Още 59 деца са подпомогнати от "Българската Коледа"

Дарените средства за тях са в размер на 150 595,66 лв.
3 сеп 2020 15:30, Анисия Иванова
4
Още 59 деца са подпомогнати от "Българската Коледа"
Снимка: БГНЕС

Още 59 деца са подпомогнати от "Българската Коледа". Общо 397 деца са получили помощ от началото на седемнадесетото издание на благотворителната инициатива на държавния глава "Българската Коледа“ 2019/2020, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Дарените средства са на обща стойност 749 461, 22 лв. Тази година темата на инициативата е „Да дарим бъдеще на болните деца“. Целите на Кампания 2019/2020 г. включват както подпомагането на деца, така и осигуряването на високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация.

От постъпилите до края на месец юли т. г. заявления са подпомогнати още 25 деца за рехабилитация, психологична и логопедична терапия, а на други 34 деца са отпуснати средства за продължаване на вече започната медикаментозна терапия. Дарените средства за тях са в размер на 150 595,66 лв.

От началото на настоящото издание на „Българската Коледа“, което стартира на 1 декември 2019 г. и ще приключи на 30 ноември 2020 г., са постъпили общо 419 заявления от родители на деца с различни заболявания – ендокринологични, нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия, аутизъм, разстройство в развитието на двигателните функции, вродени аномалии и увреждания и др.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Всеки родител, който има дете, нуждаещо се от помощ, за осъществяване на лечение или рехабилитация може да подаде документи за подпомагане. Експертният съвет и Комисията към „Българската Коледа“  разглеждат всички постъпили заявления и  вземат решение за необходимото и възможно подпомагане, съобразно събраните средства.  На сайта на инициативата www.bgkoleda.bg. са публикувани правилата, редът за кандидатстване и необходимите документи.

Родители, които се нуждаят от допълнителна информация, освен тази, която е предоставена на сайта на Кампанията, биха могли да я получат като посетят президентската институция или се обадят на посочения телефон на сайта на институцията.

Всеки, който желае да се присъедини към каузата „Българската Коледа“ и да дари деца в беда и техните семейства, може да го направи чрез дарение  на стойност 1 лв., като изпрати SMS на кратък номер 1117 за абонати на A1, VIVACOM и TELENOR или като позвъни на номер 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM и A1.

Дарение може да бъде направено и чрез банков превод по дарителската банкова сметка на инициативата (IBAN: BG13UBBS80023300186210, BIC код: UBBSBGSF, „Обединена българска банка” АД). В платежното нареждане следва да се посочи „За „Българската Коледа”. Дарения могат да бъдат направени и чрез сайта www.bgkoleda.bg - ПОС терминала,  ePay.bg и UPay -   с  кредитна карта  Visa или MasterCard.


4
Още от Общество
Да помогнем на Теодора да бъде до сина си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
НЙД преди 3 седмици
А колко деца още се нуждаят от подпомагае? Колко деца и техните родители очакват да се случи така, че и те да имат шанс за помощ и надежда? Кой ще каже цифрата на тези деца?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е много добре!
Но защо трябва да се стига до смс-и и капачки, за да могат тези деца да се лекуват?Държава, което не се грижи за деца, възрастни и болни хора не е държава.
А за новото НС и само за строителните работи са дадени 18 млн. лева. Какво и беше на старата сграда?
А сбирката на Гешевите прокурори излезе към 240 хил. лв.
Че само в чекмеджето бойково имаше над милион евро, но ги къта тулупа и ги не дава.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво една хубава новина на фона на всичката пумия, да оздравеят дечицата и дано имат едно по светло бъдеще. Браво, че я има тази инициатива и да бъде винаги и да обхваща все повече хора.