Уорлик си заминава, САЩ няма да държат такъв боклук!

Румен Петков с нова порция нападки към дипломата
Обновена: 16 май 2011 09:19 | 16 май 2011 09:19,
235
Уорлик си заминава, САЩ няма да държат такъв боклук!
Снимка: Булфото

„Тези дни американският посланик Джеймс Уорлик си заминава. Няма как Щатите да държат такъв боклук като него тук”.

Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков пред bTV, като допълни, че процедурата по изтеглянето му се прави „под благовидния предлог, че ще търси американски инвеститори в България”.

Депутатът от "Коалиция за България" добави още няколко фрагмента към нападките си срещу американския дипломат, наричайки го лъжец и наркоман:

"Той е лъжец, той лъже. Няма и да ме съди, защото той знае, че е лъжец. Той лъже, че срещу мен се води разследване някъде. Питам, той употребявал ли е наркотици? Как се казва на човек, който употребява наркотици? Наркоман. Аз така знам. Да излезе и да каже – употребявал съм, не съм употребявал. Той няма да каже, че не е употребявал, уверявам ви".

За да подкрепи думите си, Петков заяви, че има основание да смята, че Уорлик се е хвалил с лична употреба на наркотици.

„По-лошо – имам основание да смятам, че той е убеждавал български граждани, че в България трябва да бъдат разрешени производството и продажбата на мека дрога”, добави бившият вътрешен министър.

Депутатът се съгласи, че обвиненията му са остри, но „ние трябва да си даваме сметка кои са факторите в България, които се опитват да решават проблеми. Ако ние допускаме лъжци и наркомани да се бъркат във вътрешните ни работи, това е много лошо за страната”, отсече Петков.

Той отрече конфликтът му с дипломата да е личен и допълни, че не е имал нужда от американска виза, след като тя му бе отнета.

Относно предстоящите президентски избори Петков беше категоричен, че отпадането на изборите още на първи тур би било катастрофа за БСП.

„Не знам дали кандидатура, която е политически обвързана, би могла да мобилизира нашите симпатизанти“, заяви депутатът  в отговор на въпрос дали БСП би подкрепила кандидатурата на Меглена Кунева за президент.

Още по темата

Петков заяви, че ако премиерът Бойко Борисов не е кандидатът за президент на ГЕРБ, то тогава БСП има големи шансове да спечели изборите за държавен глава.
 
Според него кандидатурата на Цветан Цветанов би била катастрофа.

Петков е категоричен, че БСП разполага с достатъчно сериозни имена, които вече се обсъждат в публичното пространство, като Петър Курумбашев, Меглена Плугчиева, Костадин Паскалев.

"Трябва да извадим достатъчно популярна и силна фигура, която не се нуждае от представяне, а ще излъчва послания и политика", заяви Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ТОЗИ СУПЕР *** НА СНИМКАТА ДА ГО ИЗДУХАТЕ ПО НАЙ-БЪРЗИЯТ НАЧИН...В ЗАТВОРА...
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЕ ДА ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ТАКИВА ЖЕНИ КАТО ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА...А НЕ КАТО МАСЛАРОВА ИЛИ МАЯ МАНОЛОВА И ОНАЗИ ДРУГАТА КУКУМЯВКА *** НИНОВА...
202
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С масло от марихуана или канабис се лекува рак на кожата.Вижте филма на Дейвид Триплет в нета.Вярно е ,че меката дрога е по-безвредна от алкохола и цигарите.
201
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от ГЕРБ вече втора година ни съсипват отвсякъте, а на вас ви пречело как пикаел Запалката.АМИ ПРАВ НЯМА ДА Е КЛЕКНАЛ КАТО ВАС *** !!!
200
2
 
1
 
! Отговори
Дръто комунде преди 12 години
Румбата президент!!!!!!!!!!
199
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждам къде е проблема да се легализира марихуаната, която междувпрочем е по-малко вредна от твърдия алкохол и цигарите.
198
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ЧУДЕСНО ЗАГЛАВИЕ, браво Днес.бг +++ !!!
197
7
 
