БСП vs ГЕРБ заради починалото от ток дете, искат Борисов и Фандъкова в НС

Караянчева зове: Не правете политически пиар от смъртта на момчето
Обновена: 17 фев 2021 10:04 | 17 фев 2021 09:58, Камелия Цветанова
227

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП настоя да бъдат изслушани в парламента премиерът Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова заради починалото от токов удар 16-годишно момче в София.

"Става дума да намерим и да потърсим отговорност от хората, които са виновни за смъртта на едно българско дете. Тъй като се появиха информации, че този оголен кабел е захранвал павилион на общински съветник от ГЕРБ, трябва да дойде тук Бойко Борисов в качеството си на премиер и бивш столичен кмет и лидер на ГЕРБ, както и Йорданка Фандъкова в качеството й на кмет и заместник-председател на ГЕРБ", отсече левият Иван Ченчев.

Съпартиецът му Георги Свиленски настоя, че Борисов и Фандъкова трябва да отговорят на въпроса кой разреши да има павилиони в София с незаконен ток.

Още по темата
"Борисов беше две години кмет на Столична община, след това Фандъкова застана на този пост 12 години. Хората се интересуват чия собственост са тези павилиони, а сега всички българи могат да си помислят защо Караянчева крие собствениците на тези павилиони", обвини той.

Левият Филип Попов коментира, че от два дни всички софиянци прескачат шахтите.

Шефката на НС Цвета Караянчева призова социалистите да не правят политически пиар от една детска смърт, а всички да изкажат съболезнования на семейството на починалото момче.

"Ясно е, че влязохме в предизборна кампания", заключи тя.

Вежди Рашидов от ГЕРБ, след като изказа съболезнования на семейството, обвини БСП в примитивизъм.

"Никой не е искал да го убие, случило се, напоследък за срутванията Бойко Борисов ви е виновен, за магистралите Бойко Борисов ви е виновен, но вие сабалем да продължавате с този негатив и да го превръщате в политика, не ви прави чест, за това ли идвате, да си правите политика от смъртта на едно момченце", скочи той.

"От сутринта сме в някакъв примитивизъм и негативизъм", обобщи той и призова Караянчева да спре това "извращение".

Въпреки настояванията на социалистите, председателят на НС не подложи искането им на гласуване. След като беше изчетен доклада по първа точка от дневния ред, Караянчева обяви, че ще го подложи на гласуване „само и само да тръгне работата“.

В крайна сметка предложението на БСП не беше прието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
5
 
14
 
! Отговори
Мая - Спасител преди 3 години
Да изберем Мая - тя е нашият Спасител! Толкова е красива, толкова добре говори, и най-важното - никаква работа не върши!Ей да е жива и здрава! - Такива момичета му трябват на нашия Парламент!
167
1
 
2
 
! Отговори
Бойко ТИКВАТА преди 3 години
Да, Тиква е,Бойко, но ти не виждаш в нея каляската *** българска Пепеляшко!Не виждаш кочияши и коне в плъзналите гущери и мишоци, които се крият в дупките си!Бедна БГ-Пепеляшко - има още много пепел да ядеш, докато ти дойде акълът!
166
10
 
0
 
! Отговори
Каракачанов преди 3 години
Вън каракачанските овчарки! Не ни трябват кучета! Не сме овце!Може да сме вегани, но ... Не пасем трева!
165
7
 
3
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Защо триете бе модератори смешни? Защо не триете герберастката пропаганда? Защо? Пак ще разправят, че районния кмет бил отговорен - и не ги триете. А защо не казвате, че районния кмет, подписал това против всякакви закони е предишния... от ГЕРБ! Както и комисията, както и главния архитект...
164
3
 
