Продават райския газ като капсули за сметана

За 4 дни КЗП откри продажба на райски газ в 11 магазина и 13 сайта
18
Продават райския газ като капсули за сметана
Снимка: pexels.com

Комисията за защита на потребителите извърши 195 проверки за райски газ в периода от 26 юли до 29 юли. При тях е била констатирана продажба на опасното вещество в 11 магазина и 13 сайта, издадени са заповеди за спиране на продажбата. Взети са проби и проверките продължават, каза министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Инспекторите на КЗП са на терен в цялата страна и най-вече по Черноморието – в магазини за алкохол и цигари, заведения за хранене и развлечения и такива с нощен режим на работа, магазини за парти стоки и други.

Регионалните дирекции на комисията са установили, че голяма част от продуктите, съдържащи райски газ, са опаковани в кутия с етикет: Капсули за сметана с вкус и аромат (различни търговски марки), метални капсули, пълни с N2O или азотен оксид (Е942) за приготвяне на сметана, мусове, кремове със съдържание около 8.2 гр. диазотен оксид.

При проверките на сайтове, които продават райски газ, е установено, че три от тях съдържат информация за собствениците и тя е предоставена на Главна дирекция „Контрол на пазара“ за извършване на проверки на място. Останалите десет сайта от тези, за които е установено, че предлагат за продажба опасния продукт, не са обявили кое е лицето, което продава райски газ. Извършени са контролни поръчки и ще бъдат предприети всички възможни действия за откриване на търговеца.

До платформите OLX и bazar.bg са изпратени писма с искане за предоставяне на информация за всички лица, които предлагат за продажба райски газ. Тя също ще бъде предоставена на ГД „Контрол на пазара“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Спящите красавици преди 1 година
До сега какво правихте ? ! Продавахте " под път и над път " в цяла София . Гледахте да вкарате по затворите знаещите и честни български граждани . Използвахте всякакви схеми да ги въвлечете по затворите.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените не могат да свършат без райски гз.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дяволът забранява райския газ.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да сме в ада без райски руски газ.
5
2
 
4
 
! Отговори
униформен дилър преди 1 година
клиентите трябва от малки да свикват
4
0
 
4
 
! Отговори
Марио Бронза преди 1 година
Най-добре става с бронз, ацетон и корселин.
3
1
 
12
 
! Отговори
33г еволюция преди 1 година
От Кале и Бронз на райски газ.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогират децата по всякакъв начин.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На прайда сигурно се използва бая райски газ в тия среди са от дрога нагоре.