Споделяме опит с Турция от преговорите за ЕС

На срещата ще бъдат обсъдени и възможностите за иницииране на съвместни проекти в рамките на споразумението между двете правителства за сътрудничество в областта на околната среда
13 апр 2005 08:54,

Българска делегация, водена от заместник-министъра на околната среда и водите Фатме Илияз, ще посети Анкара от днес до 15 април. Визитата е по покана на заместник-министъра на околната среда и горите на Турция проф. д-р Хасан Зухури Саръкая, съобщиха от министерството.

На срещата с турските си колеги българските експерти ще представят опита на страната ни в хода на преговорите за пълноправно членство в Европейския съюз.

Запознаването с постигнатите от България резултати в тази област ще допринесе за посрещане на предизвикателствата, които стоят пред Министерството на околната среда и горите на Турция при предстоящото започване на преговорите за присъединяване на страната към Европейския съюз, допълват от министерството.

На срещата ще бъдат обсъдени и възможностите за иницииране на съвместни проекти в рамките на споразумението между двете правителства за сътрудничество в областта на околната среда, за които ще се търси финансиране от Европейския съюз и други донори.


Спонсорирано съдържание