САЩ на "ти" и зад Борисов

Джеймс Уорлик: Имаме му пълно доверие!
Обновена: 27 май 2011 14:49 | 27 май 2011 14:16,
336
САЩ на "ти"  и зад Борисов
Очевадно Уорлик е зад Борисов. Снимка: Булфото

"Имаме пълно доверие на българския премиер, изключително високо отношение спрямо него, също така – изключително доверие в българското правителство и България като силен съюзник и партньор" .

Това обяви на брифинг в парламента посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

"България винаги е била приятелска държава на САЩ и сега вече – близък съюзник на САЩ в рамките на НАТО, което предполага добри двустранни отношения", продължи той.

Още по темата

По думите му грамите в Wikileaks не са официалната позиция на външната политика на Америка. Уорлик отказа да коментира съдържанието им, както и не обясни защо точно сега излиза тази информация.

"Освен това други коментари не бих могъл да правя", отсече Уорлик.

В отговор на въпрос той каза, че няма да навлиза в детайли за онова, което се докладва.

"Ние докладваме за много неща, по много въпроси. Това ми е работата – да докладвам по най-различни аспекти от живота на българското общество", посочи посланикът.

"Това, което казвам пред българските граждани, не е различно от това, което докладвам пред Вашингтон. Аз съм давал и похвали и съответно нашите доклади към Вашингтон винаги са били открити и честни", обоснова се Уорлик.

Настоящият американски посланик обясни, че е разговарял с предшествениците си на поста – Джон Байърли и Нанси Макълдауни.

"Говорих с посланиците и отново с тях подкрепихме позицията, че взаимоотношенията ни с България никога не са били по-добри, отколкото сега", каза той.

Любопитна подробност бе, че Уорлик изслуша от балкона на парламента част от отговорите на премиера Бойко Борисов към депутати от опозицията. Министър-председателят поздрави с кимване посланика, който го слушаше в другия край на залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
2
 
3
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
uuuuuuuuuuuuuu amerikanez da te hvali zna4i si mazen kato nego ili si mu drankulka.
294
6
 
6
 
! Отговори
COPY преди 13 години
На всички им стана ясен Бойко Борисов, когато от екрана на телевизията видяха как подкрепя и пази Тодор Живков в най-мъчителния период от Живковия живот. Борисов е човек дълбоко обвързан и верен до смърт на комунизма и Държавна сигурност. Считам, че за всички български демократи и антикомунисти най-важното днес е да разобличат и свалят от власт демагога Бойко Борисов! Той сега е най-опасната за българската нация личност, защото само той може да хвърли България в задушаващата икономическа и политическа прегръдка на Москва! А това би означавало гибелта на България
293
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щатите го разбраха,че е страхлива мутра и си го прехвърлят като топка,докато го изритат яко!
292
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
опасен култ към личността на Св бойко победоносец измества библейския Св Георги Победоносец!опасен прецедент напомнящ сталинския култ и последвалите репресии срещу интелектуалците!висшистите да се закрепостят в България...е един първи опит..после да се затворят границите че имало много емигранти...
291
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко,ти си вече бита карта!Свършено е с теб - не си за политик!Ти си за...ти си знаеш!
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ в миналото стояха и зад талибаните в Афганистан.
289
1
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 13 години
ОСТАВКА БОБО!
288
2
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
САЩ са винаги зад някого...по-лоши са от турските ***...пускат ти едни пари и като се наведеш да си ги вземеш, усещаш как си ги заработваш...примери много...само помислете малко! Бочко трябва това да го има предвид, но де толкова акъл...то само с ядене не става, трябва и акъл... :)))
287
1
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
То е ядно, че Щатите са зад Бойчето. Сигурно е и подходящо наведен...
286
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледам снимката и се чудя-при този палав поглед на Уорлика дали Боко може да се наведе.Ако го направи сигурно ще усети подкрепата.
285
1
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Ееехх...очаквам в скоро време един човек да ми демонстрира на практика, как се сеят картофи...няма да чакам дълго, сигурен съм...!!!
284
2
 
6
 
! Отговори
аман преди 13 години
тия двама смешника много си подхождат , а Цецо е третия *** , трагичното е че тия трима взаимнозависими се гаврят над нас!
283
1
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Стига сме гледали към САЩ, НАТО, ЕС и прочие обречени...Стига сме слушали Уорлик! Какво да ни каже...? Естествено, че мазният американски дипломат, ще ни хвали, без значение коя партия е на власт, стига да слушкаме какво те ни казват...и да изпълняваме...ХОРА, събудете се...пак сме от губещата страна...тези, които изредих по-горе УМИРАТ...те са най-виновни за световната икономическа криза...!!! Защо на китайците не им пука...? Защото правят нов иконмически и политически ред! И ще доминират...
282
8
 
3
 
! Отговори
saglasen преди 13 години
Когато комунистите плюят някой значи ги е страх от него. Браво Бойко браво Борисов!!!
281
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато комунистите плюят някой значи ги е страх от него.Браво Бойко браво Борисов!!!
280
0
 
2
 
! Отговори
Илия преди 13 години
Този,който е написал цяло есе за простотията на Борисов да провери как се пише думата"котирал".Не е с У!
279
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 13 години
-Абе тоя Мишо Бирата ми си обади и му обещах да не го закачам!Айде изтегли хората оттам!Какво, нещо чух някой да казва нещо за Шенген?
278
0
 
4
 
! Отговори
и така и вака... преди 13 години
Непредсказуема личност) с необуздани политически амбиции.) с явните си жестове към американците и тайните си срещи с руската резидентура)
277
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДРУГАРИ: ДА НАПРАВИМ БЪЛГАРИЯ ЕДНА ИСТИНСКА ДЪРЖАВА - КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ.ДОЛУ ДЕМОКРАЦИЯТА ! САМО БСП !
276
4
 
8
 
! Отговори
Илия преди 13 години
Как ще издуха вятъра на гладните хора не е изстина Бойко Бойко пътник си за ония свят мошенник такъв