Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад

Нелекувано психично заболяване превърнало майката в убиец
21 ное 2020 07:38, Елка Василева
177
Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад
Снимка: БГНЕС

“Обикновено семейство, нормално. С две хубави деца, като картинки. Преди няколко месеца обаче адът започна, но всички или не разбираха какво се случва с майката и бащата, или нарочно мълчаха. А сега няма как да се върнат дечицата”. С тези думи потресена жена от Сандански описа пред “Труд” трагедията, станала в града.

В четвъртък около 17,30 ч. горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца - 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Още по темата

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Родителите на Кристина, при които тя е била с децата през последния месец, мъжът ѝ, техни роднини и познати, са забелязвали признаци на тежка депресия.

Тя живеела в страх, говорела несвързано, твърдяла, че Георги ѝ изневерява. Обвинила мъжа си в жалба до полицията, че бие и нея, и децата, след което сама заявила, че е излъгала и оттеглила молбата за закрила. После върнала жалбата си и тя стигнала до съда. На 26 ноември било насрочено дело по закона за домашно насилие, на което да се решава дали на Георги да бъдат наложени ограничителни мерки. Семейните скандали с крясъци се редували с дълги дни на пълно мълчание.

“Или мъжът ѝ, или баща ѝ, е трябвало да я хванат за ръката и да я заведат на консултации и прегледи при психиатри. Няма нищо срамно, ако човек се разболее. Можело е поне да се спре влошаването на състоянието ѝ и да не се стига до убийства”, казва съседка, близка до фамилията на Георги. Според нея в последно време Кристина изглеждала като шизофреничка.

“Не подозирахме, че е била толкова зле”, говореха през сълзи бащата и майката на Кристина, след като в четвъртък вечерта излязоха след разпити в полицията.

Преди месеци Георги подал жалба срещу жена си в социалните служби, че не се грижи добре за децата и от тази есен семейството било наблюдавано. Социални работници се срещали поотделно с Георги и Кристина, разговаряли с тях. Бащата завел и дело за родителските права над Васил и Ивон, заседание по което е било насрочено за 20 ноември в Районния съд в Сандански. Дали заради наближаващата насрочена дата, дали заради увереността, която Георги демонстрирал, че той ще получи родителските права, страховете на Кристина придобили огромни размери. Преди седмица тя се върнала с децата в дома на Георги в опит да се помирят. Това не се случило, скандалите избухнали наново.

До последния ден, в който Георги след разправията излязъл от къщи. Прибрал се след час-два и заварил вратата заключена.

Отвътре Кристина крещяла, че няма да му отвори. Той разбил вратата и видял обезумялата майка и двете окървавени тела на децата им.

Кристина и Георги нямали брак, събрали се по любов

Кристина Дунчева е 32-годишна. Завършила е магистратура “Икономика на транспорта” в УНСС. След това за 9 месеца е работила като младши експерт в Агенция “Железопътна администрация” към Министерството на транспорта. За кратко, преди да излезе в майчинство към 2015 г., работила като продавач-консултант. Преди по-малко от година, когато второто є дете - момиченцето Ивон, навършило 2 годинки, майката се записала в Бюрото по труда. Притеснявала, се че дълго време не може да си намери работа, още по-малко по специалността си. През октомври обаче я назначили по заместване като касиер-домакин в Професионална гимназия “Яне Сандански”. Без да сочи причини, на 11 ноември Кристина пуснала молба за неплатен отпуск до 20 ноември. Колегите є я описват като коректна, спокойна и учтива. Никога не е споделяла какво се случва в семейството ѝ.

Георги Трайков е на същата възраст. И той има висше образование, от години работи в Горското стопанство. В града го познават като сериозен и точен човек, търпелив и с благ характер. С Кристина нямат брак, но се събрали по любов, родили им се две деца. Хората ги сочели като семейство за пример.

Мнозина в града не вярват, че Георги е посягал на Кристина. Смята се, че тези нейни обвинения са били защитна реакция. В последните месеци жената непрекъснато е била в депресия, развивала е болезнена мания, че ще остане сама - без мъж, без дом, без деца, без доходи...
 


177
Още от Общество
Сбъднатата мечта на Иван и Стефания - София, сватба и нов живот в с. Воден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
1
 
! Отговори
Ттт преди 5 дни
Това е българия дами и господа хейтите турция ама грам хал хабер си нямате от света
145
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 6 дни
До 134
Много си отворен
Да не говорим какви чудеса създава българската майка със син.
"на мама синчето" българско няма еквивалент във вселената.,както и мама пазителка на златната рожба.
144
0
 
12
 
! Отговори
nimportequi преди 6 дни
Не е шизофрения а биполярно разстройство. Има разлика.
143
3
 
7
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 6 дни
При нас,геювите немаме такива проблеми оти се обичаме истински и проктологично...па немаме и деца...
142
23
 
