Ѕедни€т »сус, върнал изгубено портмоне: »мам си всичко

15-годишното момче ходи на училище, но вече е започнал и работа
29 €ну 2023 09:00, …оана ÷онева
46
Ѕедни€т »сус, върнал изгубено портмоне: »мам си всичко
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ѕреди година »сус от јйтос върна портфейл със 140 лева и дебитна карта, въпреки че живее бедно, в порутена къща, заедно с майка си и 7-те си брат€ и сестри. ƒнес в дома му вече има ток, а трогнати от благородната му постъпка, хората не спират да изпращат помощи на семейството му, съобщава ЅЌ“.

15-годишни€т »сус ходи на училище, но вече е започнал и работа. » въпреки че работи от малък, защото семейството има нужда от пари, казва, че ако отново намери пари на улицата, не би се поколебал пак да ги върне. ¬еднъж сториш ли добро, съдбата ти се отплаща - в това се убеждава семейството на »сус след благородното му постъпка, ко€то промен€ живота им.

"¬сички го познават и го обичат. ≈дна кака ми даде 40 лв. ¬зех брашно, боб, леща взех да направ€ на децата. »маме ток, от комшийката взимаме тока", казва ‘анка √еоргиева, майка на »сус.

ј мечтата на »сус не се е променила – да стане полицай, като местни€ инспектор ћатей “ончев, на когото 15-годишното момче се възхищава и подражава.

ќще по темата
"ѕо принцип не см€там, че съм пример. ¬ърша си работата, това което ми се възлага и това, което тр€бва да свърша", казва инспектор “ончев.

ќт 20 години той не само патрулира в крайни€ квартал на јйтос, но и помага на жителите му. "Ќад€ваме се с това да постигнем поне малко от малко да се промен€т хората", сподел€ той.

¬ече година и »сус е за пример сред връстниците си.

"»сус е много лъчезарно дете, много спокойно като ц€ло и абсолютно с чувство за достойнство. ƒоста деца решиха, че искат да последват негови€ пример. ≈стествено, че е добре и не само за тази общност, това по принцип е добре за абсолютно ц€лото общество", каза Ќели √еоргиева, инспектор "ƒетска педагогическа ста€".

ƒо миналата година »сус не беше €л торта и мечтаеше да опита какво е това. “рогнати от истори€та, студенти от Ѕургас му подариха преди година торта за рождени€ ден. —лед дни »сус ще навърши 16 г. и за да е пълен празникът, отново получи торта - този път от екипа ни. —пециален подарък са му приготвили и от полици€та, но »сус си остава скромен и иска само едно.

"«драв да съм, здрав", твърди той.

ј на въпроса какво е искал винаги да има, пък го н€ма, отговар€:  "Ќищо, всичко си имаме".

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


46
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
27
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"»маме ток, от комшийката взимаме тока" - ама иначе са честни.....
26
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
7 деца взима майка им помощи и Ѕългариа била добреЌ€ма ли ток , еми кажи на майка си да забременее още 3-4 пъти и ще се оправите !!!!!
25
1
 
26
 
! ќтговори
√ражданин преди 1 година
Ѕраво на момчето ! ѕоздравлени€ и за всички успели да му помогнат ! Ќе е важно къде и какво работи / не е необходимо да се говори ехидно за това ! / и не е важно,колко е учил а какво е станало от него ! ј €вно,.че момчето има правилен възглед за себе си и следва една чудесна лини€ на развитие.ѕожелавам му успехи и дано мечтата му се сбъдне !!!
24
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо —мирени€ - млакни е
23
2
 
36
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒостойнството н€ма цв€т на кожата, раса, възраст, социален статус. “о е съзнание за чест, морални ценности, ген и добро възпитание. ’убаво име и възпитание са дали родителите на сина си. ћомчето да върви по този път да се учи и работи и ще успее в живота.
22
2
 
