Бедният Исус, върнал изгубено портмоне: Имам си всичко

15-годишното момче ходи на училище, но вече е започнал и работа
29 яну 2023 09:00, Йоана Цонева
46
Бедният Исус, върнал изгубено портмоне: Имам си всичко
Снимка: БГНЕС

Преди година Исус от Айтос върна портфейл със 140 лева и дебитна карта, въпреки че живее бедно, в порутена къща, заедно с майка си и 7-те си братя и сестри. Днес в дома му вече има ток, а трогнати от благородната му постъпка, хората не спират да изпращат помощи на семейството му, съобщава БНТ.

15-годишният Исус ходи на училище, но вече е започнал и работа. И въпреки че работи от малък, защото семейството има нужда от пари, казва, че ако отново намери пари на улицата, не би се поколебал пак да ги върне. Веднъж сториш ли добро, съдбата ти се отплаща - в това се убеждава семейството на Исус след благородното му постъпка, която променя живота им.

"Всички го познават и го обичат. Една кака ми даде 40 лв. Взех брашно, боб, леща взех да направя на децата. Имаме ток, от комшийката взимаме тока", казва Фанка Георгиева, майка на Исус.

А мечтата на Исус не се е променила – да стане полицай, като местния инспектор Матей Тончев, на когото 15-годишното момче се възхищава и подражава.

Още по темата
"По принцип не смятам, че съм пример. Върша си работата, това което ми се възлага и това, което трябва да свърша", казва инспектор Тончев.

От 20 години той не само патрулира в крайния квартал на Айтос, но и помага на жителите му. "Надяваме се с това да постигнем поне малко от малко да се променят хората", споделя той.

Вече година и Исус е за пример сред връстниците си.

"Исус е много лъчезарно дете, много спокойно като цяло и абсолютно с чувство за достойнство. Доста деца решиха, че искат да последват неговия пример. Естествено, че е добре и не само за тази общност, това по принцип е добре за абсолютно цялото общество", каза Нели Георгиева, инспектор "Детска педагогическа стая".

До миналата година Исус не беше ял торта и мечтаеше да опита какво е това. Трогнати от историята, студенти от Бургас му подариха преди година торта за рождения ден. След дни Исус ще навърши 16 г. и за да е пълен празникът, отново получи торта - този път от екипа ни. Специален подарък са му приготвили и от полицията, но Исус си остава скромен и иска само едно.

"Здрав да съм, здрав", твърди той.

А на въпроса какво е искал винаги да има, пък го няма, отговаря:  "Нищо, всичко си имаме".


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Имаме ток, от комшийката взимаме тока" - ама иначе са честни.....
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
7 деца взима майка им помощи и Българиа била добреНяма ли ток , еми кажи на майка си да забременее още 3-4 пъти и ще се оправите !!!!!
28
1
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Браво на момчето ! Поздравления и за всички успели да му помогнат ! Не е важно къде и какво работи / не е необходимо да се говори ехидно за това ! / и не е важно,колко е учил а какво е станало от него ! А явно,.че момчето има правилен възглед за себе си и следва една чудесна линия на развитие.Пожелавам му успехи и дано мечтата му се сбъдне !!!
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Смирения - млакни е
26
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Достойнството няма цвят на кожата, раса, възраст, социален статус. То е съзнание за чест, морални ценности, ген и добро възпитание. Хубаво име и възпитание са дали родителите на сина си. Момчето да върви по този път да се учи и работи и ще успее в живота.
25
2
 
3
 
! Отговори
Смирения преди 2 месеца
До 28 ,спри да ядеш ***.
24
27
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Къде е почнал да работи Исус - чистотата ли :)))
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 26 То хубаво, ама ти се изказваш като на ОФ-събрание отпреди 35 години. Нали откакто ги насъбра бай Тошо откъде ли не, все това правим - пробщаваме ги и се чудим какво още да им дадем, за да благоволят поне да присъстват в сградата на училището докато са в детска възраст.Моят извод е, че каквото и да му даваш, както и да го обгрижваш, всичко зависи от личния характер и от възпитанието, което получава у дома. Затова са толкова различни, както впрочем и децата от останалите народности
22
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Де да бяха повече такива момчета сред онзи етнос, тогава няма да ме е яд за няколкото милиарда годишно - когато повечето от тях станат такива момчета и момичета, няма да има нужда държавата да им дава по няколко милиарда годишно - те ще допринасят с труда си за държавния бюджет. Обаче този порочен кръг неграмотност - бедност - липса на интерес към работа и училище и отново неграмотност в следващото поколение трябва да се прекъсне чрез образование и приобщаване, с насилие и омраза няма да стане.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Де да бяха повече такива момчета сред онзи етнос, тогава няма да ме е яд за няколкото милиарда годишно, които държавата взима от парите на данъкоплатците, за да им дава помощи.
20
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е важно колко са децата, в лукс или в бедност живеят, а как ги възпитават и какъв пример им дават. Дали е по-ценен един лигльо с торти на рождения си ден и наркотици в скъпата кола или това дете, не виждало торта до миналата година? Торта винаги ще има начин да купиш и опиташ, но, ако не си добър човек, няма да станеш такъв.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЧИТАТЕЛ - Както се вижда, ползата от такова същество е по-голяма, отколкото от теб. Може би, ако ти се случи да загубиш нещо ценно и ти го върне такъв човек, ще разбереш и оцениш. А може би е по-добре да не ти връщат нищо.
18
2
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 2 месеца
До ЧИТАТЕЛ,жалко,че твоята майка не е прекратила твоето размножаване,ни.що.же.ст.во.,от.па.дък
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябва да създадеш живот, ако не можеш да му купиш торта?!?!?!? От къде ви намират ,бе?!?!? Курса е зададен, после само вдигай летвата.Телефон, кола,къща.... самолет,мадам?
16
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нормално турците да са по-богати ама от нечестен труд
15
30
 
13
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 месеца
А такива "майки", като неговата не може ли след 3-тото да им прекратят размножаването.Каква е ползата от такива същества?
14
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важно е СЪЗНАНИЕТО на човека, а не неговият етнос и произход. Кристиан Николов и Георги Семерджиев са 100% българи, обаче шофират дрогирани и газят наред, от такива ли имаме нужда??? Да, това детенце е от "боята", но от малко има съзнание и чувство за дълг, и това е важното. За съжаление повечето братовчеди от "боята" имат съвсем различно съзнание, но все отнякъде трябва да започне промяната.
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябва да се ражда дете , ако родителят не може да му осигури торта за рождения ден . В другите държави многодетните все пак живеят нормално , защото им дават помощи , тука ако дават трябва и работещите да взимат , а не само раждащите .
12
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бог да го благослови детенцето, да расте здраво, да завърши училище и да изпълни мечтата си. България има нужда от повече хора като него.
11
19
 
25
 
! Отговори
Пророк Илия преди 2 месеца
А защо Исус е беден?Защото майка му е бедна!А защо е бедна?Защото е неграмотна и не работи,никой не ще да му работят неграмотни и примитивни "хора""!Като не работи няма пари и е начукала още десетина себеподобни да взема помощи от банкиматя!Тия помощи откъде идват?Изкарват ги работещите пр0сти българи!Такъв е кръговрата на живота в цингария!