Най-важните новини от четвъртък, 17 декември

Вижте какво се случи по света и у нас
Обновена: 17 дек 2020 23:03 | 17 дек 2020 23:00, Александър Попов
17
Най-важните новини от четвъртък, 17 декември

НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Нощните заведения, игралните зали и казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари, ресторантите и спортните зали също. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС. Моловете също остават затворени с приетите изключения за тях. Продължава забраната за събития, конференции и конгреси.

Решено е: Без заведения, спортни зали и събития до 31 януари

Трябва да сме бързи и гъвкави в мерките, в подпомагането на бизнеса и на хората, в осигуряването на лекарствата, ваксините, тъй като пандемията в цял свят се усложнява, а броят на починалите за съжаление продължава да е висок. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Борисов: Трябва да сме бързи и гъвкави в мерките и в помощта за хората

Мобилни групи в системата на РЗИ и полицията ще проверяват за спазване на здравните мерки срещу коронавируса. Ресторантите в хотелите ще работят по график, без организирани екскурзии

Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата

191 са регистрираните случаи на починали, при които е установен коронавирус през изминалите 24 часа. Сред тях са млади мъже на 43, 44, 45 години без данни за заболявания. Починало е и 11-годишно дете с неврологично заболяване.

Трима мъже на 43-45 г. без болести сред жертвите на вируса

Срокът на преброяването на населението и жилищния фонд ще бъде променен при нужда с решение на МС. Това решиха депутатите като приеха окончателно промените в в Закона за преброяването на населението и жилищния фонд, внесени от Александър Ненков и Александър Иванов от ГЕРБ.

Окончателно: Парламентът отложи преброяването на населението

Учениците от 1 до 4 клас да започнат да посещават училище от 4 януари догодина, както и отваряне на детските градини и яслите, решиха здравните власти. Решението се базира на диференциран подход, обясни просветният министър Красимир Вълчев.

Родителите решават дали децата им да влязат в клас от 4 януари

Уволниха професор заради език на омразата. Ректорът на Софийския университет е прекратил едностранно гражданския договор на проф. Михаил Мирчев след подаден сигнал от студенти, че в лекциите си той проповядва ксенофобия и расизъм.

Атаката срещу проф. Мирчев успя, уволниха го от СУ

1959 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа при направени 6113 PCR теста. Това прави 32%  положителните проби

Новите случаи на коронавирус са 1959, починалите - 191

Санкции както за търговските обекти, така и за клиентите ще има при неспазване на здравните мерки в големите хранителни и нехранителни търговски вериги. Това каза икономическият министър Лъчезар Борисов, който заедно с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес се срещна с техни представители.

Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти

Цар Самуил и употребата на прилагателното "македонски" са едни от точките на неразбирателство в съвместната историческа комисия между България и Република Северна Македония. Постигането на осезаеми резултати в разбирането на общата ни история е едно от условията на София да каже "да" на преговорната рамка на Скопие с ЕС. България настоя да се променят учебните програми по история, което все още не се случва.

Историк за антибългаризма на Скопие: Фактите са на наша страна

Омбудсманът Диана Ковачева поиска КЕВР да провери "Топлофикация София” ЕАД заради високите сметки за парно за ноември. Това са пари, извадени от джоба на гражданите, убедена е Ковачева и настоява те да бъдат възстановени на клиентите.

Омбудсманът: КЕВР да провери "Топлофикация София" за високите сметки

ПО СВЕТА

Президентът на Франция Еманюел Макрон е дал положителна проба за коронавирус. Той ще се самоизолира за 7 дни, съобщи пресслужбата на Елисейския дворец.

Макрон е с COVID-19, ще продължи да работи дистанционно

Правителството на САЩ потвърди, че се извършва "голяма и продължаваща" кибератака срещу негови мрежи

Голяма и продължаваща кибератака в САЩ, Русия зад нея?

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси пред целия руски народ. Разбира се, след многото въпросителни около пандемията и ваксините, се стигна и до въпроса за отравянето на Алексей Навални и новите разкрития около случилото се в Сибир. Според Путин Навални "се наслаждава на подкрепата на тайните служби на САЩ", а ако Русия е искала да го убие, е "щяла да довърши започнатото".

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото

СВОБОДНО ВРЕМЕ

Певици на музикална компания "Пайнер" - Галена, Преслава и Емилия, станаха обект на измама в интернет.

Измама: Искаш да чуеш Галена, Преслава LIVE - плати тук!

Коментарите след поражението на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа в битката за световната титла в тежка категория продължават. Но какво остана скрито за зрителите?

Какво остана скрито от мача на Джошуа и Пулев?

Общо 220 000 евро изпратила българка за 1 година на лъжлив американски адмирал. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г.

От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"

Сър Иън Маккелън бе една от първите звезди във Великобритания, която се ваксинира с препарата на Pfizer срещу COVID-19. 81-годишната звезда от филмите за "Х-мен" и "Властелинът на пръстените" заяви, че чувства "еуфория" от ваксинацията в университетската болница "Кралица Мери" в Лондон.

