"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България

Те са против сегашните COVID мерки в страната
2 ное 2020 14:41, Нели Христова
669
"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България
Снимка: БГНЕС

"След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен мерките прилагани в западна Европа са абсолютно ненужни и плод на управленска немощ и липса на лидерство". Това написа във Facebook профила си един от учредителите д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.

Според алианса насажданият страх у населението на България през последните осем месеца било в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука.

"Апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени", пишат лекарите.

Според лекарите в новия алианс принудителното налагане на лицеви маски е злоупотреба с власт.

Нямало работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система, което водело до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между лекари, пишат в декларацията от новия лекарски съюз, като допълват, че търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства.

Сред подписалите декларацията са д-р Георги Тодоров, д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Стоян Алексов, д-р Хелия Божилова, д-р Владимир Николов и други техни съмишленици.

 

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен...

Публикувахте от Георги Тодоров в Неделя, 1 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
579
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези от Dnes.bg , аъа тази глупава статия която написаха още веднъж доказват че са явен пример за зачената бременност чрез *** СЕКС , и резултата от нея . Ако не беше така както твърдя ,нямаше как да са такива прости и миризливи ***.
578
2
 
11
 
! Отговори
Дейвид Айк преди 3 години
Заглавието звучи страшно неуважително и провокативно!!!! Все едно да кажеш..."Байдънчетата" са изкуфели всичките като своя кандидат....и искат да маскират задължително всички американци. а техния "патрон" едва ли ще доживее до инагурацията.
577
1
 
4
 
! Отговори
До 602 преди 3 години
Ти вече си отчаяна скъпа, а отчаяните и песимистично настроени хора не оцеляват! Този живот не е създаден за слаби духом!
576
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
можете ли да четете ? никъде не са написали че няма такъв вирус а че мерките не са правилни и не се основават на научна основа и ДИКАЗАТЕЛСТВА! браво успех от мен .
575
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тежка цензураВярваме им и за двете. Не вярваме на никакви медии от червен произход, независимо къде по света се намират, защото Комунистите винаги лъжат.
574
14
 
8
 
! Отговори
до ядосаната. преди 3 години
Аз съм бясна на такива като теб. Не желая родителите ми да са сухи пръчки. Не желая 1000-2000 твари, които вярват, че са безсмъртни, да заразяват ума и телата на всички останали. На всички, които палят маски, издигат бесилки, не спазват мерки и заразяват околните, защото не вярват, че болестта е тежка - пожелавам скорошна среща с уж несъществуващия ковид 19.... и да бъдат лекувани по метода на мангъров, а не да заемате места в болниците, като курнелището, заради която умря човек...
573
2
 
7
 
! Отговори
Тежка цензура преди 3 години
Нека сравним,какво казват западните медии след Виена и Франция.Да обичаме мигрантите,да не мразим исляма,исляма няма нищо общо с тероризма.Ние сме цветни,мултикулти и т.н.Същите западни медии,въпреки статистиките за вируса обявяват скептиците за луди,десни екстремисти,конспиратори....Знам,че в първият случай не им вярвате,защо им вярвате за вируса?
572
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бравоИстерия има само в главите на мангъристите. Нормалните хора спокойно вземаме мерки.
571
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коментар"Само фактът, че тази тема е толкова коментирана, означава, че много хора искат същото."Тов, че 5 човека въртите денонощно едно и също тролене, не означава, че "много хора искат същото". По стила се познава колко сте.
570
12
 
19
 
! Отговори
браво преди 3 години
Браво на Мангъров и Първанова! Трябва да се спре с истерията!!!
569
1
 
8
 
! Отговори
Срамота преди 3 години
До АнонименЕто още един, който всява паника, вероятно *** на властта. И нарочно оставя празни редове, за да заеме повече място коментарът му. Простотията не се лекува.
568
6
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Само фактът, че тази тема е толкова коментирана, означава, че много хора искат същото. Но никой не им дава гласност. Трябва да се подкрепят мислещите, тези, които се противопоставят на всякакви манипулации и паника.
567
15
 
17
 
! Отговори
бонго преди 3 години
До ЯдосанаБъди си ядосана колкото искаш, но си носи маската за да пазиш другите! И не, това не са достойни лекари - това са безотговорници и безхаберници! С непремерените си и неверни мнения подвеждат хиляди тъпоглавци да сеят зараза.
566
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мангъровците" създадоха алиансчалгар-вирусолога кога ще го поканят?
565
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра като виден член на АБВ няма ли да предложи Пикаещия във фонтани за почетен председател?
564
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си публикуват списъка колективно да им отнемат лекарските права.
563
13
 
10
 
! Отговори
Червени зарове... преди 3 години
Докато се питате , като Мангъра за този вирус-,,Има ли го"?............той ще ви стисне, а после в Мед. академия на военните. А този доцент се бори за министерско кресло след изборите.
562
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как се влиза в този алианс, като гледам никой не лекува Ковид болни, а всеки има мнение, не съм лекар, но и аз имам мнение по въпроса за ковид, мерките и лечението
561
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-рКак може да се екключи човек към тази инициативакато си направи тест за интелигентност. При IQ под 10 ще ви приемат!
560
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците по всякакъв начин атакуват устоите на държавата: спомнете си за разсекретния доклад в който се говори за това, че се насърчават всякакви конспирации, алтернативни теории и пр. Лекарите имат за задача да лекуват, а не да правят политика. Да се стигне дотам че официален представител на БЛС да влезе в такава организация, значи, че червените вкарват всички методи да разбият доверието в държавността и то в много неприятен момент. Само с Мангъра не стана. Сега пробват организирано.