0
 
! Отговори
Христо Злобата преди 6 дни
ЕВАЛЛА на жената! Е, ТОВА е МАЙКА-МЪЧЕНИЦА-ПРИМЕР и 100% я подкрепям! И на мен
комуXXXите да искаха да ми ги вземат децата И АЗ БИХ ГИ ЗАКЛАЛ БЕЗ ДА МИ МИГНЕ
ОКОТО ИЛИ ТРЕПНЕ СЪРЦЕТО! Евваалл съм им майЙкатаа на ИЗРУДИТЕЕ! АРЕ,
КВАРТАЛНИТЕ ПЛЪХЧЕТТА, ПОЧВАЙТЕ ДА МЕ ПСУВВАТЕ и пустосвате, но мнението
ми няма как да промените, ЯСНО? Поне ги е ОТЪРВАЛА милата ПРЕСКРЪБНА женичка, от един твърде мизерен ЖИВОТЕЦ в поробена от комуХХХите България и им е осигурила ЦАРСТВО НЕБЕСНО при Аллах! ЕВАЛЛА!
141
6
 
0
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 дни
Уста голяма.... Друго Няма.... Пак си изгубих времето в опит да споря с ....разумни..... хора.
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Децата са жертва на една тежка и нелекувана шизофрения.

А какви са симптомите на шизофренията и до колко се покриват с тези на депресията?
Българските хронични ганнююве и говнюювее рядко се изказват подготвени. :)))))
139
4
 
11
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 6 дни
Децата са жертва на една тежка и нелекувана шизофрения.
Може на околните да е изглеждало като депресия, но последиците от депресия никога не са толкова тежки.
Просто е трябвало родителите на майката да се обърната към психиатър, но и това не е толкова лесно.
Изключително трудно е да убедиш психически болен човек,че не е добре и да го заведеш на лекар.
Родителите на мой приятел,уважаван юрист го убеждаваха 2 години и след като направи голяма беля, полицията го въдвори в психиатрия.
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Преди 1989та при Тодор Живков хората не знаеха точно значението на думата психолог и точно с какво се занимават психолозите, нещо студентите учели ама какво точно никой не се интересуваше, също така и депресия беше непозната дума.

Ами благодарение на това незнание и овчи червенизъм сега се радвате на едно добре изградено българско общество от предимно хронични ганнююве и говнюювее.
137
1
 
2
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 дни
Благодаря за минусчето , но моля обосновете се. Например : Щот си Куха лейка бе.
136
12
 
3
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 дни
Моля за откровен отговор от жените в чата... Какво си мислите или представяте когато си вдигнете хубавите бедра на ниво мойте уши ? „Еб,.ати.., бал,.ъка хем кеф ми прави хем ще ме гледа” ?или всичко за него ще направя????? МОЛЯ ЗА ОТКРОВЕНИ ОТГОВОРИ.
135
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И аз мисля, че ако бащата ги беше взел нямаше да са убити. Трябваше да не я заплашва, а със сила да го вземе.. Ама вече е КЪСНО... Много голяма трагедия, каквото и да е било - тормоз, безпаричие, една МАЙКА нормална никога не би постъпила така с рожбата... Това е ЕГОИСТ, ЖИВОТНО...
134
9
 
12
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 дни
Преди много години работих в едно заведение на Витошка в София. Столицата на България. И слушам колежката ми да дава съвети по телефона на Дъщерята си...:Ти гледай пари да има другото можеш да го намериш във всеки панталон... Докато майките съветват тека децата ни сме Обречени на ПРОВАЛ... МОМЧЕТА ВНИМАВАЙТЕ КЪДЕ ДАВАТЕ ОБИЧ.. Наполеон Бонапарт е казал, всички жени са *** с изключение на Мака ми... Но да не забравяме че и тя е Жена.
133
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Преди 1989та при Тодор Живков хората не знаеха точно значението на думата психолог и точно с какво се занимават психолозите, нещо студентите учели ама какво точно никой не се интересуваше, също така и депресия беше непозната дума.
132
0
 
5
 
! Отговори
D преди 6 дни
До психолог

Ти кое не разбра, че са се съдили за попечителство на децата?? Някой да е споменавал, че са делили имущество? Кой разбрал - разбрал!!!
131
4
 
13
 
! Отговори
4epa преди 6 дни
СОЦИАЛНИТЕ ДА ПОЕМАТ ВИНАТА - ПРОТИВЕН СЛУ4АИ ЗА КАКВО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ И ТЕ НЕ МАЛКИ !!!!!!!!!!!! ШЕФА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ВЕДНАГА !!!!!!!!!!!!!!!! ИНА4Е ЩЕ СЕ ПОЛУ4И СЕЛСКА ШУРУБАДЖАНАЩИНА !!!!!!!!! КМЕТА - ОКОЛИИСКИЯ НА4АЛНИК И ПОПА ТЕ КОЛЯТ ТЕ БЕСЯТ !!!!!!!!!!!
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 97

Ако си мислиш, че дъртите са толкова зле не познаваш сегашните родители. Те затова се навъдиха толкова *** и наркомани.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Barnevernet

Не, днешните капиталистки са възпитани от родителите им живели по соца а те респективно от ранния соц а бабите им от царско време.
128
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
жените в българия са със психично разстройство и истерички по рождение
127
15
 
3
 
! Отговори
левичар преди 6 дни
Подписвайте истамбулската конФекция за защита на жените, защото мъжете пият и бият и ...