3
 
! ќтговори
—мирени€ преди 1 година
ƒо 28 ,спри да €деш ***.
21
27
 
7
 
! ќтговори
јсан преди 1 година
 ъде е почнал да работи »сус - чистотата ли :)))
20
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо јнонимен 26 “о хубаво, ама ти се изказваш като на ќ‘-събрание отпреди 35 години. Ќали откакто ги насъбра бай “ошо откъде ли не, все това правим - пробщаваме ги и се чудим какво още да им дадем, за да благовол€т поне да присъстват в сградата на училището докато са в детска възраст.ћо€т извод е, че каквото и да му даваш, както и да го обгрижваш, всичко зависи от лични€ характер и от възпитанието, което получава у дома. «атова са толкова различни, както впрочем и децата от останалите народности
19
3
 
39
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒе да б€ха повече такива момчета сред онзи етнос, тогава н€ма да ме е €д за н€колкото милиарда годишно - когато повечето от т€х станат такива момчета и момичета, н€ма да има нужда държавата да им дава по н€колко милиарда годишно - те ще допринас€т с труда си за държавни€ бюджет. ќбаче този порочен кръг неграмотност - бедност - липса на интерес към работа и училище и отново неграмотност в следващото поколение тр€бва да се прекъсне чрез образование и приобщаване, с насилие и омраза н€ма да стане.
18
3
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒе да б€ха повече такива момчета сред онзи етнос, тогава н€ма да ме е €д за н€колкото милиарда годишно, които държавата взима от парите на данъкоплатците, за да им дава помощи.
17
3
 
42
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе е важно колко са децата, в лукс или в бедност живе€т, а как ги възпитават и какъв пример им дават. ƒали е по-ценен един лигльо с торти на рождени€ си ден и наркотици в скъпата кола или това дете, не виждало торта до миналата година? “орта винаги ще има начин да купиш и опиташ, но, ако не си добър човек, н€ма да станеш такъв.
16
3
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо „»“ј“≈Ћ -  акто се вижда, ползата от такова същество е по-гол€ма, отколкото от теб. ћоже би, ако ти се случи да загубиш нещо ценно и ти го върне такъв човек, ще разбереш и оцениш. ј може би е по-добре да не ти връщат нищо.
15
2
 
16
 
! ќтговори
до 19 преди 1 година
ƒо „»“ј“≈Ћ,жалко,че тво€та майка не е прекратила твоето размножаване,ни.що.же.ст.во.,от.па.дък
14
17
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
нормално турците да са по-богати ама от нечестен труд
13
30
 
13
 
! ќтговори
„»“ј“≈Ћ преди 1 година
ј такива "майки", като неговата не може ли след 3-тото да им прекрат€т размножаването. аква е ползата от такива същества?
12
3
 
54
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬ажно е —Џ«ЌјЌ»≈“ќ на човека, а не негови€т етнос и произход.  ристиан Ќиколов и √еорги —емерджиев са 100% българи, обаче шофират дрогирани и газ€т наред, от такива ли имаме нужда??? ƒа, това детенце е от "бо€та", но от малко има съзнание и чувство за дълг, и това е важното. «а съжаление повечето братовчеди от "бо€та" имат съвсем различно съзнание, но все отн€къде тр€бва да започне пром€ната.
11
20
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе тр€бва да се ражда дете , ако родител€т не може да му осигури торта за рождени€ ден . ¬ другите държави многодетните все пак живе€т нормално , защото им дават помощи , тука ако дават тр€бва и работещите да взимат , а не само раждащите .
10
4
 
46
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕог да го благослови детенцето, да расте здраво, да завърши училище и да изпълни мечтата си. Ѕългари€ има нужда от повече хора като него.
9
19
 
25
 
! ќтговори
ѕророк »ли€ преди 1 година
ј защо »сус е беден?«ащото майка му е бедна!ј защо е бедна?«ащото е неграмотна и не работи,никой не ще да му работ€т неграмотни и примитивни "хора""! ато не работи н€ма пари и е начукала още десетина себеподобни да взема помощи от банкимат€!“и€ помощи откъде идват?»зкарват ги работещите пр0сти българи!“акъв е кръговрата на живота в цингари€!
8
2
 
21
 
! ќтговори
“ака е .. преди 1 година
ƒо јнонимен 9 »сус със сигурност не си е избирал името.