Кога бъдещите шофьори ще вземат книжките си?

Хиляди не могат да вземат документа си заради преустановен курс към БЧК
8 апр 2021 14:08, Ния Христова
24
Кога бъдещите шофьори ще вземат книжките си?
Снимка: БГНЕС
Хиляди останаха без шофьорски книжки, след като Бългаският червен кръст преустанови курсовете си до края на април заради COVID мерките. Автошколи твърдят, че заповедта на здравното министерство блокира курсистите в страната. Желаещите за удостоверение за управление на МПС ще трябва да изчакат, въпреки че са взели изпитите си по кормуване и теория, съобщава Нова тв.
 
"Синът ми се взе изпитите, но се оказа, че може да получи книжката си от КАТ, след като представи определен брой документи. Сред тях е и удостоверението за изкаран курс в БЧК за първа помощ. Оказва се, че такъв не се провежда вече втори месец заради заповед на здравния министър. От БЧК ми казаха, че София е в червена зона и ме препратиха в други градове, които не са в червена зона. Оказахме се обаче в омагьосан кръг", разказа Господин Иванов, чиито син не може да получи книжката си поради тази причина. Той е подал документи за работа, която изисква наличие на свидетелство за правоуправление на МПС.
 
"Царят дава, падарят не дава. Ситуацията е точно такава. Стотици курсисти чакат", добави Красимир Георгиев  от Асоциацията за квалификация на автомобилистите.
 
От БЧК заявиха, че към момента не могат да направят нищо. Те са изпратили писмо до министерството на здравеопазването с молба курсовете да бъдат възобновени. От Здравното министерство ни отговориха, че все още няма издадена заповед за разхлабване на мерките.

24
Още от Страната
Семейство се оплаква от ферма с овце, пръскали кърлежи и бълхи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А като се изпозаразят на курса, кой ще им окаже помощ?!
20
0
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 6 дни
... или със сънна апнея. Трябва да си мед. лице, за да реагираш навреме.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Стига мрънкахте. И аз чаках 2 месеца в края на миналата година, защото записаната ми дата се отложи заради преустановяване на учебни занятия. Какво толкова? Ще чакате и 5 месеца ако трябва.
18
0
 
2
 
! Отговори
Я по сериозно! преди 6 дни
БЧК-то че е глупотевина е ясно, но какво правим с медицинските удостоверяващи, че си годен за шофьор? Епилептик в Русе ме е возил в служебен автомобил. Като го видях гърчещ се и изтръпнах! Този ме е возил в автомобил! С 60 км/ч да се бяхме забили в стълб и щяхме да сме на кайма!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За какво са им книжки? Тая мафия с продаването на книжки трябваше да спре по време на пандемията. Само разнасят заразата с тези бутафорни курсове и изпити.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По-малко млади убийци на пътя. Дано никога не вземат книжка.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Шофирането изисква преди всичко добро общо състояние. Как се допуска да се дават шофьорски книжки на,, болни,, с медицинско - клинично здрав, в същото време доказани заболявания от трудово експертни лекарски комисии?!
14
0
 
4
 
! Отговори
Ей! преди 6 дни
Какво БЧК бе! В 99% от сериозните поражения при ПТП имаме увреждане на гръбначни прешлени. Я сте почнали да дърпате пострадалия, я сте го оставили инвалид за цял живот! В някой случаи дори даването на вода ще му застраши живота! Какво е това курсове БЧК ??? За пари ли става дума?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За профилактиката на транспортния трсвматизъм основното правило е да се обърне внимание на строгото спазване на правилата на уличното движение-еднакво валидно за водача и пешеходеца. За съжаление, при катастрофа първи на мястото на злополуката са случайни пътници, след това на сигнала на произлестеието се отзовават органите на МВР. Без да коментирам статията е необходимо хората на КАТ да овладяват минимум от знания за оказване на първа помощ при транспортна злополука.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И бъдещите, и бившите, и настоящите шофьори да ми ядат уйя! Селяни гадни.
11
0
 
12
 
! Отговори
Ама много ядосан! преди 6 дни
БЧК е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА организация!!! Кой, кога, как, защо и по каква причина реши, че пари трябва да се наливат в ДОБРОВОЛНА И НЕПРАВИТЕСТВЕНА организация!!! Та това си е просто някакъв частен бизнес!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Българ

Тогава как ще правят пари ?
9
0
 
9
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 6 дни
60лв е курса в бчк, обясняват някакви неща и накрая ти казват по-добре нищо да не правиш, ако стане ПТП. Ама и те трябва да се хранят нали.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колко струва курса в БЧК за първа помощ и защо трябва да е платен и защо е задължителен?
7
0
 
6
 
! Отговори
Не, че нещо преди 6 дни
Ама това БЧК за чий *** е ? Сериозно питам. Сигурно и аз съм го минал някога, че съм шофьор от 25 години ама нямам спомен. И общо взето, пострадал при ПТП не се пипа, че после може да имаш ядове от съдебен характер, че си допринесъл за влошаване на състоянието му. Звъниш на 112 до там!
6
0
 
2
 
! Отговори
Елементарно преди 6 дни
Лично аз щях да намеря доверен работодател, ако ще и роднина да е. Документ, че не може да ми осигури работа без шофьорска книжка. Хайде едно дело за пропуснати ползи срещу КАТ и БЧК. И се заклевам, че ще го спечеля! Ще спечели и адвоката ми. Мангизи от небето.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
След вълната от Коби, ще имаме и вълна от нови шофьори - ако не те е хванал вируса, ще те хванат джигитите. Хахахах.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Българ

Те са доста трудни и сега. Просто има много хора взели изпитите си не както трябва през последните години преди да се въведе електронния изпит на листовките.
3
3
 
9
 
! Отговори
Българ преди 6 дни
Крайно време е курсовете да станат по-трудни за вземане , това не е майтап работа :) Виждат се резултатите вече 30 години :)
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Герберасти,стига сте тероризирали хората,пускайте БЧК да работи. Може курса да протича онлайн,след като учениците и студентите учат онлайн,и курса може да се провежда онлайн. Какъв е проблема,в ерата на цифровизацията?