯКОЙ ОТ ЛЕКУВАЩИТЕ ЛИ???
70
3
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Много бързо отсъждаш. В стил комунистически ,,народен съд,,.Сталинистко е.Човешка драма има.Има и разследване.Резултатите не са налични.Какви коментари.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Злоба, ненавист и омраза се лее във всички посоки и от всички страни.Това го можем най добре!
68
1
 
13
 
! Отговори
sibilko преди 3 години
Всичкото *** на Сибилка, събрани на амбразурата. Но няма как да излъжете обществото
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАНО ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА!
66
2
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
ВСЕ ПАК ИМА СЕКРЕТИ НЯКАКВИ. НЕ ТИ Е СЪВСЕМ СУХО В БРОНХИТЕ И ГЪРЛОТО. Нужна е задължително посявка, за да се знае коя бактерия е дала усложнението и кой антибиотик точно ще е ефективен. Иначе е стрелба в тъмното.
65
5
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Ако не може да контролираш ,,децата,, не си представям старините ти.Баловете не са задължителни.Дискотеките също.Дистанцията е възможна.За спортни занимания одобрявам напълно ,че младите трябва да се занимават, разбира се без да употребяват стимулиращи вещества.В момента младите масово спортуват в прекрасните открити спортни площадки. Веселата им глъч е като най- приятната музика.
64
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТРАШНО Е ДА ИЗГУБИШ ДЕТЕ! ЧОВЕКА И ОБЕЗУМЯЛ ОТ МЪКА! ЛЕКАРСТВА ЗА ТОВА ЧУДОВИЩЕ НЯМА, НЯМА ПРАВИЛА, ЕДНО МОЖЕ НА ЕДИН ДА ПОМОГНЕ НА ДРУГ ДА НАВРЕДИ! ЛЕКАРИ УМРЯХА И ОСТАВИХА СИРАЦИ!Може да остане болницата без лекари.