Европосланици: Правилата за влизането ви в ЕС няма да се променят

Президентът характеризира предупредителното писмо от ЕК като „нормална процедура“
11 юни 2005 12:15,
Важно е потвърждението от посланиците на ЕС, че няма да има промяна в правилата за присъединяване на България и Румъния към ЕС, сравнено с десетте страни от първата вълна на петото разширяване на съюза, обяви президентът Георги Първанов на пресконференция в Троян в рамките на традиционната си среща "без вратовръзки" с посланиците на страните от ЕС и на страните кандидатки за членство.

В пресконференцията участваха посланиците на Великобритания – Джеръми Хил, и на Холандия - баронеса Хенриет ван Линден, и ръководителят на Делегацията на Европейската комисия у нас Димитрис Куркулас.

По повод предупредителното писмо, което България получи от Европейската комисия, президентът каза, че това е нормална процедура, която е прилагана и спрямо новите десет страни членки на ЕС.

По думите му това напомняне е необходимо, за да се очертаят параметрите на наблюдението – до 25 октомври, когато трябва да приключи мониторингът на Европейската комисия преди изготвянето на редовния доклад за България.

Затова държавният глава отправи апел към бъдещия парламент и изпълнителна власт да поставят в центъра на вниманието си темите и проблемите, свързани с членството на България в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание