Летище Бургас остава без гориво още утре

С колко гориво разполагат останалите аеропорти у нас
Обновена: 29 юли 2011 17:53 | 29 юли 2011 17:53,
345
Летище Бургас остава без гориво още утре
Летище Бургас. Снимка: Архив Булфото

Летищата в страната са първата жертва на кризата с отнетите лицензи на "Лукойл Нефтохим". Въпреки че енергийният министър Трайчо Трайков обяви, че ще извади самолетно гориво от държавния резерв, има опасност някои летища да не издържат, докато това стане.

Летища Бургас и Варна

Ситуацията с наличните количества авиационно гориво на летищата в Бургас и Варна е сериозна.

Независимо от предприетите спешни мерки за осигуряване на гориво за възможно най-дълъг период от време, очакванията са, че във Варна наличните количества ще бъдат изчерпани до няколко дни (в зависимост от трафика и зарежданите количества), а в Бургас по-бързо – вероятно до утре.

Това съобщава „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – операторът на летищата в Бургас и Варна.

Компанията активно търси начин за решаване на създалата се ситуация, предвид снощното предупреждение на „Лукойл Авиейшън” за временно прекъсване на доставките с авиационно гориво.

За съжаление към момента спецификата на процеса по доставка до България, съхранение и правила за зареждане с гориво не позволява незабавно решение на проблема, каквото ни е необходимо, се посочва в съобщението.

Още по темата

Операторът на летищата е информирал за ситуацията Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Летище Пловдив

"Към момента нямаме проблеми с горивото за самолетите. Имаме запас, който ще стигне за три седмици“, заяви за Dnes.bg Дойчин Ангелов, директор на летище Пловдив.

„Досега сме зареждали само от "Лукойл" и нямаме никаква яснота какво ще правим. Засега е ясно, че няма да има проблеми в работата в следващите три седмици“, коментира още той.

Летище София

В случай на спиране на доставките от ,,Лукойл Авиейшън” летище София търси други доставчици във или извън ЕС, съобщават от аеропорта.

Нормалната консумация на авиационно гориво на летище София за едно денонощие е около 250 тона, като дневно около 100 самолета извършват зареждания.

Летище София като оператор поддържа минимален запас, с който трябва да се подсигурява зареждането на бедстващи самолети (кацнали аварийно), Правителствения отряд и чартърни самолети, нямащи договори с ,,Лукойл Авиейшън”.

,,Лукойл Авиейшън”, основен доставчик и титуляр на договорите за зареждане на авиокомпаниите с горива на летище София, е юридическо лице, различно от ,,Лукойл България” и ,,Лукойл Нефтохим”, уточняват оттам.

В случай на извънредни обстоятелства авиационните компании могат да извършат зареждане на по-големи количества от летището, от което излитат, за да осигурят полета си до следващата дестинация.

По-рано енергийният министър обобщи, че летище София има запаси от гориво до началото на следващата седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
0
 
! Отговори
ivaylo преди 12 години
zdr vesko
335
0
 
0
 
! Отговори
Може би преди 12 години
Ние сме първи в света по рушене и крадене.Никой друг за 22 години НЕ може да разруши толкова много основни неща, които дават печалба.Нашите родители строяха,а ние разрушихме собствения си дом.Няма работа,ами къде да работим,като всичко се"приватизира",пък нищо не се създаде.Само слугуваме на чужди интереси,а пък не поглеждаме в собствената си къща.Другите не са като нас ***,оправят си държавата, а ние сме най големите бедни" демоКРАДИ".Първи сме по крадене, рушене и демоКРАДИЗЪМ."УСПЕХ".
334
0
 
0
 
! Отговори
Има още преди 12 години
Което дава печалба за бюджета трябва да се "демократизира".40 години строяхме,/аз съм работник/,22 години се руши и краде/приватизира/.Дойдоха *** чужди и ни оправиха.Надявах се ,че има истински българи,но с всяка година се вижда,че страната ни е заложена да отиде на дъното и никой не може да ни спаси.Хем искаме пари за бюджета,хем позволяваме рушене и "привитизиране".Търсят се най различни глупости и комбинации чрез разузнаването,а нашите рушат и крадат собствения си дом.Срам.
333
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма такова нещо
332
0
 
0
 
! Отговори
Върнал се от гурбет преди 12 години
Гурбетчия, прав си че не знаем какво ни чака. Вие сте си добре, печатате пари и нямате проблеми, нали?!
331
0
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Бедна ви е фантазията още какво ви чака !
330
1
 
