Спорове в парламента за ветото на президента

БСП: Вдигането на годините за пенсия взриви социалния мир
16 дек 2011 10:50,
73
Спорове в парламента за ветото на президента
Снимка: архив, Булфото

Парламентът обсъжда ветото на президента Георги Първанов, свързано с пенсионната реформа. Измененията предвиждат вдигане на пенсионната възраст с четири месеца от началото на следващата година.

Така жените ще могат да се пенсионират след навършване на 60 години и 4 месеца, а мъжете след като навършат 63 години и 4 месеца.

По-малко от седмица, след като парламентът прие промените в Бюджета на Държавното обществено осигуряване, държавният глава върна закона обратно с аргумента, че той предизвика бурни дебати и остро обществено противопоставяне.

Днешното повторно гледане на промените започна с изказване на депутати от левицата.

Председателят на социалната комисия в парламента Драгомир Стойнев обясни, че БСП подкрепя мотивите на президента.

"Този законопроект взриви социалния мир в държавата. Да ограничите правото на пенсия на българските граждани. Колкото по-малко пенсионери, толкова по-добре за ГЕРБ", коментира Стойнев.

Още по темата

"Манипулативните обяснения, че мъжете и сега работят до 65 години. Тези, които работят, нямат необходимия стаж. Оставали са без работа", допълни още той. Стойнев призова управляващите да поправят своята грешка.

"Знаете че народът не желае тези промени. Запазете поне достойнството на хората и самочувствието на българите", поиска още той.

От "Атака" също бяха категорични, че не приемат вдигането на пенсионната възраст.

"Не си въобразяваме, че управляващите от ГЕРБ не са се подготвили да преодолеят ветото с помощта на наемници, които са щедро напазарувани", обясни от трибуната на парламента Павел Шопов.

Зам.-председателят на националистите коментира, че промените ще ударят най-силно хората, които в началото на прехода са били на 30 години. "Те сега го отнасят", допълни още Шопов.

В залата присъства и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: пенсионна реформавето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
19Алооо! Защо лъже бе!?:))) Я влез в сайта на японското посолство и ще видиш, че пенсионната система в Япония въведена през 1961 година:))))) Малееее! Много кухи *** сте бре:)))) За Япония седнал да говори глупости!
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите са лоши,алчни и корумпирани хора,а комунистите от герб още повече! Как ще я бъде занапред идея си нямам. ГЕРБ = Долни комунисти
22
3
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
мутро гадна бегом да.... на тиквата.тука няма червени и сини .тука има хора и народни предатели и крадци на народа-диктатори.
21
8
 
14
 
! Отговори
Къде е проблема преди 12 години
Какъв и е проблема на тая държава? Защо преди 3 години имаше достатъчно пари за всичко и даже бюджетен излишък, даже се увеличи резерва на държавата с няколко милярда, и се работеше по престижни проекти, а сега няма пари за нищо, изхарчиха резерва, инвеститорите избягаха (EON), хората обедняха, как стана това. Къде са парите? Рекет на Америка ли плащаме, за нови ракети? Тая *** на ЦРУ Борисов ще ликвидира нацията. Умишлено ще изтреби славяните, по поръчка на ЦРУ.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 15НО ХОРАТА ТАМ РАБОТЯТ ИСТИНСКИ( В ГЕРМАНИЯ ДЕ)
19
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
е народа има последната дума не фидосова или цачева.да не говорим за дянков престъпника и народния враг.стачкааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еййй братя българи ... - те това са 2 милиона *** кърлежи,"трайно-безработни", които не са дали и 1 ден трудов стаж на държавата,които не са платили и 1 стотинка данъци и осигуровки- те това са 20 вида детски помощи и 30 вида социални помощи за всеки от тях.- те това са по 10 до 23 чаавета на всяка *** "САМОТНА" майка,които на 11-годишна възраст, почват да раждат нови чаавета.Тук е единствената държава, където "самотни" майки получават детски за децата си,като в същото време децата им, получават детски за своите деца !!!Пари трябват, мн-о-о-о-го пари. ПЕНСИИ НЯМА ДА ВИДИТЕ !!!
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** хич не стойте тука, ами с тенджерите и пред парламента бързо
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО СТАНАХА ПЕНСИОНЕРИТЕ, НЯМА КОЙ ДА ГИ ИЗДЪРЖА. В ЯПОНИЯ ПЕНСИИ НЯМА - КАКВОТОТ СИ СПЕСТИЛ, ОТ ТОВА ЩЕ ЖИВЕЕШ. НЕ МОЖЕ ВОЕННИТЕ ДЕТО ИГРАЯТ НА СТРАЖАРИ И АПАШИ ДА "РАБОТЯТ" 20 ГОДИНИ И ДА ПОЛУЧАВАС 30 ГОДИНИ ПЕНСИЯ.
15
5
 