4
 
! Отговори
nekoisi преди 12 години
абе тоя р.п. е много много ***. освен че се излага като злобее по адрес на посланника, ами и не е много в час. това, че някой е пробвал даден наркотик не го превръща автоматично в наркоман, при положение, че употребата не е системна и другото по-важно - според СЗО (световна здравна организация) алхохолът също е класифициран като предизвикващ пристрастяване, съотв. е наркотик и съответно ти какъв си бе плондир плевенски тъпанарски....
196
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубаво заглавие!!!!!
195
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо коментарите за Цветелина Бориславова дето си купила банка са недостъпни?....Явно народната любов идва в повече...
194
3
 
12
 
! Отговори
ждрольо преди 12 години
По добре пикаещ във фонтани отколкото дрогиран ***,който се напикава в гащите си. Нали така. Отгоре на всичко *** и необразован има претенции д а бъде организатор, вдъхновител и учител на всички наши победи и успехи. Е не става. Все пак ние не сме индианци.
193
2
 
5
 
! Отговори
tekezesar преди 12 години
Време е ,, Пикаещият във фонтани,, да пуснат в Стъклен дом , да си премери там силите с Уорлик-Морник
192
1
 
4
 
! Отговори
сори Майкъл преди 12 години
Орлик е бита карта. Интересно колко още ще го държат американците. Риска все пак е голям. А инчае *** с действията си разделя българите на две. Едни за Орлик ,други против Орлик и подписки вероятно може да има. Е това ли е целта на един посланник на велика държава. Очевидно не. Така ,че или си отива или ..............д-е дава. Поживьом увидим.
191
7
 
14
 
! Отговори
бррррррр преди 12 години
Браво Румба. Прав си. Този е рядко ***. В края на краищата ни се обичаме България преди всичко и над всичко. . Но все пак Русите са ни братушки.Брат брата не храни ама го брани. Православни сме. Много е дебела работата между нас. Така,че няма как българите и русите да не си мешат капите.Това е положението . Нашите отношения са наше дело. Оше от 5 век заедно кръв сме проливали,рамо до рамо, срещу общи душмани. Орлик, комсомолецо млад, стегни се в кръста и си бегай дома,тада сме си мили
190
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига вече с това чуждопоклонничество
189
7
 
28
 
! Отговори
RINO преди 12 години
ПО-ГОЛЯМ *** ОТ РУМЕН ПЕТКОВ НЯМА, ПОКРОВИТЕЛЯТ НА НАГЛИТЕ И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ. ДОРИ В РОДНИЯ МУ ГРАД ПЛЕВЕН, ВСИЧКИ ГО МРАЗЯТ. АКО ИМАШЕ НОРМАЛНА СЪДЕБНА СИСТЕМА ВЪПРОСНИЯ РУМЕН ОТДАВНА ДА Е В ЗАТВОРА.
188
8
 
22
 
! Отговори
LSL преди 12 години
По- голям *** и престъпник от Румен Петков не познавам.
187
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да злобее виза за САЩ няма да види повече.
186
16
 
25
 
! Отговори
Гагов преди 12 години
Е намери се и в България ,който да каже че царя е гол/ Уорлик е ***/ . Не е дипломатично но е истина. В дипломацията все пак трябва и такт . Това е грешката на Петков. Защото доста наши дипломати не стават за нищо и напразно ги храним . Виждат ги ,но ни намекват ние не ги подменяме но не ги наричат ***. Дипломация. С "големите "си кадри сега Бойко ще задръсти посолствата с ***.
185
6
 
2
 
! Отговори
Sia преди 12 години
Dali G-n James Warlick shte si hodi ili ne - tova ne e neshtoto, koeto e na dneven red.No ne moga da otmina prosto ei taka nachina, po koito govori i se darji edin bivsh ( slava bogu ) ministar. Vinagi sam kazvala, che niama neshto, koeto da ne moje da se kaje: zavisi kak. Otvratena sam ot povedenieto na Rumen Petkov! Toi viza niama da vidi, no dano, ot kraino nediplomatichnoto mu, granicheshto s arogantnost povedenie, ne postrada obiknovenia balgarin i niama loshi posledici za Balgaria.