1
 
! Отговори
кралицата преди 12 години
като няма керосин, летете с уиски.може и с водка.
329
2
 
2
 
! Отговори
ТОДОР преди 12 години
ЛЕЛЕ КАК ЩЕ ЗАМИНАТ ДЕЦАТА НА *** СЛЕД ВАКАНЦИЯТА
328
3
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Голяма работа - няма да умрат хората като не летят - по-малко замърсяване на въздуха ще има. Не е задължително да летите. Самолетите и без друго станаха като мухи.
327
0
 
10
 
! Отговори
ТИКВА ПРОСТА преди 12 години
Злетев и неговата ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ иска да закрие рафинерията заедно с Борислава Борисова и Борисов. Датчиците бяха изискани от самия Златев тъй като той знаеше къде е слабото място на Руснаците. Трайчо е заложник а Дянков е палач. Тези хора спазват законите само когато им е в угода. За Мишо Бирата спазиха ли законите ... лека му пръст? Българите се управляват от мафиот и мутри... отркиват се зали с парите на данъкоплатците и се спонсорира А група дето кой ги гледа. ЗАЛОЖНИЦИ СМЕ! СРАМ!!
326
0
 
8
 
! Отговори
МАЗУТА преди 12 години
РАБОТНИЦИТЕ ОТ НЕФТОХИМ-А СКОРО ЩЕ ЗАТВОРЯТ МАГИСТАЛАТА НА БОЙКО....
325
1
 
7
 
! Отговори
НЕ МИ ПУКА !!! преди 12 години
ДЯНКОВ Е П*ТКА !!!АМА БОРИСОВ Е П*Ч !!!ЗАРЕДИЛ СЪМ ДО ГОРЕ С ВИНО И РАКИЯ ЗА КЪРКАНЕ. НЕ СМЕ ОПРЕЛИ ДО НАФТАТА И КЕРОСИНА.----------------------------------------------------------PS: САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЗА 21 ГОД. ПРЕХОД КОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО СА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ НЕФТОХИМА... НИЕ СМЕ ЗА ТАКОВАНЕ, ЧЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ СЕ КАЧВАТ ПО ГЛАВИТЕ... И ПОСЛЕ ДА НИ ГОВОРЯТ ЧЕ СМЕ БИЛИ ЧЕРВЕНИ, ЗЕЛЕНИ, СИНИ, ЖЪЛТИ, ПЕМБЕНИ И Н'АМ К'ВИ СИ...
324
0
 
7
 
! Отговори
БАТ ВИ ВАЛКО преди 12 години
ГЕРБ УДЪРЖА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ, АМА ЗАДАВАЩАТА КРИЗА С ГОРИВАТА И ПОСЛЕДВАШАТА НАЦИОНАЛАНА КАТАСТРОФА НЯМА ДА УСПЕЕ!!!
323
0
 
6
 
! Отговори
ГОГО преди 12 години
ХА-ХА!СЛЕД СПИРАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СПИРАТ И ВЛАКОВЕТЕ.ДА СЕ ГОТВЯТ АВТОБУСНИЯ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ТУРИЗМА, ЧЕСТИТО! Дянков каза - КРИЗА НЯМА!
322
3
 
9
 
! Отговори
Л. ДЕПО ДИМИТРОВГРАД преди 12 години
А кога ще хванат крадците на нафта от Локомотивно депо Димитровград.Следните лица на всяко дежурство източват по солидно количество нафта:Христо Пенев Пантелеев - шлосерАнгел Николаев Ангелов - шлосерВладимир Славов Владев - ел. шлосерВеселин Георгиев Тенчев - депомайсторВеселин Паунов Димитров - локомотивен машинистКрасимир Стойнов Димов - локомотивен машинистБорислав Добрев Петков - локомотивен машинистИ това са само част от крадците на дизелово гориво от Л. депо Димитровград.
321
1
 
18
 
! Отговори
бг преди 12 години
Антикризисна мярка - закриваме летищата и БДЖ.Продаваме държавата и бягаме в САЩ
320
0
 
10
 
! Отговори
ВЗ и ББ преди 12 години
За сведение на всички долуизцвъкали се шарани: Ние с Боко играем винаги на "вързано"!
319
0
 
5
 
! Отговори
323 преди 12 години
е че той ви говори така, откакто е дошул, да не би да е спряло да има криаз ?
318
1
 
15
 
! Отговори
бесен преди 12 години
Мама ви ***, утре трябва да летя до САЩ.Само ако ми прецакате полета, *** ***!!!
317
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оня очилатият *** нали каза,че няма вече криза????