По време на коронакризата ръст в обявите за работа

Прогнозата засега е оптимистична
13 окт 2020 17:18, Ния Христова
16
По време на коронакризата ръст в обявите за работа
Снимка: БГНЕС
Отчетен е ръст в броят на обявите за работа. През август ръстът е бил с 10%, а положителната тенденция продължава. Очаква се през следващите два-три месеца картината да се изясни. За момента прогнозата е по-скоро оптимистична, отколкото песимистична, каза пред БНР Светлозар Петров, управител на платформата Job Tiger.
 
"Като цяло икономиката като че ли преодоля първоначалния шок от медицинската криза", коментира Петров. 
 
"Голяма част от производствените предприятия, след като известно време не работеха или работеха с намален капацитет, сега имат страшно много поръчки, които трябва да наваксват, така че работят на пълни обороти. Изглежда, че има някакъв подем."
 
"В световен мащаб обаче не се знае доколко и в какъв обем ще се запазят поръчките", уточни Петров. Той смята, че след като през пролетта и лятото работодателите са стиснали зъби, "тепърва предстои да видим нашата икономика в България колко ще бъде засегната".
 
"Пазарът е в едно очакване, но в добра ситуация, броят на обявите за работа е само един измерител", допълни Светлозар Петров.
 
Има доста компании, производствени и в аутсорсинга, които търсят хора, за да изпълнят всички налични поръчки.
 
"Същевременно пък някои от мултинационалните намаляват бройките в някои по-засегнати държави, на хората, които работят за тях, увеличават ги в България. Неизбежно ще има някои, които ще намалят в България, увеличавайки някъде другаде. Това са явления, които наблюдавахме и в предната криза 2008-2010 година."

16
Още от Общество
Предприемач: Най-интересните компании се създават в криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очакваме още по голям и по силен ръст на обявите когато от завод за полупроводници преминем към завод за цели проводници. С обич, Бойко Методиев (охрана на Бай Тошо диктатора)
15
0
 
4
 
! Отговори
Голям преди 1 седмица
Повечето обяви са фалшиви. Явно събират данните на хората.
14
0
 
4
 
! Отговори
Порфирий Физиолог преди 1 седмица
Ако днес стискаш зъби, утре ще стискаш gyne.
13
0
 
9
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 1 седмица
Фалшива новина от където и да е погледнеш
12
0
 
13
 
! Отговори
))) преди 1 седмица
Търсят аxмаци за 700лв.
11
0
 
12
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 1 седмица
Поредната ФАЛШИВА НОВИНА спусната от организираната престъпност която управлява правителството.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 6

Търси си друга работа.
Не съм работил в производството но преди години, когато нямах още стаж за месец бях на позиция за която не се изисква образование. Тогава шефа се отнасяше зле с мен и даже ме беше псувал по телефона. Шeфа ме уволни след месец и съм му благодарен понеже, ако не ме беше уволнил и ако не се държеше гадно щях да си седя на същата работа с години. Малко време след, като ме уволни си намерих работа по специалността.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
няма работа има робски труд масово предлаганата заплата е 700-1000 лв и то за София трябва да си *** луд или абсолютно перде да можеш да издържаш,това издевателство наречено работа
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавната администрация също тормози хората и им се подиграва а за това самите закони и дават възможността. Затова оставката на правителството и на ментора е задължителна но трябва промяна на законите и завръщане на законодателство в съответствие с ценностите на нашия народ и държавността защото хората би трябвало да са важни а не само работодателите особено тези, които понеже не им се работи се провъзгласили за такива.
7
0
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 1 седмица
статистика от август месец е доста остаряла, май се замазват очите.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До абсурд Не само за без пари но и без уважение. Имам образование, но започнах в производството. Цял ден едно абсолютно необразовано момче надзирателче стоя до мен на лентата и ми се подиграва, че образована жена е започнала такава работа. Такива са българските работодатели глупави меко казано, надявам се господ да ги е наказал въпросното надзирателче и неговите собсвеници които му бяха съселяни.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голяма част от тия обяви са реклами и не са за работни места а реклама на фирмата. Наивния българин може да им повярва но не и препатил човек който безнадеждно търси работа. Не пожелавам на никой човек с образование да остане без работа в предпенсионната възраст защото възможност няма. Това е голяма беда но правителството не ни е дало нито лев за кризата. Аз не мога да си позволя качествена маска дори.
4
0
 
22
 
! Отговори
иво преди 1 седмица
Разпада в България е пълен.Не случайно сме първи по смъртност,болести,корупция и т.н.Оставка и затвор за цялата управляваща банда.
3
0
 
25
 
! Отговори
абсурд преди 1 седмица
Работа за без пари колкото искаш
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пазара на труда хахаха че за охрана и продавач това пазар ли му викат да ви имам пазарите
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не думай