Роден фотограф ни показва "Непознатата България"

Много места са тъжно занемарени, каза Иван Панкев
7

Пътешественикът и фотограф Иван Панкев се завръща с нова доза приключенски дух и ни кани да преоткрием "България нашир и длъж" в новия си луксозен албум с вдъхновяващи фотографии и 31 маршрута из планини, каньони, пещери, водопади – та чак до морския бряг.

"Преди 2 години издадох книга "Планините на България", която беше посветена на планинските първенци. И тази се явява като логично продължение, защото освен планини, в България има и много други красоти. Гледах да направя корицата по-разнообразна. Има и материал Черно море. Вътре са описани моите лични преживявания", каза Панкев в студиото на "България сутрин".

Той призна, че все още места, които не е посетил.

"Много места са тъжно занемарени. Смятам себе си за един хроникьор - запечатвам даден миг от времето и красотата на България, който скоро може да го няма. Имам много любими снимки, а корицата е една от тях. Тя е направена в Рила", допълни фотографът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Никола Павлов Павлов преди 1 година
"Уважаеми" господине, пътувайте където желаете, но не омаловажавайте чуждия труд. Да пишете, че синята маркировка под връх Пирин е любителски направена е най-малко обидно. Не сте били там, когата маркировката беше нарядко и само в бяло. Синята може би мислите, че Господ Бог я направи, или че Христос освен кръста си мъкнеше и кутия с боя? Е, случайно маркоровката е правена 90% от мен и 10% от един приятел. Боята е купувана от мен, с мои пари. И маркировката не е правена наведнъж, защото кола нямам. Малко се засрамете преди да обиждате нещо направено от друг. Не отричам, че маркировката не е по
3
0
 
0
 
! Отговори
не преди 1 година
благодаря
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непозната е България за тия дето са заспали. Дори и да нямате възможност да пътувате сега поне може да разглеждате виртуално с google maps. Има и доста хора които качват клипове в социалните мрежи със страхотни кадри. Виртуалната разходка пак е по добре от нищо. В България има толкова много интересни места и природни красоти че един човешки живот не е достатъчен да ги обиколиш. Все пак това е свързано с финанси и много свободно време. Малцина имат възможност.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много красива държава с калпав народ който неможе да живее нормално търси под вола теле