8
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 3 години
Аут "Мутри вън" - "Изправи се БГ" да седне! Стига команди! Стига заповеди!Мръсни комунисти! - повече няма да ви спирам на червения светофар!Махнете червеното от светофара, защото ме побърква! Потиска ме, не мога да го търпя!
163
10
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Данчето и Бойко - оставка веднагически!Иначе тази вечер правя гладна стачка!Ще направя най-голямата гладна стачка - няма да изям 2 кила пържола и половин самун хляб!Ще хапна само едно мизерно гурменце!
162
2
 
3
 
! Отговори
Бойко -вън! преди 3 години
Бойко -Вън! Ако не- в знак на протест, ще изпия шише ракия на един път!Това ще го направя веднага, а не "друг път"...
161
2
 
4
 
! Отговори
Ще се запаля! преди 3 години
"Ако ББ не си подаде оставката ще се самозапаля в знак на протест!""Качвам са на небостъргача и ще скачам от там! 9 ако Данчето не се махне!""Ако Парламентът не се саморазпусне ще си отрежа пениса в триъгърника на властта!"Медиите да очакват уточнения - и да ме дадат по телевизора!
160
2
 
9
 
! Отговори
Еха! преди 3 години
Ех какви пичове, какви юнаци! Как шъ гътнат властта!Ей тъй из един път! Но май ще се чуе само едно "Пръц-ване"
159
2
 
14
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
И фонтана на Софиянски уби човек. Но никой не го обвини. А това си беше плод на корумпираните му сделчици...
158
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези избори много демократи ще пуснат червената бюлетина.
157
1
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Бойко - дори това не заслужавате!И нищо добро не се вижда на хоризонта!Румен, Корнелия, Слави - бошлаф! Просто фекалии на политическата софра!МРАЗЕТЕ! ПЛЮЙТЕ! - това ви остава!Идва лошо!
156
11
 
8
 
! Отговори
иво преди 3 години
Ако до утре Фандъкова или шефа и Боко Тиквата не са си подали оставките в петък излизаме всички пред Минестерски съвет.Никой от управляващата шайка не трябва на 19-ти да бъде допускат до паметника на Апостола.Софиянци няма да позволим гербаджийските българоубийци да се гаврят с паметта на дякон Васил Левски.
155
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ОТКАКТО ПОСТРОИ ТУРСКИ ПОТОК ГАЗТА СКОЧИ ДВОЙНО
154
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка Буци , къде скри евраците от шкафчето Буци ,за панделата си Буци
153
6
 
2
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 3 години
затова не кара джипката по магитрали, дето тече ремонт, а ходи само на нови участъци и ги пита КОГА ще реже лентички. На всеки километър. А в МЕТРОТО вече не стъпва. ФАНДЪШКА и тя. Да не и зададат въпроса КАК ТАКА пропадна метрото 15 дни след фанфарите...
152
5
 
1
 
! Отговори
МАГИСТР. ЧЕРНО МОРЕ преди 3 години
започва от изхода на София. На 101 км има силно вълнение. Молим пътниците да се оглеждат за цунами на хоризонта. От сутрешните новини на Радио "Боже спаси ни от ГЕРБ"
151
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БОРИСОВ И ФАНДЪКОВА ДА НЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО СЪС СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СЕКТАНТИ! БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПРЕМИЕР, СОФИЯ ОТ КМЕТ. ВРЕМЕ ЗА РАЗПРАВИИ СЪС СОЦИАЛИСТИ НЯМА.
150
0
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До ТО ЕДНИ МАГИСТРАЛИКуку, кои комунисти са построили метрото? Ти на колко годинки си? Явно не помниш, че 20-25 години първата линия на метрото стоя на разкрит изкоп, а в-к "Работническо дело" тръбеше, че ще "бъде въведено в експлоатация" през ... 1980 година !!!Всъщност, строителството се възобнови при Софиянски (СДС) и се разрастна при ББ, като беше кмет, ама ти давай, плюй, отровните само това можете
149
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте сега, каквото и да си говорим Иван Костов е пуснал тихия волтаж...