3
 
! Отговори
TATO преди 12 години
Не ми е ясно защо се подвеждат от западните реформи.Нали си спомяняте че през кризата в 90 години,когато МВФ дойде в България,че тогавашните политици намалиха възрастта на пенсиониране и за кратко време България излезе от кризата.На запад са от 2006 в криза и продължава положението да се влошава всеки ден.Вместо боко да се учи от запада,трябва те да се учат от нас,защото ние вече минахме от там където те вървят
14
7
 
14
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
ПЪРВО 45 ГОДИНИ ПОСЛЕ ОЩЕ 20 СКАПАХТЕ ТАЯ ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ...ЩОТО ГОСПОДА КОМУНИСТИ ВИЕ ЗНАЕТЕ САМО ДА КРАДЕТЕ ....ЩОТО ЕДНО ВРЕМЕ СТЕ КРАЛИ ОТ НА ХОРАТА МАНДРИТЕ КАТО БЯХТЕ ПАРТИЗАНИ...СЕГА ДОЙДЕ ЕДИН ДЕТО ИСКА ДА ВКАРА В РЕД ДЪРЖАВАТА ...И РЕВНАХТЕ С КРАДЛИВИТЕ СИ *** УСТИ
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така, както УЖ нямат пари, герберите приеха промяната,че от Нова година всички изоставени *** ще се настаняват в приемни семейства, а не в домовеЗнаете ли каква е разликата ? В парите ...На изоставено *** в приемно семейство детските са над 600 лв. месечно,а ако е с някакви увреждания детските са над 800 лв. месечноА за българчетата нямат 35 лв. месечни детски !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!***, които са изоставили децата си, щели да бъдат глобявани с до 5 % от горните суми !!!!Само че и тях няма да платят, щото всичките са ТБНДБ "трайно-безработни с нулев доход бруто"Когато някой *** плати някакъв данък на държавата, аз ще се кръстя Асан
12
3
 
22
 
! Отговори
В Германия преди 12 години
В Германия средната продължителност на живота е с 14 години повече от тази в България. А пенсионирането е на 63. Пенсиите са с около 24 пъти по-високи. Ем бг пенсионерите измират по бързо ем трябва да се пенсонират по-късно
11
7
 
8
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ***.....
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та казвам аз,понеже няма ...мъни,и пенсии ще видим ...през крив макарон, един е лозунга :Подоходния праг от 350 лв. бруто ДОЛУ !!Помощи и детски до 3-то, а не до 23-то *** !
9
2
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Това което си написал е пълна олигофрения.Човек, който няма мнение и се изказва неподготвен по дадена тема е или глух и не е разбрал за какво се говори, или *** и не може да измисли нищо друго, или ***, който е видял публика и е решил да се покаже.
8
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
писането по форумите няма да ни помогне.на площадите там е мястото да им покажем на герб че ни обричат.
7
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
герб *** такива.правителство което трета поредна година си гласува бюджет от 29 млр. за сравнение предишните най-много са били с бюджет от 12 млр. и ни обрича на вечно робство е това сте герб начело с тиквата -крадци и мошеници.на стачка заспал народе докога ще ги търпим тези .те се самозабравиха.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да може наш'те ***, да лежат до ГРОБ,вие българите ще работите до ГРОБГарантирано от ГРОБ
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хора, какво стана с Атака като че некой среза лентата ........... и край .......