Сър Иън Маккелън се ваксинира срещу COVID-19 пред камерите

Ден преди вечното дерби с ЦСКА-София Левски вече може да се похвали с така дълго чакания генерален спонсор.

Договорът е факт, Левски с генерален спонсор

Красимир Костадинов от село Брестовица поддържа безплатно и за своя сметка междуселски пътища и всякакви други ремонти в Русенско. Машини, гориво и труд - всичко е за негова сметка, а сега, за да предпази от кражби и престъпления съселяните си, той е готов да монтира също безвъзмездно и камери за видеонаблюдение в селото.

От тъмно до тъмно... Мъж поддържа цяло село от добро сърце

Белгийски модел бе дадена на съд в Турция заради голи снимки в "Света София"

Моделка се снима гола в "Света София", Турция я съди

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия първа в света създале ваксина срещу COVID-19. Разработените ваксиниСпутник V и препаратът на "Вектор" от Новосибирск са високоефективени и безопасни.От изнесеното на ежегодната пресконференция на Путин стана известно, че Русия БЕЗПЛАТНО лекува не само нуждаещите се от болнична помощ руски граждани болни от COVID-19, но осигурява БЕЗПЛАТНИ лекарства за заболелите в лека форма на Covid-19 и лекуващи се амбулаторно в домашни условия.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера президентът на Русия Владимир Путин отговаряше на зададени от журналисти и от руски граждани въпроси пред целия свят. Актуален интерес представлява посланието на Путин към поръчителите на поредната хакерска афера, разследването и обвинителите на Русия:Да не се ръководят от съображения за отмъщение и да не се основават на своята мнима изключителност, а да изграждат отношения с международните партньори на основата на взаимното уважение и фундаменталните норми на международното право.
10
2
 
3
 
! Отговори
Ей преди 3 години
Дано да има някакви служби тук, да вземат контрола от Доган и Боко Тиквата, щото нещата са изпуснати.Партньорите ни са разочаровани от нас и са по-склонни да ни пуснат по течението от колкото да ни помогнат.Това са фактите към края на 2020.. а Ковида няма нищо общо с това, освен че ускори процеса... Ковид няма - Боко и сие го използват за да потулят случая. Той боко тиквата освен да лъже и маже, друго може ли да прави този ИЛИТЕРАТ и ЧАЛГАР?
9
4
 
4
 
! Отговори
Бойко Пикае Газ преди 3 години
Международни Новини:- Биволь + Боец разкриха, че Бойко строи Турски поток с Русия- Реакция не закъсня: Притиснаха София да демонстрира поведение по Македонския въпрос- Посъветваха Боец да докладват случая в конгреса на САЩ- Кьовеши назначава наблюдаващи прокурори в БългарияВ политиката няма нищо случайно. Боко Тиквата е настъпил доста тежки тарикати.Сега ще го играе с Ердоган и Путин докато халката му стане на провиснал чорап.И майка му Меркел няма да го спаси.Бойко е ПРЕДАТЕЛ.
8
2
 
2
 
! Отговори
Не-Николай Марков преди 3 години
Тиквата ще ни изкара от ЕС с феодализма си.И когато го направи (почти целенасочено), тогава ще ни вкара в конфликт с целия западен свят, ще ни затиснат руснаците и турците и ще стане поредната Национална Катастрофа...Значи те за това изведнъж започнаха да говорят за Македония - един вид, да покажем българите позиция, при която ако излезем от ЕС или НАТО, всички държави на Балканите ще ни обявят война и тук ще стане 3-та Балканска Война.В политиката няма нищо случайно. Това с Македония не е
7
2
 
3
 
! Отговори
Golf 2 TDI 189km/h преди 3 години
Тиквата толкова много си е повярвал (а и службите са му повярвали толкова), че всички чужди служби са вдигнали ръце от него.Прави си квото иска (Меркел) и ИЧ му не е за споразумения, правила и политики...Самозабравил се е. Биз-бизе е с Ердоган, онзи му уми очите с пари, сега има опасност да раздели България и да получим санкции..Може и да ни изкарат от ЕС. Понеже тука само ревем на ЕС да ни били "оправяли", ама си играем с турци и руснаци едновременно.Кво има да ни "оправят" по точно??
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, защо и днес са направени толкова малко тестове за COVID-19?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според азиатците човек върви към смъртта с раждането си.
4
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕОДОБРЯВАМ ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ТОТАЛНА МЕШАВИЦА В КОМЕНТАРИТЕ!!!
3
2
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Баба ви все с ваксини се лекуваше от грипа .Питайте баба си какво е ЛОКАУТ .
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некой с каскет виждал ли е прасе да бори тиква напоследък?
1
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Не е зле след...новините,да се пуска по един филм на ужасите,за да се...отпускат нервите на...зрителите.