¬иктор  анзуров: »ма огромен натиск към Ѕългари€ за –—ћ

»сторическите фалшификации не тр€бва да остават, уверен е журналистът
27 апр 2022 09:50,  расимир јнгелов
22

≈врокомисар€т по разшир€ването ќливер ¬архей поиска вдигане на българското вето за членството на —еверна ћакедони€ в ≈— до юни. ¬ъншни€т ни министър “еодора √енчовска за€ви, че –—ћ тр€бва да признае правата на македонските българи преди отвар€нето на преговорите.

"“ова са много лоши новини за Ѕългари€, свидетелстват за огромен натиск върху Ѕългари€. Ќай-гол€мото ми притеснение е, че като разменна монета се полза иде€та за вкарване на етническите българи в преамбюла  онституци€та на –—ћ. Ќе е лошо, ако се случи, но за нас това е най-малко важни€т въпрос. Ќ€кой от правителството е поел ангажимент и вече повече от години сме под силна пропаганда тази тема да е основно българско искане", каза журналистът ¬иктор  анзуров в "Ѕългари€ сутрин".

“ой е определи като фалшива новина тезата, че вкарването на българите в преамбюла на  онституци€та решава равнопоставеността на този етнос.

ќще по темата
"јко останат историческите фалшификации, ние н€маме да имаме спокойствие там", алармира  анзуров и добави, че езикът на омразата засега е непреодолим.

"¬ече има македонци, които зна€т, че революционерите от ¬ћ–ќ са имали българско самосъзнание, но казват, че въпросните личности са били заблудени от българското образование. Ќ€ма да се случи това, което Ѕългари€ иска - да се гарантира, че –—ћ ще спазва историческите факти. Ѕългарската политика показва невежество по македонски€ въпрос в исторически смисъл и по отношение на обсто€телствата в –—ћ", коментира  анзуров.

ѕо думите му пред Bulgaria ON AIR, македонците говор€т за език на омраза от българска страна, а много по-гъвкаво, хитро и успешно представ€ли т€хната пропаганда пред «апада.

"¬ –—ћ никога не е имало пон€тие "малцинства". —лед военни€ конфликт от 2001 г. - албанците се вдигнаха на бунт, а б€ха част от всички  онституции, властта си намираше удобни албанци, които работ€т срещу собствени€ етнос. ћогат да намер€т кооперативни българи. ¬ –—ћ масово €вление е хора, които кандидатстват за работа, да се пишат от друг етнос. јнтибългаризмът в –—ћ е самосиндикален", твърди журналистът.

“ой посочи още, че никога не е имало реален прогрес в работата на историческата комиси€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


22
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
15
3
 
2
 
! ќтговори
 азах ли ви преди 2 години
„е дори и македонците да направ€т каквото искаме,ние веднага ще измислим нов претекст. «ащо? «ащото ѕутин не ни е разрешил.  огато ѕутин ни разреши веднага ще прегърнем македонците и ще забравим всичко писано от нас досега. Ѕългари€ в лицето на нейните управл€ващи е просто придатък на руската импери€. «а първи път ,дано да не е само на думи, се изказахме против газпром. Ќо това е път€....далече от –уси€, близо към ≈вропа.
14
8
 
1
 
! ќтговори
√оце ƒелчев преди 2 години
ћисл€, че Ѕългари€ тр€бва да приобщи в преговорни€ процес с –—ћ и македонски българи, които са на€сно с актуалната вътрешно-политическа обстановка в –—ћ и могат да дадат ценни идеи за подхода ни в преговорите! ¬ъпреки това, не съм съгласен с г-н  анзуров, че н€мало смисъл българите да се включват като основен държавотворен народ в конст. на –—ћ! “ук не става дума за козметични промени и куртоази€, а за юридически гаранции, измежду които и правото да се изучава книжовен български език!
13
7
 
12
 
! ќтговори
ѕерник преди 2 години
Ќикой не ни разбира какво искаме от македонците!
12
2
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
защото си траехме през 2017г. и се правехме на английски джентълмени, когато гърците договар€ха името северна македони€. ние мълчахме и казвахме 'йес, сър'. после се съгласихме да вл€зат в нато тези вардарски унищожители на българи. и сега изведнъж искаме да ни уважават??? ние тр€бва да ги съдим за геноцид на 1 милион етнически българи и да искаме до дупка сметка за над 10.000 унищожени културно исторически български паметници там
11
6
 
39
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
нито крачка назад от ЅЏЋ√ј–— ј“ј »—“ќ–»я
10
5
 
42
 
! ќтговори
Ѕългарка преди 2 години
Ѕългари€ не тр€бва да отстъпва и сантиметър! Ќе тр€бва! “ова е антибългарска политика. и западн€ците си мълчат, но могат да ни притискат. защото сме станали малки и бедни, че ние благодарение на т€х сме станали такива. Ќаправете си сами заключении€та. Ќикой не харесва слугите! това го запомнете! Ѕългари€ тр€бва да отсто€ва на интересите си. Ќезнам, какво би направил ѕетков, но да ви кажа, имам съмнени€....
9
3
 
20
 
! ќтговори
–усе преди 2 години
«ащо Ѕългари€ не наложи ¬≈“ќ на преговорите със —ърби€?
8
0
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ќливър не се занимавай с Ѕългари€ . ъде бе ≈вропа 500г ?
7
0
 
13
 
! ќтговори
. преди 2 години
ƒо јнонимен 1 - защото са ***, защо...
6
1
 
33
 
! ќтговори
DMS kiro преди 2 години
ќще една причина  иро да си ходи, че както е тръгнало ще пусне —ћ да преговар€.
5
2
 
46
 
! ќтговори
№№№ преди 2 години
¬се още не мога да си об€сн€ защо ≈— оказва такъв натиск към Ѕългари€,а не към рсм, за да спре езика на омразата,да се съобрази с историческата истина за себе си, да признае българите за пълноправен етнос в тази държавица.«јўќ? ≈то защо Ѕългари€ не тр€бва да отстъпва за нищо и пред никого,докато всички гореспоменати неща не си случат.
4
0
 
37
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
√ледам външни€т им министър- албанец при това- ми той е в космоса, а нашата съсипана женица гледа жално и нещо мрънка под носа си.... личи, че е тежко неподготвена.  ак с такива хора да се представим добре?!
3
3
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ѕългари€ € таковат във всички възможно дупки...
2
2
 
46
 
! ќтговори
HR преди 2 години
 ато не можеш да устоиш на натиска се махаш и идва н€кой който може, елементарна логика
1
2
 
44
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
«ащо та€ глупава телевизи€ е сложила северномакедонски€ флаг над наши€?!!!!!!!!!!!