Сидеров: Премиерът ще се намеси и бензинът от Лукойл ще потече

Лидерът на "Атака" посъветва Дянков да е последователен
Обновена: 29 юли 2011 18:30 | 29 юли 2011 18:30,
94
Сидеров: Премиерът ще се намеси и бензинът от Лукойл ще потече
Снимка: Булфото

Проблемите с отнетия лиценз на "Лукойл" ще бъдат решени с намесата на премиера Бойко Борисов като арбитър в спора между компанията и правителството и рафинерията ще продължи да работи.

Това прогнозира лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в Горна Оряховица.

По думите му, при една комплексна оценка на нарушенията на компанията за изминалите години би трябвало направо да се развали приватизационният й договор.

Още по темата

Oтнемането на лиценза сега звучи предизборно, защото това се предприема в специален момент, след като от години е известно, че на практика "Лукойл" произвежда и търгува с горива без контрола на държавата, заяви Сидеров.

Според него въпросът за контрола ще остане и след като рафинерията възобнови производството.

Сидеров днес даде съвет и на финансист №1 в страната Симеон Дянков – да демонстрира последователност в действията си, така че загубите за държавата от акцизи и ДДС да бъдат ограничени.

Ако не видим такова развитие, това ще означава, че между правителството и руската компания е била постигната сделка, е мнението на лидерът на  "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров , същият си като Яне, хвърляш обвинения, цапаш наляво и надясно, ама той поне документи от време на време вади. Писна ми от такива площадно-магистрални, скандално-кресливи, псевдо политици !
8
3
 
14
 
! Отговори
Урок по крадене преди 12 години
Депутатът Иван Иванов разкрива пред Комерсант от какво се страхуват българските власти. Лукойл, както и други компании, работещи в България, могат да извършват така наречения фиктивен експорт казва той. При липсата на контрол част от продукцията може да бъде декларирана като експортна стока, за да не бъде платено ДДС. За първите пет месеца на 2011 г. Лукойл е платил ДДС за 124 млн. лв (около 90 щ.д.) по-малко от 2010 г. Такова нещо просто не може да бъде, иначе производството на Лукойл трябва да е било намалено с 60%.Според анализаторите възможните загуби на компанията биха били твърде скромни.
7
6
 
17
 
! Отговори
7 преди 12 години
Да, наистина сте със 100% кокоши мозък, за да се ловите на изпълненията на Боленчо, знае си той добре на какво кълвете, за да си осигурява присъствие във властта. Намeрил си е нишичката и си я експлоатира добре в полза на семейството. Кокошките мозъчета си имат достойно представителство в негово лице, но както знаем кокошките са все на дръвника :)))
6
6
 
18
 
! Отговори
БУРГАС ПАДНА преди 12 години
Шефе обърках се ... не кара Трайчо самолета ... Волен е!Е добре се справя !Да ама нямаме гориво...
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад проекта Атака надничат стари уродливи комунистически създания. А че, направиха завой след предизборните си диви обвинения срещу Бойко и Герб не би следвало да се учудваме и двата проекта са от близки ДС лаборатории изработени и не случайно инсталирани в дясното пространство...
4
10
 
40
 
! Отговори
Фенката Сидерчо преди 12 години
Бойко вече се е намесил. Тая работа откога я кроят с другаря му по чашка и негов Шеф - Златев :) И пудела на Бойко, Сидерчо е част от плана в ролята на писклива фенка :)
3
12
 
38
 
! Отговори
д-р преди 12 години
Ако някой срещне Волен Луфтханзата извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
2
27
 
23
 
! Отговори
електорат преди 12 години
Сидеров винаги казва всичко на място!!!!
1
13
 
37
 
! Отговори
Волен Луфтханзата преди 12 години
Волен Луфтханзата има опит в летенето със самолети!